MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bagaż podręczny Ryanair - akcesoria kuchenne

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Capricorn

Post #1 Ocena: 0

2015-03-27 22:50:17 (10 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Mnie zabrali male nozyczki do otwarcia mleka dla mojej wowczas polrocznej corki. Na pytanie, jak mam mleko otworzyc, celniczka powiedziala, ze moge sobie nozyczki kupic po przejsciu przez kontrole :D
Zabrala mi rowniez Sudocrem lekko przekraczajacy 100ml. Nie wiem jak to zauwazyla w ogole, bo nawet ja nie sprawdzalam pojemnosci przy pakowaniu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2015-03-27 23:32:50 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

A kolega wiózł w bagażu rejestrowanym broń gazową, przerobioną na coś tam (nie znam się). Jak mu kumpel ważył bagaż dzień wcześniej to powiedział, że ma trochę luzu to niech sobie coś dorzuci. No to sobie dorzucił giwerę :-) do dziś ta broń na lotnisku leży i czeka na Pana...
Mnie kiedyś paprykarz szczeciński zabrali, chociaż pojemność była podana w gramach, a nie w mililitrach i pewnie go na lunch zjedli :-(

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 27-03-2015 23:34 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

paposki19

Post #3 Ocena: 0

2015-03-28 07:38:39 (10 lat temu)

paposki19

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Kupilem w Polsce nozyki do maszynki do miesa i dalem do naostrzenia.
Wlozylem do kieszeni kurtki i .....zapomnialem o nich.Mialy byc w bagazu glownym.
Przechodzac przez wykrywacz metalu-zapiszczalo.
Oprozniajac kieszenie przy "wodzach" strazy granicznej rozcialem palec tymi nozykami-zyletami do kosci,krew sie leje....ja zapewniam,ze zapomnialem o nich kompletnie...cyrk*ROFL*
Wyobrazcie sobie,ze mi uwierzyli,zabandazowali palec i .....kazali schowac szybko nozyki z powrotem do kurtki!!!
Tym sposobem mam blizne na palcu i nozyki w maszynce*YAHOO*
O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Numer Skype

radzik77

Post #4 Ocena: 0

2015-03-28 09:52:11 (10 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2015-03-27 19:42:09, Kapiszon napisał(a):
Witam.
Troche z innej beczki. Za kilkadni i ja mam wylot i pierwszy raz nie mam bagazu rejestrowanego. Zawsze ze soba biore scyzoryk

http://www.swissknife.pl/produkt/38,Scyzoryk-Victorinox-Forester.html

Czy orientujecie sie czy moge go wziasc na poklad, czy raczej nie?

Ze strony Ryanair

8.10.1.2 Broń spiczasta i z ostrzem oraz ostre przedmioty;
... noże z blokadą lub sprężynowe z ostrzami dowolnej długości...

Ja wiem, ze moze jednoczesnie odpowiedzialem sobie na pytanie, ale moze macie jakies doswiadczenia z tym zwiazane.

Podejrzewam iz linie lotnicze to nie maja tu wiekszego znaczenia. Kontrola osobista + bagaz podreczny jest na samym poczatku.

Kiedys lecielismy ze znajomymi na wczasy. Kolega zapomnial na smierc o swoim ulubionym gadzecie, takim scyzoryku o 1000 zastosowan :) i mial go w podrecznym bagazu. Naturalnie znalezli i kazali wyrzucic lub nadac jako rejestrowany.

Poniewaz bylo juz za pozno dodac do bagazu rejestrowanego, zdecydowal ze plecak, ktory byl bagazem podrecznym, doda do rejestrowanego. Obylo sie bez doplaty, ale to byl przelot "domestic" tajskimi liniami.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,