MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Najdrozsze 20 minut w moim zyciu :(

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 3 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2013-02-17 23:33:20 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nie ma obowiązku, nawet nie musisz mieć przy sobie prawa jazdy.

Ja jechałem bez żadnych dokumentów, nie swoim samochodm, pojazd był na nazwisko Beaty, ja byłem dodany jako 2 kierowca do ubezpieczenia.

Koło Tower BR, tam za wiaduktem, tam gdzie często są łapanki, zatrzymała mnie Policja, powołali się na Przepis o przeciwdziałaniu terrorystycznemu.

Przeszukanie samochodu i obwąchanie przez psa, wewnątrz, bagażnik itd.

Zadali mi kilkanaście pytań, całość trwała około 20 minut. Na bieżąco sprawdzali na terminalu.

Dostałem kwitek że było przeszukanie, przeprosili za kłopot i życzenia miłego dnia.
Nigdzie nie musiałem latać, choć podobno niektórym każą się zgłosić z prawkiem na posterunek policji.
U mnie nic takiego nie miało miejsca.
EDIT

A jeszcze drugi raz mnie sprawdzali bez dokumentów.

Na Oval, koło stadionu, wyskoczyłem motorem,na szybką wycene roboty do centrum i też zapomniałem portfela.
Moto też jest Beaty. ja jako drugi.

Też kilkanaście minut, kilka pytań, przy okazji sprawdzili opony i pozwolili jechać.

No nic, mam nadzieję że koleżanka za jakiś czas napisze jak się skonczyła sprawa.
Ku przestrodze innym, Bo szkoda przepłacać, na "oszczędnościach"
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

sparky1

Post #2 Ocena: 0

2013-02-17 23:46:17 (12 lat temu)

sparky1

Mężczyzna

Z nami od: 24-01-2012

Bo to jest tak ze jak przeszukanie to nie prawo jazdy rozkaz to rozkaz, robia swoja robote i juz, kieruja sie procedurami. Jak trafisz na kontrole prawa jazdy to bedziesz musial sie stawic na posterunku . Znajomy tez biegal na posterunek i dowiedzial sie ze moze sobie nawet ksero prawka zrobic bo powiedzial im ze nie ma bo sie boi ze zgubi:-]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2013-02-17 23:53:49 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

wic w tym, że oni przeszukali pojazd, sprawdzili kto jest właścicielem, gdzie mieszkam, gdzie pracuje, czy jest ubezpieczony, stan ogumienia. czy mam prawo jazdy i czy nie jestem poszukiwany.
Po prostu zrobili mi ustalanie tożsamości.

No właśnie zawsze za każdym razem oglądają opony, najcześciej jest to prawa przednia opona. :) jakieś natręctwo jak u Monka mają? :D

A jak mam dokumenty, to tylko popytają, ew jest lekkie przeszukanie pojazdu i tyle.

Największe jaja były jak Beata jechała motocyklem z Polskimi numerami, ale na żółtych tablicach :)
40 minut ją maglowali

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2013-02-18 00:03:48 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ksero moze sobie zrobic nawet w 100 egzemplarzach, jak zatrzymaja do kontroli i beda chcieli prawo jazdy (czy inne dokumenty) sprawdzic, to dostaje sie nakaz przedstawienia (HO/RT/1) dokumentu w wybranym przez kierowce lub w najblizszym posterunku policji w ciagu 7 dni (liczy sie od polnocy dnia w ktorym zostal formularz HO/RT/1 wystawiony. Niedostosowanie sie wiaze sie z punktami i kara pieniezna.

Ada

Do góry stronyOffline

sparky1

Post #5 Ocena: 0

2013-02-18 00:13:50 (12 lat temu)

sparky1

Mężczyzna

Z nami od: 24-01-2012

Z kolei inny znajomy przejechal na czerwonym swietle a ze jechala za nim policja wiec stop. Po krotkiej rozmowie z policjantem ten kazal mu przedstawic natychmiast prawo jazdy nawet zapomni o czerwonym swietle ale prawko ma byc i to natychmiast bo jak nie to zabiera samochod na parking. Koles oczywiscie prawka przy sobie nie mial w dodatku bylo polskie wiec musial gonic do domu cale szczescie ze mieszkal niedaleko.

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #6 Ocena: 0

2013-02-18 00:15:46 (12 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

mscicielka12

nie jestem pewien -i zapewne mnie ktoś poprawi jeśli się mylę...
...jednak:
jeśli nie podałaś, że byłaś zatrzymana za jazdę bez ubezpieczenia (razem z punktami itp) -to kłamałaś kupując ubezpieczenie.
w takim wypadku wydrukowanym, (czy otrzymanym pocztą) certyfikatem możesz sobie ...uszczelnić wejście na strych.
każda firma potraktuje Cię jak każdego innego oszusta -i unieważni umowę. innych konsekwencji domyśl się sama.
a papier -to tylko papier - "wszystko przyjmie"

[ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 18-02-2013 00:17 ]

przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2013-02-18 00:32:46 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2013-02-18 00:13:50, sparky1 napisał(a):
Z kolei inny znajomy przejechal na czerwonym swietle a ze jechala za nim policja wiec stop. Po krotkiej rozmowie z policjantem ten kazal mu przedstawic natychmiast prawo jazdy nawet zapomni o czerwonym swietle ale prawko ma byc i to natychmiast bo jak nie to zabiera samochod na parking. Koles oczywiscie prawka przy sobie nie mial w dodatku bylo polskie wiec musial gonic do domu cale szczescie ze mieszkal niedaleko.

A no bo jak masz nie angielskie to nie mają cie w systemie.
W takim wypadku zawsze musisz mieć komplet dokumentów przy sobie.

A wg prawa jest tak jak mowi Ada.
Mnie jeszcze nic nie kazali przynościć.*DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-02-18 06:49:13 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #9 Ocena: 0

2013-02-18 07:49:51 (12 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2013-02-18 06:49:13, Wredny-Werdew napisał(a):
To ja się tak zapytam.
A co jeśli jadą za samochodem, komp pokazuje im dane (dajmy na to) 80letniej mu.. Afroangielki, a za kierownicą siedzi młody, zdrowy, biały i dodam że szaleńczo przystojny biały facet?

WW.nie przesadzasz?*ROFL*
TROCHĘ SAMOKRYTYKI!!!
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-02-18 07:53:14 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,