MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czemu Daily Mail może legalnie jechać po Polakach?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 28 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 26 | 27 | 28 ] - Skocz do strony

Str 2 z 28

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-01-27 11:52:41 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Beetle-2007

Post #2 Ocena: 0

2013-01-27 12:38:59 (12 lat temu)

Beetle-2007

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2007

Ja proponuje napisac cos na Zydow.Odrazu bedziemy posadzeni o antysemityzm.:-]:-]
Witia.

Do góry stronyOffline

PeterGriffin

Post #3 Ocena: 0

2013-01-27 13:16:44 (12 lat temu)

PeterGriffin

Mężczyzna

Z nami od: 03-07-2012

To co powiecie na to? link

W the times i daily mail znow napisano o "polskich obozach śmierci",chociaż daily mail nie tak dawno za to już przepraszało.Krótka pamięć? Wątpie,ak dla mnie to celowa zagrywka, kłamstwo powtarzane 1000 razy staje się prawdą. Po interwencji Polskiej Ambasady w Wielkiej Brytanii, Daily Mail zmienił w sformułowaniu słowo Polish na Nazi, chociaż tam powinno się znaleźć słowo German...
Semper Invicta, Semper Heroica!

Do góry stronyOffline

anneczka

Post #4 Ocena: 0

2013-01-27 13:23:24 (12 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Nie czytam tej gazety ale znam polaka ktory dla nich pracuje. Hmmm
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2013-01-27 14:07:52 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Czy możemy coś z tym zrobić?

Chyba nie. Mamy wolność słowa, a często jest ona rozumiana jako wolność do "jechania sobie po kim" i jak się chce. Padło na nas.

Nawiązanie do sprawy Żydów, wcale nie jest tu takie bezsensowne, choć ja bym to odniosła w innym kontekście. Jakoś zawsze i niezmiennie szkalowanie jednej grupy społecznej kojarzy mi się z przedwojennym szczuciem przeciw nim. Taka analogia. Przygotowanie tła do jakichś tam wydarzeń. I faktycznie jak przyjdzie co do czego, łatwiej się nas będzie pozbyć (przyzwolenie społeczne; ). Tu podobieństwo się kończy, bo nikt nas nie wyśle do obozów koncentracyjnych, ale tak ogólnie, ale cóż to za wspaniałe zwycięstwo moralne ogłosi Daily Hate, jeśli kiedyś zmuszeni będziemy wrócić do siebie. Anglia dla Anglików. Sieg Hail! chciało by się dodać.

I chyba jedyną linią obrony, nie jestem pewna czy właściwą, ale prawdopodobnie? skuteczną może okazać się w prostocie swojej i przewidywalności stare przysłowie: najlepszą obroną jest atak. Wykorzystując przy tym bezczelnie broń "wroga" na zasadzie "kto mieczem wojuje...", czyli podpiąć się pod tę właśnie wolność wypowiedzi, uderzając w i tak już wypaczoną poprawność polityczną: Dlaczego się na nas "uwzięli" ? Bo jesteśmy biali i pochodzimy z chrześcijańskiego kręgu kulturowego. Proste, prymitywne wręcz, ale może poskutkuje. Tego typu zarzuty musiałyby przeniknąć do dyskursu publicznego, pojawiać się jako odpowiedź na każdy zarzut, na każde larum, na każdą wzmiankę jacy to ci Polacy źli. Nie wystarczy, że będziemy się użalać między sobą. Trzeba im to prosto w pysk rzucić. I upierać się przy tym do znudzenia.

Zapewne okaże się, że będzie to po myśli różnych organizacji, prawdopodobnie zorientowanych prawicowo (w sensie kulturowym, społecznym raczej niż gospodarczym; )
tak więc jest szansa na wsparcie. Dalczegóżby nie odpowiedzieć oskarżeniem o dyskryminację dokładnie na tle rasowym, i religijnym zamiast narodowościowym. Lepiej brzmi, mocniejszy kaliber. Po Polakach mogą sobie jechać. Z białym chrześcijaninem może już być trudniej. Pal licho, że większość z nas już dawno jest ateistami. Korzeni nikt nam nie wypleni, a mogą okazac się pomocne. Polityka; )

No to już wiesz jakie jest moje skromne zdanie na ten temat: święte oburzenie, i nie o to chodzi, że mnie tu Polaka atakują. Oni atakując tego przykładowego Polaka dokonują zamachu na cały post chrześcijański świat, na białą Europę (albo jej pozostałości; ).

Naiwne i wyolbrzymione? No, ale jak się ktoś głupio zaczepia (re: DM), to niby jakiej odpowiedzi się można spodziewać.

P.S.

W razie jak biały chrześcijanin nie zadziała, można go zastąpić białym ateistą. O ile łapiemy się na "mniejszość".

:)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 27-01-2013 14:11 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Post #6 Ocena: 0

2013-01-27 14:34:18 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-01-27 14:58:13 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #8 Ocena: 0

2013-01-27 15:08:50 (12 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

United4ever i Galadriel - zgadzam się z wami. Polski rząd mało (nic) nie robi w tej sprawie i powinniśmy coś jednak z tym działać poprzez atak na nich, bo jak widać milczenie prowadzi jedynie do zaostrzenia sprawy.

Problem w artykułach DM jest taki że ich dyskryminacja jest pisana pomiędzy wierszami. Nie napiszą wprost, że nie lubią i nie chcą Polaków. Oni napiszą, że akurat jakiś jeden Polak coś (często rzekomo) złego zrobił, zaś komentujący dodadzą swoje (często pod ich artykułami jest nawet kilka tysięcy komentarzy, to całkiem sporo, zwłaszcza, że większość jest nastawiona negatywnie).

Wysłałem kilka maili swojego czasu do stowarzyszenia Polaków w UK. Niestety zero odpowiedzi (szkoda, że ludzie potrafią ignorować innych, gdzie wystarczyłoby jedno zdanie odpisać).

Liczę bardziej na to, że UK wprowadzi nową organizację kontrolująca press, bo aktualna ma to nieco wszystko w d**e. Rezultat wcześniejszej skargi z 2007 roku: PCC - Daily Mail vs Federation of Poles in Great Britain - oczywiście DM się nie przyznało, mówiąc jedynie, że są "sorry" za to, że my się uraziliśmy i dali jakiś list który nie wiem czy przeprasza czy ponownie atakuje Polaków.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-01-27 15:22:01 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2013-01-27 16:56:15 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

To co powiem będzie kontrowersyjne.
To dlatego, że Polacy pozwalają sobie wsadzać w dupę bez mydła. Cokolwiek.

Trochę solidarności w sensie cygańskim trzeba. Parę egzekucji, parę procesów - z męczeniem człowieka przez sztaby prawników do spodu, aby wszystko ze niego zedrzeć na odszkodowania, szkody, itd, tak aby się wreszcie powiesił.
I walić po gazetach. Wyszukiwać co się da złego, nieprawidłowego, politically uncorect, wlec po sądach. Tak, żeby się nie dało wytrzymać.
Zjednoczenie Polskie powinno mieć komórkę (departament), która będzie zajmować się tylko wyszukiwaniem i tępieniem działaności antypolskiej. Można nazwać ją byle jak - np. ds. "promocji multikulturalizmu", czy też "poprawnych kontaktów z mediami". Parę osób na pełnych etat, które nic nie robią, tylko szukają jakby im tu dojebać. Sam się mogę zrzucić na ich pensję.
Pomoże. Gwarantuję.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 2 z 28 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 26 | 27 | 28 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,