MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Najdrozsze 20 minut w moim zyciu :(

« poprzednia strona

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 7 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2013-02-18 20:28:14 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-02-18 19:59:29, OKidoki444 napisał(a):
Cytat:

2013-02-18 19:54:48, mscicielka12 napisał(a):
A kto ma pretensje do calego swiata ? zauwazyles ze gdzies sie zale ? :-! sie chce ze tak plytki poziom wprowadzasz .. Przeczytaj 1 wszy post ze zrozumieniem a nie po to aby cos chlapnac :-!

plytki poziom to ty i twoj zalosny post...zalisz sie na policje a tak naprawde to powinnas dostac o wiele wyzsza kare,w sumie to powinnas tej policji podziekowac i sczesciu ktorego masz az za duzo...co do twojej "mundrosci"wypowiadac sie nie bede bo sama sie reklamujesz wiec jest to zbedne...rzyg do kwadratu:-!:-!:-!:-!

OKIDOKI, i kilka innych osób również o to proszę!

A możecie tak wyhamować z tym kamieniowaniem??

Zrobiła głupio, żałuje, poniosła karę, na razie nie wielką, czy na pewno na tym się skończy to się jeszcze okaże.
Bo różnie bywa.

Ale z takimi tekstami to sobie daruj, każdy czasami w życiu robi głupie rzeczy, czasami mniej czasami bardziej idiotyczne, za które potem jest mu wstyd nawet przed samym sobą.

Tak czy siak, na razie wychodzi że miała szczęście i nauczkę.

Temat też powinien być KU PRZESTRODZE, a nie odbierany jako "TO MOŻE I MNIE SIĘ UPIECZE"
Bo opieka się niesamowicie rzadko.

Można zrobić tak jak radzi Richmond, zrobić quote i zabrać referal nr, ze sobą, potem kupić na necie przez komórkę kożystając z linku w emailu, albo jeszcze inne wyjście, to kupić ubezpieczenie 1 dniowe, dojechać do domu i na spokojnie poszukać ubezpieczenie.

Tylko wadą tego rozwiązania jest to że
-Musisz posiadać więcej niż 25 lat
-minimum 5 lat prawo jazdy
-w razie wypadku, ponosimy ogromny udział własny, często jest to 1000 funtów
-Obejmuje tylko OC

No ale jest to jakieś wyjście by się przejechać nawet przed zakupem.

Ebay

Gdy kupiliśmy pierwszy samochód w UK, też nie wiedzieliśmy o tutejszych przepisach, ale mieliśmy szczęście, bo wtedy Ebay gdzie kupiliśmy, do każdego sprzedanego pojazdu dodawał 1 dniowe ubezpieczenie, na przejazd od sprzedającego do domu.

Trzeba było tylko kliknąć na ikonkę która się pojawiała i podać swoje dane, na 2 dzień dostawało się emailem propozycję polisy ubezpieczenia, to chyba była AXA, ale nie jestem już pewien bo mineło kupe lat.
I nie wiem czy nadal to istnieje.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

autor65

Post #2 Ocena: 0

2013-02-18 21:33:27 (12 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Wszyscy sa madrzy teraz ale czy byli dawniej?
Bo ja na ten przyklad przyznaje sie, ze nie zawsze taki madry bylem i nie wiem jaki bede jutro.
Za niemanie kolka o terminie autko mi zamkneli taki zoltym trojkatem z napisanym numerem telefonu. Zadzwonilem. Poprosili o dlugi numer z karty i ten krotki 3-cyfrowy. Bez targowania £250 zdjeli z bilansu:-(
Deal byl dobry. Kase wzieli klodke zdjeli.
I....£150 oddali. Debile.
Pojechalem na poczte...glowna albo gowniana bo kolka mi sprzedac nie chcieli!:-o
Masz tu kase- pokazuje garsc dwudziestek do kasjerki. A ona nie. Tylko swoje MOT, Insurance i ten kolorowy duzy - dwa ostatnie mialem! Wiec jak?- mowie - sprzedasz czy nie bo pojde sobie.
I dupa nie sprzedala zolza jedna - nawet mala awantura nie pomogla.
O co chodzi - mam kase i chce kupic towar?
Dzis juz wiem:-]
Niczym doszlo do tej idiotycznej sytuacji kupilem nieszczesny samochod. Na zakup potrzebowalem gotowki wiec udalem sie do banku a tu! Nie dadza pieniedzy....poczulem sie jak nieszczesnik z Vabanku co to chcial swoje pieniadze od Kramera. Nie popuscilem - przyszedl glowny menager i gestykuluje probujac mnie uspokoic. Wymachuje mi jakimis kwitami przed nosem. Cale szczescie, ze pracowala tam francuska co mame miala Polke. To ona mi wytlumaczyla co ta sa CZEKI!!!!! Ja zacofaniec z podkarpacia o czekach i wekslach slyszalem tylko z filmow przedwojennych i nie mialem pojecia ze w UK dalej funkcjonuja:-]*THUMBS UP*
wybaczcie balagan w literkach:-8
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

MrMaverick1971

Post #3 Ocena: 0

2013-02-18 21:47:48 (12 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2013-02-18 21:33:27, autor65 napisał(a):

Autor, z calym szacunkiem ale kiedy sie kupuje samochod, to powinno sie wiedziec co sie robi i jakie sa konsekwencje zaniedbania procedur z tym zwiazanych. Adacymru, napewno Ci to wyjasni i nie zganiaj na "nieznajomosc prawa", bo to i tak nic nie da:-]

W kazdym razie , uczmy sie na czyichs bledach, a nie na swoich. (chyba, ze Krakn ma wlasne zdanie na ten temat, a wiem ze ma):-8

Pozdrawiam wszystkich nieubezpieczonych i zwolennikow przygod, oraz
pionierow , ktorzy w tej dziedzinie przecieraja szlaki:-8

Do góry stronyOffline

autor65

Post #4 Ocena: 0

2013-02-18 21:53:29 (12 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

MM - nie bierz tak do siebie wszystkich moich "wypowiedzi". Przeważnie sa one "zakręcone":-] - jeśli nie zauważyłeś.
............
W Polsce kupowałem stary zazwyczaj samochód i jeździłem na czyjeś ubezpieczenie....a nie wiedziałem jeszcze wtedy, ze w Anglii jest wszystko odwrotnie!
Nawet napisałem o tym kiedyś cały "artykuł" - ale to było dawno temu:-8 jak jeszcze.....
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kroliczek432

Post #5 Ocena: 0

2013-02-18 21:57:05 (12 lat temu)

kroliczek432

Mężczyzna

Z nami od: 05-07-2009

A podobno to byl prezent na Walentynki...

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Severance_

Post #6 Ocena: 0

2013-02-18 22:03:12 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

Osobiscie nie pretenduje do nagrody "Madrala Roku", popelniam bledy jak kazdy inny, ale tymi: "przycwaniakuje i zobacze jak wyjdzie", nigdy sie nie chwale- bo i nie ma czym.

Caly ten temat i dyskusja, kojarzy mi sie troche z kierowcami "po kielichu" za kolkiem, i zasadmi ktore sa az do bolu proste: piles, nie jedz!*
Nie masz ubezpieczenia, nie jedz! Pojechales- nie chwal sie!

*przyklad jak najbardziej na miejscu! Niektorzy kierowcy twierdza, ze "piwko" nie zmienia niczego, problem w tym, ze jak dochodzi do wypadku, to sie okazuje, ze to "piwko", w sadzie zmienia wszystko.

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 18-02-2013 22:21 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #7 Ocena: 0

2013-02-18 22:07:52 (12 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2013-02-18 21:53:29, autor65 napisał(a):
MM - nie bierz tak do siebie wszystkich moich "wypowiedzi". Przeważnie sa one "zakręcone":-] - jeśli nie zauważyłeś.
............
W Polsce kupowałem stary zazwyczaj samochód i jeździłem na czyjeś ubezpieczenie....a nie wiedziałem jeszcze wtedy, ze w Anglii jest wszystko odwrotnie!
Nawet napisałem o tym kiedyś cały "artykuł" - ale to było dawno temu:-8 jak jeszcze.....

..Autor, ja nigdy nie biore w internecie do siebie zadnych wypowiedzi:-] Jezeli chodzi o Ciebie, to przeczytalem "kilka" Twoich postow i jestem zdania, ze takich jak Ty powinno byc wiecej na tym forum.

Do góry stronyOffline

kroliczek432

Post #8 Ocena: 0

2013-02-18 22:15:28 (12 lat temu)

kroliczek432

Mężczyzna

Z nami od: 05-07-2009

Cytat:

2013-02-18 22:03:12, Severance_ napisał(a):
Cytat:

Osobiscie nie pretenduje do nagrody "Madrala Roku", popelniam bledy jak kazdy inny, ale tymi: "przycwaniakuje i zobacze jak wyjdzie", nigdy sie nie chwale- bo i nie ma czym.

Caly ten temat i dyskusja, kojarzy mi sie troche z kierowcami "po kielichu" za kolkiem, ktore sa az do bolu proste: piles, nie jedz!*
Nie masz ubezpieczenia, nie jedz! Pojechales- nie chwal sie!

*przyklad jak najbardziej na miejscu! Niektorzy kierowcy twierdza, ze "piwko" nie zmienia niczego, problem w tym, ze jak dochodzi do wypadku, to sie okazuje, ze to "piwko", w sadzie zmienia wszystko.

dokladnie

*THUMBS UP*

choc ja mam czesto wrazenie, ze ludzie nie chca, badz nie lubia sluchac...
nie na reke Im to

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,