MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ticketmaster - o co chodzi???

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kephir

Post #1 Ocena: 0

2013-11-12 20:53:15 (12 lat temu)

kephir

Mężczyzna

Z nami od: 07-08-2011

kupilem bilety na koncert za sto pare funtow od sztuki - wiem, ze drogo ale zalezalo mi na tej kapeli. Nie sprawdzalem na innych stronach i tez nie wiem, czy byla mozliwosc kupienia przez inna firme, ale na pewno nie bylo biletow dostepnych na stronie Areny. Dzisial otrzymalem bilety i na tychze biletach widnieje cena piecdziesieciu funtow za sztuke.
Na zamowieniu jest wyliczone:
-cena za bilet - 100
-ilosc biletow
-cena za przesylke
-cena z vat
nie bylo zadnego punktu na temat dodatkowych oplat, wiec nie wiem co ma znaczyc cena dwa razy wieksza od tej na bilecie?
rozne cuda juz widzialem, ale zeby takie cos???

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

xfactor

Post #2 Ocena: 0

2013-11-12 20:59:09 (12 lat temu)

xfactor

Kobieta

Z nami od: 29-10-2012

jestes pewny ze to bylo bezposrednio od ticketmaster, a nie ich siostrzanej strony
getmein?

[ Ostatnio edytowany przez: xfactor 12-11-2013 20:59 ]

Do góry stronyOffline

kephir

Post #3 Ocena: 0

2013-11-12 21:12:00 (12 lat temu)

kephir

Mężczyzna

tak, ale bilety bookowalem na ticketmaster, a podczas kolejnego kroku przekierowywalo mnie na Getmein i nie dawalo innego wyboru, zreszta jest napisane ze 'Getmein a ticketmaster company'.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2013-11-12 21:18:13 (12 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

zamiawalem bilety na mecz Anglia - Polska przez onlineticketexpress.com i zaplacilem za bilety gdzie kazdy kosztowal 45 funtow prawie 100... posrednicy zawsze cos sobie uszczypia ale czasami to juz przesada... swoja droga kupywalem kiedys bilety na mecz ManCity - Lech przez ticketmacter i zaplacilem tylko chyba cos okolo 25 funtow za sztuke , tyle ile kosztuja bilety na LE , ostatnio kupywalem bilety na LE Tottenham - Tromso przez oficjalna strone Tottenhamu gdzie koszt jednego biletu wynosil 25 funtow , a z ciekawosci sprawdzilem na onlinetocketexpress.com i tam cena tego samego biletu na tych samych miejscach wynosila juz 85 funtow za sztuke !!!!

Do góry stronyOffline

xfactor

Post #5 Ocena: 0

2013-11-12 21:25:40 (12 lat temu)

xfactor

Kobieta

GetMeIn to jest strona nalezaca do ticketmaster, ale nie sprzedajaca bezposrednio bilety od organizatora tylko z drugiej reki (jak ebay) dlatego sa tyle drozsze.
Musialo juz nie byc biletow "normalnie" za 50£ i przekierowalo cie na GetMeIn, ale napewno byly ceny pokazane jak kupowales. Na GetMeIn cene ustala sprzedajacy + prowizja GetMeIn. Jesli popularny zespol to ceby wysokie, bo pewnie bilety sprzedaly sie bardzo szybko.
Najlepiej kupowac od razu w ten sam dzien kiedy sa on sale.

Do góry stronyOffline

kephir

Post #6 Ocena: 0

2013-11-12 22:01:07 (12 lat temu)

kephir

Mężczyzna

n iestety zeby wybrac lepsze miejsce nie da sie kupic w dzien koncertu. Generalnie mi chodzi o sama cene biletu, rozumiem ze ktos moze brac prowizje, ale na zamowieniu mam cene 100 plus inne oplaty a na przyslanym bilecie jest 50 plus inne oplaty. Zakladam zgory ze dzwonienie nie ma sensu, ewentualnie droga mailowa.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2013-11-12 22:23:52 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

To normalna praktyka u nich. Wpisz ticketmaster review w google.

http://www.reviewcentre.com/reviews74388.html

Do góry stronyOffline

xfactor

Post #8 Ocena: 0

2013-11-12 23:02:51 (12 lat temu)

xfactor

Kobieta

Cytat:

2013-11-12 22:01:07, kephir napisał(a):
n iestety zeby wybrac lepsze miejsce nie da sie kupic w dzien koncertu. Generalnie mi chodzi o sama cene biletu, rozumiem ze ktos moze brac prowizje, ale na zamowieniu mam cene 100 plus inne oplaty a na przyslanym bilecie jest 50 plus inne oplaty. Zakladam zgory ze dzwonienie nie ma sensu, ewentualnie droga mailowa.

Nie w dzien koncertu tylko w dzien kiedy bilety sa wypuszczane do sprzedazy wtedy mozna wybrac konkretne miejce tez.

Nie bardzo wiem co chcialbys napisac w takim mailu.

Dziala to tak: ticketmaster rozpoczyna w dany dniu oficialna sprzedaz biletow za 50£ -> ludzie kupuja, bilety sie koncza (na niektore koncerty potrafia sie skonczyc w kilka godzin/dni)-> ktos kto kupil bilet chce go sprzedac, a ktos kto nie kupil chce kupic -> "dogaduja" sie na stronie GetMeIn, sprzedalacy podaje cene, moze byc nawet 500£ jak jest super koncert.

na bilecie pisze ze cena to 50£, bo tyle bilet kosztuje "normalnie", ale ty kupiles z drugiej reki za tyle na ile wycenil go wlasciciel.

Niestety, niektorzy wykupuja bilety tylko po to zeby zarobic.
Kupuja za 50£ sprzedaja za wiecej i tyle. Przeciez to normalne z biletami. Nie slyszales nigdy o "kupowaniu u konika"?

[ Ostatnio edytowany przez: xfactor 12-11-2013 23:06 ]

Do góry stronyOffline

kephir

Post #9 Ocena: 0

2013-11-12 23:48:05 (12 lat temu)

kephir

Mężczyzna

czego tu nie rozumiec? powtarzam nie chodzi mi o to ze przeplacilem, tylko zeby ktos mi wyjasnil, gdzie sie podziala ta przeplacona roznica? jak byk mam napisana cene biletu na zamowieniu i na bilecie i sa one rozne. Poaza tym, na zamowieniu sa ujete inne dodatkowe oplaty i nie ma w nich mowy o tak duzej 'oplacie administracyjnej'??? a jezeli takowa jest gdzies zakamuflowana, to dlaczego nikt o niej nie wspomnial?

Do góry stronyOffline

xfactor

Post #10 Ocena: 0

2013-11-13 20:49:40 (12 lat temu)

xfactor

Kobieta

Cytat:

2013-11-12 23:48:05, kephir napisał(a):
tylko zeby ktos mi wyjasnil, gdzie sie podziala ta przeplacona roznica?

Nie wiem jak to innaczej wytlumaczyc - w kieszeni osoby ktora sprzedala Ci bilet. Ktos kupil bilet od organizatora za 50 a spzredal za 100 i tyle.

Prawo rynku, kupisz telewizor za 1000, a po miesiacu sprzedasz za 500, bo tyle bedzie wtedy wart, nie ma znaczenia ze nowy kosztowal 1000. Cena jest taka na jaka kupujacy i sprzedajacy sie zgodzili czyli 100. Gdybys kupil bilet bezposrednio od ticketmaster to tez zaplacilbys 50, a mogl sobie sprzedac nawet za 500.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,