MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

GP-zmiana-jak isc za swoim lekarzem

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

invisible

Post #1 Ocena: 0

2013-11-12 12:25:08 (12 lat temu)

invisible

Z nami od: 10-06-2007

witamM.Moj lekarz Gp zmienil przychodnie.Byla ona Polka wiec swobodnie moglismy porozmawiac o chorobach.Czesto do niej chodzilam z dzieckiem.Byla swietnym lekarzem,zawsze nam pomagala i dobrze djagnozowala.Przeniosla sie do innej przychodni ,ktora nie jest w moim post code.Bardzo chcialabym sie przeniesc do niej.Glownie dlatego ,ze moj angielski nie jest na tyle dobry,zeby rozmawiac o chorobach, no i dlatego,ze stawiala dobrze diagnozy.Kierowala nas do specjalistow.Czy mozna przenisesc sie za swoim lekarzem,ktory prowadzila nas od 4 lat?Mam mega stersa,borejestracja w przychodni i leczenie odbywa sie poprzez rozmowe tel,Bardzo czesto spotkan nie ma z lekarzem,tylko najpierw cos doraznie.Mega mam stres jak ide z malym.Moze podsunie mi ktos jakis pomysl.Slyszalm,ze pakisatnie moga isc za swoim lekarzem jak nie mowi po angielsku,Czy to prawda?gdzie napisac,co zrobic,zeb dostac sie do tej przychodni.Dzis dzwoilam do nich,ale odpowiedz byla,ze nie mieszkam na ich terenie i nic nie moga zrobic

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2013-11-12 12:28:12 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Jak wiesz jaka to przychodnia to po prostu idź i zapytaj czy przyjmują nowych pacjentów. W UK nie ma rejonizacji jako takiej.

Jesteś w UK od 2007 roku?

edit: Poprawka, mają prawo odmówić jeśli to nie Twój rejon.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-11-12 12:48:31 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

invisible

Post #4 Ocena: 0

2013-11-12 13:14:43 (12 lat temu)

invisible

dzwoinilam dzis ranod do tej nowej przychodni w ktorej jest moja pani doktor i powiedziano mi,ze jesli nie jestem pod danym postkodem to nie moge,ze oni spoza nie przyjmuje,Wyjasnilamm,ze chodizlismy do niej od wielu lat,pani recepcjonistka zapytala swojego menagera,ale on powiedzial,ze nie ma takiej mozliwosci jesli jestem spoza rejonu.Moja znajoma wyslala z 3 tyg temu do nich list z zapytaniem o te sprawe,ale nie otrzymalalm zadnej odpowiedzi,dlatego dzis sama zadzwonila,ale uslyszla to co wczesniej napisalam

Do góry stronyOffline

invisible

Post #5 Ocena: 0

2013-11-12 13:17:53 (12 lat temu)

invisible

przyjechalam do Angli prze 2007.Moja pani doktor poprostu dobrze stawiala diagnozy i kierowala nas do specjalistow i pomogla mojeu synkowi,Jak odchodzila zrobila mi spotkanie do specjalisty,ale jak dotad nie otzrymalam zadnej wiadomosci,moze nawet przychodnia anulowala to spotkanie,bo ona odchodzila nie wiem,Poczekam jeszce tydz i zapytam ich.Ale jak slysze jak stawiaja diagnoze przez telf,to nawet nie chce mi sie dzwonic

Do góry stronyOffline

invisible

Post #6 Ocena: 0

2013-11-12 13:19:17 (12 lat temu)

invisible

dzwunasty-maja prawo odmowic jelsi nie twoj rejon -no i odmowili

Do góry stronyOffline

Aquarius

Post #7 Ocena: 0

2013-11-12 14:06:31 (12 lat temu)

Aquarius

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 12-05-2009

Cytat:

2013-11-12 13:19:17, invisible napisał(a):
dzwunasty-maja prawo odmowic jelsi nie twoj rejon -no i odmowili

...no to troche lipa, nie bardzo jednak potrafie zrozumiec jak można postawic diagnoze przez telefon? prawde mowiac jeszcze nigdy mi się cos takiego nie przytrafilo, jeżeli mam potrzebe dzwonie do swojej przychodni i omawiam się na wizyte, ba... pomimo „przypisanego” lekarza moge tez poprosic o wizyte u innego (pod warunkiem ze jest akurat dostepny) Lata temu, gdy szukalem przychodni dla nas zaczerpnalem języka wsrod miejscowych i wszczyscy zgodnym chorem polecili mi przychodnie poza moim rejonem, pojechalem, zapytalem, zapisalem i jest ok, jeszcze nikt mi nie „wytyknal” ze jestem spoza rejonu

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

invisible

Post #8 Ocena: 0

2013-11-12 16:29:56 (12 lat temu)

invisible

Sprobuje do nich pojechac,ale mysle ze to nic nie da,bo niby ta pani z recepcji pytala menagera,dwa razy czekalam chwilke bo jakby z kims sie kontaktowala i moiwla,ze to menager

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2013-11-12 16:33:18 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-11-12 16:29:56, invisible napisał(a):
Sprobuje do nich pojechac,ale mysle ze to nic nie da,bo niby ta pani z recepcji pytala menagera,dwa razy czekalam chwilke bo jakby z kims sie kontaktowala i moiwla,ze to menager

Mogłabyś poprosić te lekarkę o małą protekcje. Jeśli oczywiście masz z nią jakiś kontakt. Powinna zrozumieć i chociażby spróbować pomóc.

Do góry stronyOffline

invisible

Post #10 Ocena: 0

2013-11-12 21:03:28 (12 lat temu)

invisible

juz prosilam ja wczesniej zanim odeszla ,ale powiedzial ze niby nie moze nas zabrac ze soba.Mam numer do przychodni do niej i moze zadzwonie i poprosze o rozmowe,moze jakos uda jej sie nas wcisnac

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,