Str 27 z 28 |
|
---|---|
bloby00 | Post #1 Ocena: 0 2014-04-02 12:33:20 (11 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
'The Poles are really bad drivers': RAF tries to explain why it made its men wear high-vis jackets on Great Escape march in Poland
Wczytanie się w artykuł wskazuje, że faktyczna wypowiedź: "A source involved with the march said: 'It is common sense. And there are some really bad Polish drivers.' " Mała różnica, jedno słowo, a zupełnie zmienia przesłanie, bo przecież "The Poles" oznacza wszystkich Polaków. Wysłałem tym razem skargę bezpośrednio do The Daily Mail, gdyż w prowadzonej sprawie PCC którą im założyłem za inny problem, Daily Mail się pytał czemu się z nimi nie kontaktowałem bezpośrednio i że żałują, że moja wcześniejsza (rok temu) skarga do nich nie została rozpatrzona. Daily Mail niestety się nie przyznaje do błędu, bo według nich tytuł się powinno czytać z resztą artykułu. Jednak po mojej namowie wprowadzili zmianę i teraz tytuł jest taki "'Some Poles are really bad drivers': RAF tries to explain why it made its men wear high-vis jackets on Great Escape march in Poland" Szkoda, że od razu nie mogli tak napisać w tytule :/ "Whilst we do not agree the headline was inaccurate, as outlined in my email below, in the spirit of moving forward and as a gesture of goodwill I have amended the headline to reflect your concerns. " |
Diabolique | Post #2 Ocena: 0 2014-04-02 14:58:06 (11 lat temu) |
Z nami od: 19-09-2013 Skąd: Lorien |
Chyba maja cie dosc: )
Dobra nasza. Awanturuj sie przy kazdej okazji. Niech zmieniaja tytuly chocby dla swietego spokoju! ; ) Inter arma enim silent leges.
|
bloby00 | Post #3 Ocena: 0 2014-04-02 15:41:33 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-04-02 14:58:06, Diabolique napisał(a): Chyba maja cie dosc: ) Dobra nasza. Awanturuj sie przy kazdej okazji. Niech zmieniaja tytuly chocby dla swietego spokoju! ; ) Możliwe, bo w drugiej sprawie PCC (toczą się razem trzy przezemnie założone), napisali, że mają odemnie już jedną sprawę i czy prezentuję jakąś organizację i czemu nie chcę podać swojego pełnego imienia i nazwiska. Ciekawe tylko po co im ono. Jedną sprawę poprzez PCC mam wygraną (Daily Mail zgodził się wprowadzić zmiany, zrobić korekcję na stronie jak i ją wydrukować w gazecie, a nawet zdjąć jedno ze zdjęć ze strony, tak jak chciałem). Czekam tylko na sfinalizowanie sprawy ze strony PCC, po czym będzie dostępny jej opis pod linkiem na ich stronie. Drugą sprawę Daily Mail odrzucił, że nie widzą problemu (w powyższym przypadku to samo zrobili ale po ponownym przejrzeniu zgodzili się robić zmiany), więc sprawa jest rozpatrywana poprzez PCC. Trzecia siedzi w polu bo już od około miesiąca nie miałem żadnej informacji (tzn chyba właśnie ta była wtedy, że PCC przypomniało się Daily Mail w tej sprawie). Dam oczywiście znać jak już będą konkrety/linki ![]() |
Diabolique | Post #4 Ocena: 0 2014-04-02 15:48:22 (11 lat temu) |
Z nami od: 19-09-2013 Skąd: Lorien |
Cytat: (...) i czy prezentuję jakąś organizację i czemu nie chcę podać swojego pełnego imienia i nazwiska. Ciekawe tylko po co im ono.
Aaa, czyli nie sa pewni kto za Toba stoi/ czy masz "plecy" ![]() Dobrze, niech sie boja! ; ) Inter arma enim silent leges.
|
Post #5 Ocena: 0 2014-04-02 16:10:15 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
stanislawski | Post #6 Ocena: 0 2014-04-02 16:37:37 (11 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
A może, że tobą stoi Cosa Nostra...
|
Jojoann | Post #7 Ocena: 0 2014-05-30 21:32:02 (11 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2014 Skąd: Southampton |
A czy robienie screenow postów które powinny być zamieszczone a nie są może coś dać?Dokumentuje to nie dopuszczanie Polaków do głosu i tym samym niemożność bronienia swojego imienia. Chyba tak nie powinno być że nie można nawet w komentarzach wytknąć,że oszczerstwa i głupoty piszą. Przecież te kilka milionów ludzi czytających tą gazetę jest przekonanych,że nikt nie broni Polaków, nawet oni sami.
|
bloby00 | Post #8 Ocena: 0 2014-05-31 01:53:36 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-05-30 21:32:02, Jojoann napisał(a): A czy robienie screenow postów które powinny być zamieszczone a nie są może coś dać?Dokumentuje to nie dopuszczanie Polaków do głosu i tym samym niemożność bronienia swojego imienia. Chyba tak nie powinno być że nie można nawet w komentarzach wytknąć,że oszczerstwa i głupoty piszą. Przecież te kilka milionów ludzi czytających tą gazetę jest przekonanych,że nikt nie broni Polaków, nawet oni sami. Ciężko z tym walczyć i im to udowodnić. Nie można było tej gazecie udowodnić, że piszą typowo antypolskie artykuły. Bah, nie mogłem ich nawet zmusić poprzez PCC do tego żeby zmienili tytuł artykułu bo było w nim KŁAMSTWO historyczne (pokazujące Polaków w złym świetle) bo powiedzieli, że tytuł powinno się czytać z resztą artykułu. Nie ma więc pewnie szansy udowodnić im, że nie publikują komentarzy, bez informacji od kogoś kto tam siedzi i ma do tego wgląd. Można jednak męczyć ich skargami jeśli w artykułach jest nieprawda. Muszą ją zmienić, a jak tego nie zrobią to warto dać sprawę do PCC - wtedy Daily Mail jako tako reaguje. Nieprawda musi być jednak sprawdzalna, a już miałem z nimi teksty, że oni nazwali wzrost mniej niż 1% jako HUGE i odpisali mi, że według nich taki słowo może być użyte - no i jak tu udowodnić subiektywne podejście w takim przypadku? |
Jojoann | Post #9 Ocena: 0 2014-05-31 12:49:29 (11 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2014 Skąd: Southampton |
Cóż, trzeba próbować. Zresztą w ostatnich dniach, pewnie w związku z tym, że już po wyborach, przerzucili się na muslimów i innych imigrantów spoza EU.
|
bloby00 | Post #10 Ocena: 0 2014-05-31 18:34:32 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-05-31 12:49:29, Jojoann napisał(a): Cóż, trzeba próbować. Zresztą w ostatnich dniach, pewnie w związku z tym, że już po wyborach, przerzucili się na muslimów i innych imigrantów spoza EU. Jak najbardziej trzeba. Wyłapywanie w artykułach faktycznej nieprawdy i zgłaszanie im tego jest jedną z rzeczy. W końcu wchodzi nowy regulator gazet (pewnie nie będzie lepszy niż aktualny) i zależy im co nieco na tym aby oficjalna ilość skarg na nich była niższa. |