MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Życie jako młody chłopak w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2016-05-21 21:53:47 (9 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2016-05-21 21:43:04, kruuuu napisał(a):
Jak bedzie mial porownanie z kilku krajow to bedzie mial latwiej by zdecydowac gdzie chcialby mieszkac. Najgorsze to zamknac sie w schemacie w ktorym istnieje tylko Polska i UK. Mam poniekąd podobna sytuacje do autora, tylko ze ja nie mam dylematu, ja o prostu wiem ze UK to nie miejsce dla mnie. Przeprowadzilem sie tutaj z Finlandii w jednym bardzo prostym celu, nie finansowym. Uwazam ze tylko tutaj da sie z nawet dobrego angielskiego, zrobić plynny angielski i to moj jedyny cel ktory otwiera mi furtke do nastepnego kroku ktorym jest przeprowadzka do Australii :)

Często Skandynawowie mówią lepszym angielskim niż wielu rodowitych synów Albionu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2016-05-21 22:00:50 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ja z doswiadczenia widze ze takie skakanie z kraju do kraju nic mi nie dalo ok to moze dziala kiedy pracujesz na wysokim stanowisku ale dla zwyklego fizola jest to strata czasu tak naprawde
jedna stala praca ktora lubisz to wystarczy
mieszkalem w anglii niemczech francji holandii belgii I czechach
I moim najwiekszym bledem byl powrot w 2007 roku do polski z anglii dla dziewczyny gdybym tu zyl te wszystkie lata to pewnie juz bym zyl z wynajmu domu w anglii wynajmujac tez domki letniskowe nad morzem w polsce

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #3 Ocena: 0

2016-05-21 22:02:25 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Cytat:

2016-05-21 21:53:47, andyopole napisał(a):
Cytat:

Jak bedzie mial porownanie z kilku krajow to bedzie mial latwiej by zdecydowac gdzie chcialby mieszkac. Najgorsze to zamknac sie w schemacie w ktorym istnieje tylko Polska i UK. Mam poniekąd podobna sytuacje do autora, tylko ze ja nie mam dylematu, ja o prostu wiem ze UK to nie miejsce dla mnie. Przeprowadzilem sie tutaj z Finlandii w jednym bardzo prostym celu, nie finansowym. Uwazam ze tylko tutaj da sie z nawet dobrego angielskiego, zrobić plynny angielski i to moj jedyny cel ktory otwiera mi furtke do nastepnego kroku ktorym jest przeprowadzka do Australii :)

Często Skandynawowie mówią lepszym angielskim niż wielu rodowitych synów Albionu.

nie twierdze ze tak nie jest. Finowie sa specyficzni i jesli ktos ma problem z nawiazaniem kontaktu w UK to Finlandie sugerowalbym odpuscic. Pozatym ze wiele osob zna tam angielski to w praktyce wyglada to tak ze ci ktorzy nie znaja go plynnie to go po prostu nie uzywaja - wstydzac sie, nie wiem, po prostu nie chca.
Inna sprawa ze troche inaczej to bedzie wygladac w Helsinkach a inaczej 600km na polnoc (gdzie mieszkalem)

Edit: zapomnialem Cie poprawić, a uczulany sam bylem na to: Finlandia nie jest krajem skandynawskim

[ Ostatnio edytowany przez: kruuuu 21-05-2016 22:08 ]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2016-05-21 22:11:12 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

NieCzarnyKot

Post #5 Ocena: 0

2016-05-21 22:23:56 (9 lat temu)

NieCzarnyKot

Kobieta

Z nami od: 05-08-2013

To moze idz do jakiejs szkoly? Nie musza byc to zaraz studia, ale jakis kurs etc.
I - jesli uwazasz, ze Anglicy traktuja cie z dystansem ze wzgledu na akcent (wierze Ci, tez to czasem odczuwam), dlaczego nie poszukasz sobie znajomych nie-Anglikow? W Anglii na wiekszosci szczeblow drabiny spolecznej obcokrajowcow nie brakuje
"Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2016-05-21 22:27:38 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2016-05-21 22:28:42 (9 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2016-05-21 22:02:25, kruuuu napisał(a):
Cytat:

2016-05-21 21:53:47, andyopole napisał(a):
Cytat:

...

Edit: zapomnialem Cie poprawić, a uczulany sam bylem na to: Finlandia nie jest krajem skandynawskim

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kruuuu</i> 21-05-2016 22:08 ]

No tak, kraj położony na Półwyspie Skandynawskim nie może być krajem skandynawskim.
No to oświeć tumana po zawodowce jak ich nazywac. Zachodnimi Rosjanami?

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #8 Ocena: 0

2016-05-21 22:36:12 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Internet masz, to zacznij z niego korzystac

Do góry stronyOffline

Rozwieracz

Post #9 Ocena: 0

2016-05-21 22:49:55 (9 lat temu)

Rozwieracz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2016

Totalnego trolla?
Sądzę że popełniłem błąd że tu wyjechałem mimo wszystko. Jak mówiłem beznadziejny wiek na wyjazd, choć zależy to też od sytuacji każdego z osobna. Jak mówiłem bez sensu taki skok ze świata do innego świata w tym wieku. To taki skok w ciemno. Nie masz pewności że Ci się tu powiedzie cokolwiek. W ogóle nie odpowiada mi tutejszy styl życia. Nie wiem co robią ludzie w moim wieku w tym kraju. Rzadko widzę że chodzą sobie po mieście, w parkach, nawet w pubach. Jak mam kontakt to tylko ze starszymi ludźmi. Nie ma czegoś takiego jak w Polsce, że ludzie siedzą w parkach, chodzą spokojnie po mieście sobie, możesz kogoś spotkać na ulicy spotkać i pogadać i to jest piękne. A w Anglii z kim sobie pogadasz na ulicy? Dużo mniej ludzi się zna między sobą i nie widuję takich sytuacji. W Polsce w mojej mieścinie każdy każdego zna i to jest piękne, co chwilę spotkasz kogoś, nigdy się nie nudzisz bo wystarczy że wyjdziesz z domu i już widzisz znajomego. A w Anglii ludzie mijają się na ulicy i nikt się z nikim nie wita, wiadomo bariery kulturowe między innymi. Według mnie ludzie nie doceniają tutaj tego co mają, tego świata. Nie doceniają tego że przyjeżdżają ludzie z całego świata, nie nawiązują z nimi kontaktów. Zresztą przyjezdni tak samo :P Jak poznać tu ludzi skoro nawet nie widzę ludzi w moim wieku nigdzie, chyba że na ulicy, no ale przecież nie zaczepia się ludzi na ulicy i nie mówi żeby poszli z nami na piwo..

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2016-05-21 22:54:53 (9 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2016-05-21 22:36:12, kruuuu napisał(a):
Internet masz, to zacznij z niego korzystac

Człowiek bywały w świecie lepiej to wyjaśni niż wujek Google bo zna rzecz że źródła.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,