2013-02-18 19:59:29, OKidoki444 napisał(a):
2013-02-18 19:54:48, mscicielka12 napisał(a):
A kto ma pretensje do calego swiata ? zauwazyles ze gdzies sie zale ?

OKIDOKI, i kilka innych osób również o to proszę!
A możecie tak wyhamować z tym kamieniowaniem??
Zrobiła głupio, żałuje, poniosła karę, na razie nie wielką, czy na pewno na tym się skończy to się jeszcze okaże.
Bo różnie bywa.
Ale z takimi tekstami to sobie daruj, każdy czasami w życiu robi głupie rzeczy, czasami mniej czasami bardziej idiotyczne, za które potem jest mu wstyd nawet przed samym sobą.
Tak czy siak, na razie wychodzi że miała szczęście i nauczkę.
Temat też powinien być KU PRZESTRODZE, a nie odbierany jako "TO MOŻE I MNIE SIĘ UPIECZE"
Bo opieka się niesamowicie rzadko.
Można zrobić tak jak radzi Richmond, zrobić quote i zabrać referal nr, ze sobą, potem kupić na necie przez komórkę kożystając z linku w emailu, albo jeszcze inne wyjście, to kupić ubezpieczenie 1 dniowe, dojechać do domu i na spokojnie poszukać ubezpieczenie.
Tylko wadą tego rozwiązania jest to że
-Musisz posiadać więcej niż 25 lat
-minimum 5 lat prawo jazdy
-w razie wypadku, ponosimy ogromny udział własny, często jest to 1000 funtów
-Obejmuje tylko OC
No ale jest to jakieś wyjście by się przejechać nawet przed zakupem.
Ebay
Gdy kupiliśmy pierwszy samochód w UK, też nie wiedzieliśmy o tutejszych przepisach, ale mieliśmy szczęście, bo wtedy Ebay gdzie kupiliśmy, do każdego sprzedanego pojazdu dodawał 1 dniowe ubezpieczenie, na przejazd od sprzedającego do domu.
Trzeba było tylko kliknąć na ikonkę która się pojawiała i podać swoje dane, na 2 dzień dostawało się emailem propozycję polisy ubezpieczenia, to chyba była AXA, ale nie jestem już pewien bo mineło kupe lat.
I nie wiem czy nadal to istnieje.