MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Oszczednosc z Wizzair

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 4 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dominikana36

Post #1 Ocena: 0

2020-09-24 18:21:31 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2020-09-24 18:09:56, ZlotaPerla1 napisał(a):
Cytat:

2020-09-24 16:38:06, dominikana36 napisał(a):
Perla nie wiem jakie lotniska ci pasuja ale ja dzisiaj kupilam 2 bilety powrotne (na koniec pazdziernika i koniec listopada) z Doncaster do Lublina, jeden za 20f a drugi za 25f...faktem jest, ze ja latam z torebka bo wszystko mam w PL lacznie ze szczoteczka do zebow ale chyba Priority bylo za 9f w jedna strone jak komus trzeba duzy podreczny.

I na ta sama trase za 75f od osoby na sama Wielkanoc (1.04-06.04), wiec sa tanie

[ Ostatnio edytowany przez: <i>dominikana36</i> 24-09-2020 16:42 ]

Mnie interesuje tylko wylot we wakacje. Listopad może być nawet po 1p. ;-)

No to zle cie zrozumialam, ja w zyciu nie planuje wyjazdow do PL dalej niz 2 miesiace do przodu :). ta Wielkanoc to wyjatek bo wszystko pasuje lacznie z cena. Szczerze za 200f od osoby (bo tyle prawie ci wychodzi) to kup BA albo LOT jak Londyn ci odpowiada wylotowo. W zyciu bym nie dala, nie dalam i nie dam wiecej niz 80f za bilet powrotny w tanich liniach, niezaleznie od kierunku i terminu. Z Okecia jest od niedawna bardzo dobre , szybkie, wygodne i tanie polaczenie pociagami do Lublina.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2020-09-24 18:40:17 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ale ona nie jest z Londynu. Jak ktoś ma dojechac na/z lotniska po obu stronach, to wychodzi to znacznie więcej czasu i koszty.

Ja tez bym nie dala tyle za tanie i nie tanie bilety, ale ja mam luksus londyńskich lotnisk i różnych linii.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #3 Ocena: 0

2020-09-24 19:29:41 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Jak ktos lata z Luton to jednak Londyn jakos tam wchodzi w gre. Roznica w kosztach dojazdu to paliwo i ew bilety w Pl, mysle, ze ok 60f lacznie a bilety w BA i LOT sa w tej chwili ponizej 100f w dwie strony (juz z podrecznymi) na lipiec i sierpien. . Wyjazd na wakacje, wiec dlugi, 4h na podrozy jak sie leci na dluzej nie robia wielkiej roznicy, co innego na 2 dni czy weekend. Roznica tez taka, ze te loty Wizzair ma o dosyc aspolecznych godzinach,z BA i LOT mozna sobie wybrac.
A polaczenie Okecie- Lublin jest w tej chwili bardzo dobre- przez ostanie lata bylo wrecz fatalne, teraz podroz jest duzo latwiejsza i szybsza.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2020-09-24 20:16:07 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

tak z czystej ciekawosci to czym sie rozni taki lot w ekonomicznej ba lub lot od lotu w tanich liniach?

czyli problemem jest tu tylko odleglosc od lotniska? bo troche to zabrzmialo tak-"w zyciu bym nie dala 200 za lot tanimi liniami" jakby w tanich liniach lotniczych w okresach wakacje swieta bilety drozaly a w liniach drozszych juz nie

czyli ceny za loty na swieta sa podobne nie rosna adekwatnie?

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #5 Ocena: 0

2020-09-24 20:24:32 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Cytat:

2020-09-24 20:16:07, cris82 napisał(a):
tak z czystej ciekawosci to czym sie rozni taki lot w ekonomicznej ba lub lot od lotu w tanich liniach?

czyli problemem jest tu tylko odleglosc od lotniska? bo troche to zabrzmialo tak-"w zyciu bym nie dala 200 za lot tanimi liniami" jakby w tanich liniach lotniczych w okresach wakacje swieta bilety drozaly a w liniach drozszych juz nie

czyli ceny za loty na swieta sa podobne nie rosna adekwatnie?

Czesto w okresie "pick" te bilety sa po prostu tansze, szczegolnie kupowane z duzym wyprzedzeniem i jesli wezmiemy pod uwage , ze w cene sa wliczone 2 podreczne. Zazwyczaj tez maja lepsze godziny wylotow i mozna ta godzine sobe wybrac/ dopasowac. No i jak ktos lata z dziecmi podrosnietymi to nie ma ryzyka, ze system "rozsadzi", zawsze miejsca sa obok. Dla niektorych to ma znaczenie. I jak ktos czesto lata, szczegolnie na konkretnej trasie to trzymanie sie tej samej lini daje korzysci programow lojalnosciowych.

podajac przyklad Perly -koszt jej lotu wakacyjnego wizzair to prawie 800f...porownywalnie LOT to 360f- jest roznica , prawda?tylko lotniska inne

[ Ostatnio edytowany przez: dominikana36 24-09-2020 20:27 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2020-09-24 20:31:44 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

tak jest roznica i to ogromna moze otworz sie perla na nowe mozliwosci nie warto jak osiol do upadlego szukac w tanich liniach lotniczych tylko dlatego ze masz 20minut blizej lotnisko

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #7 Ocena: 0

2020-09-24 20:39:43 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Cris byla tez roznica kiedys w serwisie na pokladzie , niestety COVID skutecznie ujednolicil jakosc tych uslug.
No i jednak jestroznica w obsludze klienta- wczoraj dodzwonienie sie do BA zajelo mi 5 min, do LOT miesiac temu niecale 40..obie sprawy zalatwione"od reki"
Sprobuj sie dodzwonic do Ryanair albo Wizzair...na jakiekolwiek infolinie, albo nawet polaczyc przez chat. No i potem czekaj na rozpatrzenie sprawy.

Jesli chodzi o flote to akurat i Ryanair i Wizzair maja nowa, fajna. Zdarzalo mi sie leciec BA samolotem, kt chyba pamietal czasy 2. wojny, wiec tu jak trafisz.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2020-09-24 21:49:54 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Bez przesady, BA nie ma takiej starej floty, pozbyli się wielu starych samolotów, a reszta miała rekonfigurację siedzeń (na gorsze). Do tego maja duzo nowych A320 i A350. BTW, BA ma na Gatwick kilka samolotów po Wizzair.

Wszystkie linie maja kiepską cattle class, ale BA ma znacznie lepsza obsługę klienta, można dodzwonić się do nich i dostac pieniądze za zwrot biletow. A co najważniejsze, maja dwa darmowe podręczne w cenie najtańszego biletu. Cena ktora widzisz, to cena która płacisz.

LOT tez ma dwa podręczne w cenie, ale jest limit łącznej wagi. Wcześniej 8kg, teraz 10kg.

Ostatni raz leciałam Wizzair w 2013, zanim wprowadzili mały podręczny. Poza tym, parking na Luton jest drogi. Ryanair nigdy nie leciałam. Easy Jet uważam za przyzwoita linie, ale rzadko korzystam.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #9 Ocena: 0

2020-09-24 22:17:21 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Wiecie co? w samotkę to sobie latajcie, czym chcecie i dokąd chcecie, ale x4 osoby dorosłe - pociąg, bus następny samolot etc. to mnie nie rajcuje. Płaciłam już i więcej za loty z rocznym wyprzedzeniem, więc to nie jakaś nowość.

W sumie wychodzi tyle samo co Sindbadem od osoby - około 500 zł ;-)
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #10 Ocena: 0

2020-09-25 07:15:21 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Dziś cena mojej rezerwacji wynosi 1.059 bez walizek - ja wzięłam dwa podręczne +£48.

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,