Str 5 z 21 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
krakn |
Post #1 Ocena: 0 2012-09-25 20:25:08 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Z praktyki,
bo mandatów za parkowanie to ja służbowo mam tyle że można by wyjechać na wakacje :>
No ale taka praca.
Odwołanie by było możliwe gdyby to była ICH pomyłka, np złe oznakowanie, albo np masz pozwolenie, a oni ci wlepili mandat.
A tak to nie.
Odwoływać się zawsze możesz to twoje prawo, odpowiedź dostanie w ciągu 2-4 dni i listownie i / lub na email, czasami sama możesz sprawdzić status rozpatrywania i czy masz już odpowiedź po zalogowaniu się na utworzone konto.
Kasia, trzeba się przyzwyczaić do czytania i przestrzegania znaków drogowych, witamy w UK :>
I nie tylko tabliczki, ale ważne są linie i oznaczenia zatoczek.
Mandat można dostać również jak zaparkujesz tak ze koła będą wystawały poza linię, oraz gdy najedziesz na krawężnik, choć by odrobinę, a nie będzie oznakowane ze można parkować kołem na chodniku.
Zapoznaj się z przepisami UK, koszt zerowy bo masz neta, zaoszczędzisz bardzo dużo pieniędzy, bo jest tu bardzo dużo pułapek na drodze które kosztują słono. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
MrMaverick1971 |
Post #2 Ocena: 0 2012-09-25 20:32:19 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Cytat:
2012-09-25 20:25:08, krakn napisał(a):
Z praktyki,
bo mandatów za parkowanie to ja służbowo mam tyle że można by wyjechać na wakacje :>
No ale taka praca.
Odwołanie by było możliwe gdyby to była ICH pomyłka, np złe oznakowanie, albo np masz pozwolenie, a oni ci wlepili mandat.
A tak to nie.
Odwoływać się zawsze możesz to twoje prawo, odpowiedź dostanie w ciągu 2-4 dni i listownie i / lub na email, czasami sama możesz sprawdzić status rozpatrywania i czy masz już odpowiedź po zalogowaniu się na utworzone konto.
Kasia, trzeba się przyzwyczaić do czytania i przestrzegania znaków drogowych, witamy w UK :>
Mandat można dostać również jak zaparkujesz tak ze koła będą wystawały poza linię, oraz gdy najedziesz na krawężnik, choć by odrobinę, a nie będzie oznakowane ze można parkować kołem na chodniku.
Zapoznaj się z przepisami UK, koszt zerowy bo masz neta, zaoszczędzisz bardzo dużo pieniędzy, bo jest tu bardzo dużo pułapek na drodze które kosztują słono.
Czasem trzeba walczyc o swoje:
http://www.bournemouthecho.co.uk/news/9539394.Drivers_repaid_after_camera_car_gets_fines_wrong/
|

|
 |
|
krakn |
Post #3 Ocena: 0 2012-09-25 20:50:19 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-09-25 20:32:19, MrMaverick1971 napisał(a):
Cytat:
2012-09-25 20:25:08, krakn napisał(a):
Z praktyki,
No ale taka praca.
A tak to nie.
Zapoznaj się z przepisami UK, koszt zerowy bo masz neta, zaoszczędzisz bardzo dużo pieniędzy, bo jest tu bardzo dużo pułapek na drodze które kosztują słono.
Czasem trzeba walczyc o swoje:
http://www.bournemouthecho.co.uk/news/9539394.Drivers_repaid_after_camera_car_gets_fines_wrong/
Zgadza się, ale tojest ich błąd, bo kamera ma ustawiony algorytm.
I mandaty lecialy błędnie.
Ale koleżanka raczej nie ma wątpliwości że zlie zaparkowala.
Mam tez anulowane mandaty zaparkowanie i cc zone, ale to nie byla moja wina.
Tylko jw zawalil system, czy to automatycznej platnosci, czy to zapisu tablic reg Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
Dwunasty |
Post #4 Ocena: 0 2012-09-25 20:52:18 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cały czas mowa o mandatach za parkowanie na ulicach, a nie na terenach prywatnych?
|

|
 |
|
|
Post #5 Ocena: 0 2012-09-25 22:42:29 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
krakn |
Post #6 Ocena: 0 2012-09-25 22:58:09 (13 lat temu) |
Musieli by wykupić specjalną licencję, oznakować pojazd jako przewóz osób niepełnosprawnych itp.
Druga metoda to wykupuje się permit servisowy, działa tylko na jedną dzielnicę można wykupić na określony czas.
Inna droga to poprosić o załatwienie visitor permit przez osobę do której jedziemy.
są w formie zdrapek, lub list na którą wpisuje się nr reg samochodu, albo po prostu karteczek.
TYLKO UWAGA!
Z takim permitem można parkować tam gdzie parkowanie jest tylko na perminty, żeby czasem ktoś nie zaparkował w zatoczce która jest TYLKO Płatna!
Bo będzie bilecik.
Kiedyś mnie to zaczęło interesować do momentu gdy dowiedziałem się jaka mniej więcej cena i że tylko na jeden council...
Mnie by te opłaty zjadły i wywaliłem do kosza.
rozwiązuje to inaczej w zależności od sytuacji. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
kaska9292 |
Post #7 Ocena: 0 2012-09-26 22:54:28 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-09-2012 Skąd: Gloucester |
Nawet nie próbuje podbijać do szefa z taką prośbą bo on ma 300 takich jeżdzących pracowniczek jak ja i z takimi problemami.. dzięki wielkie za rady, jutro siadam i piszę odwołanie, jak to mówią próba nie strzelba czy jakoś tak a jak dla mnie, 20 latki z kilkoma groszami znaczy pens  ami przy duszy każdy funciak się liczy
|

|
 |
|
gosik1 |
Post #8 Ocena: 0 2012-11-06 17:17:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Londyn |
Witam ma pytanko a raczej problem zgubilam mandat od ktorego mialam zamiar sie odwolac.Gdzie teraz sie zglosic zeby to sprawdzic?Mandat byl za parkowanie.
|

|
 |
|
krakn |
Post #9 Ocena: 0 2012-11-06 17:42:32 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-11-06 17:17:37, gosik1 napisał(a):
Witam ma pytanko a raczej problem zgubilam mandat od ktorego mialam zamiar sie odwolac.Gdzie teraz sie zglosic zeby to sprawdzic?Mandat byl za parkowanie.
zacznij od councilu gdzie dostałaś mandat.
Wjdź na ich stronę www.
odnajdź cześć penalty, wejdź, tam powinien by,c contact lub complain,
i napisz do nich, podaj swoje dane, nr reg pojazdu i markę, dostaniesz odpowiedź w ciagu 48 godzin zazwyczaj. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
gosik1 |
Post #10 Ocena: 0 2012-11-06 18:01:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Londyn |
Dzieki wielkie!
|

|
 |
|