MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samochodem z Polski do UK

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

uk2006

Post #1 Ocena: 0

2006-07-09 10:28 (19 lat temu)

uk2006

Z nami od: 09-07-2006

Witam
Chcialam zapytac, czy ktos z Was podrozowal z Polski do WB samochodem z instalacja gazowa? Prosze o podzielenie sie za mna ewentualnymi problemami, ktore moga wyniknac z tego powodu na trasie. Czytalam, ze nie wszedzie wolno jest wjezdzac ze wzgledu na bezpieczenstwo (np. Eurotunnel i inne tunele). Pozdrawiam
P.S. Czy w Wielkiej Brytanii płatne są autostrady?
Iw

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Agiii

Post #2 Ocena: 0

2006-09-04 20:42 (19 lat temu)

Agiii

Z nami od: 05-03-2006

sa darmowe, stacji z gazem malo ale sa, lepiej kupic przejsciowke w Polsce bo tutaj drogo i ciezko dostepna, fakt eurotunel odpada, pozostaje prom, pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona WWW

UKDarek

Post #3 Ocena: 0

2006-09-08 00:14 (19 lat temu)

UKDarek

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2006

Agii, a jakbym miał pusty zbiornik z gazem to do tunelu mnie nie wpuszczą? ;-)
A gdybym nie miał samochodu na gaz ale w bagażniku parę kanistrów z benzynką na zapasik?
A gdybym przemycał pare kartonów zapalniczek z gazem?
:-] ;-)
It is never too late to be, what you might have been

Do góry stronyOffline

E-mailNumer Skype

RadAg

Post #4 Ocena: 0

2006-09-13 16:17 (19 lat temu)

RadAg

Z nami od: 13-09-2006

Jechałem autem w Polski do UK w czerwcu tego roku. Auto z instalacją gazową z której jednak nie korzystam z racji jej niestabilności (za duży silnik, instalacja źle zaprojektowana). Nie wolno wjeżdżać do Eurotunelu z instalacją LPG także korzystałem z promów. z Poznania do Hook of Holand (Holandia, niedaleko Rotterdamu) jest niecałe 1000 km, prom do Harwich płynie 4h. Auto + 2 osoby to ok 130 funtów. Z Harwich do Liverpoolu 450 km. Autostrady bezpłatne i naprawdę ładne. Obwodnica Birmingham jest płatna ale mozna jechać autostradą przez miasto choć generalnie ten odcinek się korkuje.
Całkowity koszt podróży na benzynie to 150 za beznynę i prom 130.

Z gazem jest tak że w Niemczech i Holandii są stacje, mogę podesłać mapkę stacji w Niemczech i Holandii, niestety trzeba mieć trzy typy zaworów-przejściówek. Najlepiej kupić przed wyjazdem. Na allegro najtaniej.

Do góry stronyOffline

saku82

Post #5 Ocena: 0

2006-09-13 20:12 (19 lat temu)

saku82

Z nami od: 07-10-2005

jechalem do manchesteru z gdanska na poczatku sierpnia tego roku, i jesli chodzi o gaz to tak:
w niemczech sa stacje, ale dosc rzadko z gazem, pierwsza jaka spotkalem jadac z przejescia w kolbaskowie byla dopiero kolo hannoveru! ale i tak gazu styknelo, holandia ok, najgorzej jest w belgii, musialem sie troche nalatac pytajac gdzie maja gazik, w anglii calkiem sporo - najczesciej albo tylko to SHELL oraz BP, ceny rewelka bo tylko 0,449 funta za litr.
Jesli chodzi o koncowki to kupilem w polsce dwie i ponoc wystarczaja na niemcy, hollandie, belgie i anglia ale prawda jest taka ze podczas podrozy uzlem tylko jednej - w anglii, bo na stacjach w niemczech, haollandi i belgii maja dwa typy koncowek przy dystrybutorach.
co wiecej: na stacjach latwo spotkac polakow, osobiscie wszyscy ktorych spotkalem tankowali wlasnie gaz wiec jak cos to moga pozyczyc koncowki, slyszel tez ze poza polska sa one raczej drogie ale tez ze na stacjach mozna pozyczyc koncowke od samej stacji tylko trzeba zostawic depozyt.
jesli chodzi o autostrady w UK to jak narazie nie jechalem platna ale zgodze sie z poprzednim postem ze kolo birmingham jest platna, jezdza tylko w okolicach manchester i liverpool wiec wiecej nie wiem, natomiast sa ograniczenia predkosci, autostrada ponoc 70 mil/godzine, wszyscy wolno jezdza, max jechalem tu 200 ale to raczej tylko w nocy a dwa ze to niebezpieczne bo czasem ktos wyskakuje na prawy pas zeby wyminac inne auto.
szerokiej drogi :)
Saku

Do góry stronyOffline

tomala08

Post #6 Ocena: 0

2006-10-18 12:27 (19 lat temu)

tomala08

Z nami od: 29-05-2006

Wszyscy piszacy maja racje ja pokonalem autem na gazie kika krotnie odcinek Anglia - Polksa i spowrotem. Wiec tak Euro tunel odpada napewno zawsze byl to prom. Jestem z Grudziadza i trasa wiodla przez cala Europe do Cales i Dover potem Polnoc Angli docelowo Newcastle. Wiec dwie koncowki do gazu wystarczaja w zupelnosc Niemcy dosc zadko ale raczej od zbiornika do zbiornika sie zatankuje zalezy jaka pojemnosc i jaka noga ja maialem 30 litroe silnik 1.4 wiec nie palil duzo predkosc okolo 140 km na gdz autostrady wiec kolo 280-300 km jezdzilem na zbiorniku. Nie zgadzam sie z obinia Belgii Moim zdaniem na tej trase jest najlepiej zaopatrzona w satcje z LPG. Najgorzej jest w Angli bo trzeba zjezdzac z atostrady aby wogole zobaczyc czy jest gaz na danej stacji ale ogolnie znowu tak jak przez caa europe od zbiornika do zbiornika jezdzilem cala trase wiec z benzyny raczej nie korzystalem. Pisze ze jezdzilem bo juz zmienilem auto i eraz mam disla taka sama oszczednasc a dostepnosc nie porownywalnie lepsza
. zAZNACZAM TANKOWANIE NA KOCOWKACH MOZ CZASAMI OKAZAC SIE ZBYT TRUDNE ALE BEZ NERWOW U DA SIE POZDRO

Do góry stronyOffline

tomala08

Post #7 Ocena: 0

2006-10-18 12:35 (19 lat temu)

tomala08

Z nami od: 29-05-2006

Jeszcze jedno najtaniej romy wypadaja Dunkierka -Dover i Bolone- Dover sorrki za pisownie ale wiadomo o jakie maista chodzi tu kursuja najtaniej promy juz nawet plynalemza 17 funa wiec taniocha no oczywiscie jescze nocne godziny. Calkowity kosz na zlotowki zamykal mi sie w 800 zloty juz wliczajac prom w granicach 50 funa

Do góry stronyOffline

agapawel

Post #8 Ocena: 0

2006-11-01 08:58 (19 lat temu)

agapawel

Z nami od: 01-11-2006

witam jade z chłopakiem 5.11 ale potrzebujemy wiedziec pare rzeczy!rn1.czy mozna na prom do anglii płacic w euro czy funtachrn2. jesli ktokolwiek był w Bristolu ile to jest mniej wiecej km my wyjeżdzamy z Jeleniej Góry to koło wrocławia.rn3. czy bez problemu jest po drodze możliwosć tankowania gazu czy są jakies specjalne końcówki??? bo tego nei wiemy neistetyrn4. i czy bez problemu bilet na prom możan kupic na miejscu na promie czy lepiej jest gdzies rezerwowac i o co chodzi w tym zablokowaniu biletu tu pare wypowiedzi takich było...rn5. Potrzebujemy też jesli ktosbył autem moze jakaś mapke lub trase jakimi miastami najlepiej do Bristolu dojechac.rnSERDECZNIE DZIEKUJE MóJ MEIL: uniapw@vp.pl">buniapw@vp.pl moje gg4106390 prosze o kontakt bo to dla nas bardzo pilne

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,