Str 5 z 6 |
|
---|---|
GiantGoram | Post #1 Ocena: 0 2016-05-22 08:46:06 (9 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2015 Skąd: Bristol |
Nie wiem w ktorej czesci Bristolu mieszkasz ale moze warto ruszyc troche dalej poza swoja dzielnice.
Tez mieszkam w Bristolu,sytuacja inna niz u ciebie ale nie znaczy ze Mam mnostwo przyjaciol. Z dziecmi to raczej rozmowy z innymi rodzicami,wyjaxdy w 60% planowane pod dzieci I raczej niemozliwosc robienia zawsze tego co my chcielibysmy robic bo nie mamy z kim dzieci zostawic. Nie znaczy to ze nigdzie nie jezdzimy czy rozmawiamy tylko z innymi rodzicami. ostatnio byl German beer festival-to studenci sami zaczeli z nami rozmawiac I to nie o dzieciach.Trzeba samemu wyjsc do ludzi-Nie kazdy bedzie ocenial cie po akcencie a kiszenie sie tylko w srodowisku Polakow tez Nie jest dobre. Jako mlody chlopak masz mnostwo mozliwosci w Bristolu zeby realizowac swoje pasje-w kazdy piatek w gazecie Bristol Post jest dodatek w ktorym sa listy wydarzen w Bristolu-koncerty,teatr,wystawy. Nie wiem jakie sa twoje zainteresowania ale znajdziesx doslownie wszystko rozpisane na kazdy dzien,godzine I cena. Co roku jest harbour festival,balloon fiesta,kite festival-reszty Nie zlicze. Ostatnio moj klient,tez samotny 20-kilkulatek opowiadal o swoim wyjezdzie rowerowym wokol Bristolu.mimo ze jest niesmialy szuka mozliwosci,rozwija pasje,opowiadal o planach na wakacje. Jezeli jestes czyms zainteresowany google pomoze ,wpisz tylko jaka grupe zapalencow chcesz znalezc. A znalezienie przyjaciol,tych prawdziwych, jest trudne niezaleznie od wieku,zwlaszcza na emigracji. |
cris82 | Post #2 Ocena: 0 2016-05-22 11:07:35 (9 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Cytat: 2016-05-21 22:27:38, Tomalski napisał(a): Cytat: 2016-05-21 22:00:50, cris82 napisał(a): ja z doswiadczenia widze ze takie skakanie z kraju do kraju nic mi nie dalo ok to moze dziala kiedy pracujesz na wysokim stanowisku ale dla zwyklego fizola jest to strata czasu tak naprawde jedna stala praca ktora lubisz to wystarczy mieszkalem w anglii niemczech francji holandii belgii I czechach I moim najwiekszym bledem byl powrot w 2007 roku do polski z anglii dla dziewczyny gdybym tu zyl te wszystkie lata to pewnie juz bym zyl z wynajmu domu w anglii wynajmujac tez domki letniskowe nad morzem w polsce Pomijając już fakt, że ten temat jest założony przez jakiegoś totalnego trolla. Jeśli skakanie z kraju to kraju nic Ci nie dało, toś człek bardzo niezłożony. jezeli ci to poprawia samopoczucie to...tak we wszystkich tych krajach wykonywalem ten sam zawod ktorego nauczylem sie u nas niektorzy chyba myla chec zdobywania doswiadczenia ktore przelozy sie na nasza sytuacje w przyszlosci z mozliwoscia przezycia czegos wyjatkowego w swoim zyciu z perspektywy czasu plusy sa takie ze zwiedzilem duzo miejsc i mam sporo fajnych wspomnien ale jak to sie ma do mojego doswiadczenia w zawodowego? bo doswiadczenia w podrozowaniu co wziac a czego nie warto z polski do belgii jakos nie bardzo sa mi teraz w zyciu potrzebne ![]() nie pisze o ludziach pracujacych w korporacjach tylko zwyklych pracownikach fizycznych a mieszkajac w duzym miescie w promieniu 10km od domu moglbys sie pewnie nauczyc 500 nowych zawodow i nie trzeba zmieniac kraju p.s Bristol tez polecam super miasto super klimat na weekendy niesamowite imprezy z sentymentu przenioslem sie do Leicester bo kiedys tu juz mieszkalem i mialem sporo fajnych wspomnien ale teraz wiem ze nie bylo warto tylko ze znalazlem swietna prace i zal odchodzic wiec kilka nastepnych lat spedze tutaj [ Ostatnio edytowany przez: cris82 22-05-2016 11:11 ] |
iwcia1005 | Post #3 Ocena: 0 2016-05-22 11:45:11 (9 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2016 Skąd: london |
Cytat: 2016-05-22 00:34:19, autor65 napisał(a): przyjechała tu majac 17 lat, dwa lata collegu, praca jako kelnerka, rok acces, studia na dobrym uni, wyjazd na rok na studia do Singapuru, zwiedziła pol świata a obecnie jako woluntariuszka uczy w szkole w Kambodży. Da sie? Tak. Duzo pracy i samozaparcia. Tylko tyle. https://www.facebook.com/kasia.migas?fref=ts Autor65 wow super corcia...moja ma teraz 19 jeszcze nie ma sukcesow na koncie..chociaz dla mnie to ona jest jak jeden WIELKI sukces ![]() Narazie uczy sie na prawo i z tego jestem Bardzo dumna ![]() Ale to chyba powinno byc w temacie ..paochwalmy sie.. sorry ![]() |
NightFury | Post #4 Ocena: 0 2016-05-22 12:29:37 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Podróże sa świetnym sposobem na poznanie świata. W myśl zasady "co masz w dupie tego ci nikt nie wylupie" 😀
Prawda jest taka ze nie ma odpowiedniego wieku na wyjazd. Bo kiedy? Jak ma sie 5 lat? 10? 20? Trzeba robić tak zeby z każdego wieku i każdej sytuacji czerpać dla siebie to co najlepsze, znaleźć własna drogę a nie twierdzić " ja nie wiem co ludzie w moim wieku robią" A to takie istotne robić to co inni, czy istotne jest robić to co czyni człowieka szczęśliwym? Masz możliwość robić to co chcesz wiec rób to co chcesz. Chcesz sie spotykać z innymi młodymi ludźmi? To ich znajdź i sie spotykaj. Chcesz wracać do miasta gdzie wszyscy sie znają? To wracaj. Tylko pamiętaj ze ludzie wcześniej czy pózniej pójdą własna droga i podąża za własnymi marzeniami. Zeby sie nie okazało ze w pogoni za innymi ludźmi zgubiłeś siebie samego. Ja nigdy nie chciałam wyjeżdżać do UK. W PL miałam przyjaciół, hobby, nudna mało rozwijająca prace. Ale właśnie sobie tłumaczyłam ze no przecież mam szerokie grono znajomych wiec sie to rekompensuje.... Tak sie złożyło ze wyjechałam, tak sie złożyło ze tu juz zostałam. A znajomi? Większość właśnie poszła swoją droga. Gdybym naiwnie na nich czekała to dzisiaj nadal bym tkwiła w nudnej i mało rozwojowej pracy, sfrustrowana na całego. A tak mam teraz możliwości których wcześniej byłam pozbawiona. Music leads me through my life
|
Rozwieracz | Post #5 Ocena: 0 2016-05-22 17:42:04 (9 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2016 Skąd: Bristol |
No ale w Polsce przecież też można realizować marzenia. Mam dylemat też jesli chodzi o edukację, gdyż mam do skończenia jeszcze jeden rok w PL mojej szkoły, a potem liceum 2 lata. A w Anglii poprostu wystarczy college 2 letni. I znów staje się przy wyborze, czy wrócić do Polski i być szczęśliwszym, ale mieć rok w plecy w porównaniu z Anglią. Eh i tu źle i tam niedobrze, zawsze coś będzie nieodpowiadać, brakować. Od kiedy przyjechałem do Anglii zdałem sobie sprawę że Polski system edukacji jest do bani w porównaniu z tym co jest tutaj.
|
|
|
o0o0o0o | Post #6 Ocena: 0 2016-05-22 18:11:01 (9 lat temu) |
Z nami od: 16-12-2015 Skąd: God's Own County |
Nie masz problemu "zostać czy wyjechać", Ty nie wiesz co chcesz w życiu robić więc ani w UK ani w PL nie będzie Ci dobrze, dopóki nie ustalisz co chcesz robić, kim i gdzie chcesz być. Jak już będziesz wiedział CO chcesz osiągnąć, to przeanalizuj czy szybciej zrobisz to w UK czy w PL i podejmij decyzje.
Masz jakieś pasje, hobby, ambicje? Wyjdź do ludzi i przestań narzekać. |
Rozwieracz | Post #7 Ocena: 0 2016-05-22 18:13:21 (9 lat temu) |
Przecież napisałem co chcę robić. Iść do liceum najpierw, bo muszę zdać maturę żeby osiągnąć to co chcę. A jak mówiłem tu i tam jest trochę inna sytuacja w moim wypadku.
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2016-05-22 18:14:13 (9 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Czyzby problemem byla szkola?
W UK masz opcje apprenticeship, polaczenia nauki z praca. |
violettaphotogr | Post #9 Ocena: 0 2016-05-22 18:17:41 (9 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: ... |
Cytat: 2016-05-22 00:43:57, Kryzymonek napisał(a): "Krolowa Katarzyna to najpiękniejsza, najzgrabniejsza i najmądrzejsza dziewczyna na świecie " I tego się trzymaj, ja mam dwóch synów i od niedawna córkę (trafiło mi się na stare lata), tez nie widzę dla nich konkurencji na jakimkolwiek polu ![]() W porę jęzor opanowałeś... #Violujemy
|
Rozwieracz | Post #10 Ocena: 0 2016-05-22 18:20:54 (9 lat temu) |
Kilka aspektów nie daje mi się właśnie zdecydować. Irytuje mnie to że nie mogę załatwić tego liceum w polsce tak jak tu w te 2 lata, tylko kolejny rok w plecy w porównaniu z tym co miałbym w UK.
|