Str 2 z 2 |
|
---|---|
GiantGoram | Post #1 Ocena: 0 2015-11-23 07:17:22 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2015 Skąd: Bristol |
Najlepiej zadzwonic I zapytac Jaka bedzie najlepsza opcja w twojej sytuacji.
Z reguly sa 2 Zawieszenie ubezpieczenia,suspend the insurance, w czasie tego okresu musisz miec SORN bo nie placisz raty za ubezpieczenie. Niektore firmy daja taka opcje ale maja rozne ograniczenia ,np dlugosc okresu na ktory chcesz zawiesic ubezpieczenie. Druga opcja to zmiana pakietu na najtanszy czyli the downgrade na okres touch 2 miesiecy. Jezeli masz w obecnym np courtesy car,breakdown cover I inne dodatki to zrexygnuj z nich na okres 2 miesiecy. Samochod bedzie nadal ubezpieczony np od kradziezy Czy wlamania. Kazda firma ma swoje terms and conditions I trudno powiedziec co jest w twojej umowie. Zerwsnie umowy wiaxe sie z kosztami I potem utrata roku do znizki no claim bonus. W zadnym wypadku Nie zamykaj direct debit zeby przestac placic bo w tym wypadku I tak bedziesz musial zaplacic reszte rat ubezpieczenia nawet jak go nie chcesz. Mozesz skonczyc placac za ,2 ubezpieczenia-za to ktore zerwales I nowe ktore wzialbys gdzie indziej za 2 miesiace. A scigac beda napewno-jak nie sami to przez firme windykacyjna |
Post #2 Ocena: 0 2015-11-23 12:10:06 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2015-11-23 12:26:33 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Sprzedaz = zmiana road tax. Ten co sprzedaje straci road tax za ten miesiac, ten co kupi, bedzie musial zaplacic ponownie za ten sam miesiac. Manewr z dziewczyna nie oplaca sie.
Zawieszenie ubezpieczenia oznacza koniecznosc SORN. Znowu traci sie road tax za ten miesiac. Na dwa miesiace nie warto. Ja bym zostawila samochod i ubezpieczenie. Za dodatkowe uslugi tez nie zwroca pieniedzy, bo za to placi sie zwykle jednorazowo i nie dostaje sie zwrotu w razie anulowania. Carpe diem.
|
blejk8e | Post #4 Ocena: 0 2015-11-23 12:30:37 (10 lat temu) |
Z nami od: 29-07-2015 Skąd: Shotton |
Więc tak plan jest taki, zerwać ubezpieczenie, zapłacic 50f za zerwanie ubezpieczenia, wyrobić sorn i samochód zostawić na prywatnej posesji.
I w tym wypadku jestescie pewni, że przy anulowaniu insurance będą pobierać raty? Przecież po to zrywam umowę i płace 50f za zerwanie żeby unkinąć płacenia kolejnych rat. Za ubezpieczenie płace 130f. Dlateog chcę zerwać. Zeby to było w granicach 70 to nawet bym o tym nie myślał. Pozdrawiam. |
GiantGoram | Post #5 Ocena: 0 2015-11-23 12:38:17 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2015 Skąd: Bristol |
Jestes pewny ze tylko £70 ?
Tyle to chyba bys stracil gdybys zerwal umowe w przeciagu 14 dni od ubiegania sie o nia. Wczoraj klient mowil ze za zerwanie jego umowy ubezpieczalnia chciala £300 wiec ja zostawil. |
|
|
Dwunasty | Post #6 Ocena: 0 2015-11-23 12:39:22 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-11-23 12:38:17, GiantGoram napisał(a): Jestes pewny ze tylko £70 ? Tyle to chyba bys stracil gdybys zerwal umowe w przeciagu 14 dni od ubiegania sie o nia. 47.50 u niego. Musisz dokładniej czytać posty. 70f padło w kontekście opłaty miesięcznej za ubezpieczenie. Gdyby płacił 70 to by zostawił, a ze płaci 130 to wg. niego bardziej opłacalne jest zerwanie umowy. Nadal jednak na jego miejscu zadzwoniłbym do ubezpieczalni i dowiedział się ile by kosztowało (jeśli jest możliwe) zawieszenie ubezpieczenia na 2 miesiące. Radziłbym tez sprawdzić czy znajdzie po powrocie ubezpieczenie w podobnej cenie... |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2015-11-23 12:41:57 (10 lat temu) |
Ale moga jeszcze wyliczyc proporcjonalnie ile zostalo zaplacone i ile zostalo do zaplacenia i moze byc doplaca oprocz samej oplaty za anulowanie polisy.
Carpe diem.
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2015-11-23 14:27:22 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2015-11-23 12:30:37, blejk8e napisał(a): I w tym wypadku jestescie pewni, że przy anulowaniu insurance będą pobierać raty? Przecież po to zrywam umowę i płace 50f za zerwanie żeby unkinąć płacenia kolejnych rat. Za ubezpieczenie płace 130f. Dlateog chcę zerwać. Zeby to było w granicach 70 to nawet bym o tym nie myślał. Pozdrawiam. masz kredyt na 12 miesiecy. 130*12=1560 w tej kwocie sa odsetki, nie wiem ile bo to sie waha miedzy 15 a 40% zazwyczaj około 20%. Oni muszą przeliczyć kwotę ubezpieczenia i odsetki za 10 a nie 12 miesiecy. Pobiorą kwotę operacyjną i często kwotę karną za zerwanie umowy dla kredytodawcy. Jezeli pozostało to spłaty 300 to się może okazać ze z tych 300 niewiele zostanie, albo może wyjść dopłata. Wiem że czasami tak mieli ci co zrywali pod koniec kontraktu. i zazwyczaj tracili po około 350 funtów z całego interesu. Lepiej często bez Kosztowo zawiesić ubezpieczenie. Czasami to możliwe, albo zawiesić z opcją przeniesienia na następny pojazd. Do tego Bez ubezpieczenia pojazd musi być sorn i może stać tylko i wyłącznie na prywatnym terenie. Podjeździe. Trzeba uważać bo ja się kiedyś spotkałem z parkingiem pod domami że były publiczne i chcieli mi odholować samochód bez taxu, jedyny plus że dali mi 7 dni ostrzeżenia na szybie. A co oni tam mają za opłatę Payment Holiday charge ? to tylko ok 7 funtów, nie jest to zawieszenie ubezpieczenia? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
blejk8e | Post #9 Ocena: 0 2015-11-27 12:30:29 (10 lat temu) |
Z nami od: 29-07-2015 Skąd: Shotton |
Witam, ogolnie podzwonilem do bella i wyliczyli mi koszty anulowania ubezpieczenia. I faktycznie nie opłaca się to, bo 150f musiałbym zapłacić. Wiec pozostajemy przy tym. Ale słyszałem od swojego landlorda(anglika), ze majac ubezpieczenie i jesli wyrobie sorn zwracaja mi za pozostały okres za tax road. Prawda to? Jak trzeba postepowac wtedy? Zawsze to 50f. Pozdrawiam!
|
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2015-11-27 12:56:32 (10 lat temu) |
Oddadza Ci za pelne miesiace. Wiec musialbys anulowac juz teraz przed poczatkiem grudnia, jesli chcialbys nie placic za ten miesiac.
Carpe diem.
|