MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mandat w Uk

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 18 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

Str 18 z 21

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2015-04-26 22:08:29 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Masz pouczenie. W radiowozach mają kamery. Dzięki temu nie muszą delikwenta wozić na posterunek, do przesłuchania dochodzi w radiowozie, rozmowa jest rejestrowana.

Masz jak to mówią w Polsce pouczenie, ale to nie znaczy ze to pójdzie w zapomnienie.
To zostało zapisane do ichniejszej bazy, następnym razem już nie będzie ulgi.
Mało tego, jeżeli trafisz na pojazd z kamerami rozpoznającymi kamery, to zostaniesz oznaczony, byle co może być powodem kontroli teraz.
Nie wiem jak w innych rejonach, ale w Londynie i na południe od Londynu kamery rozpoznające tablice reg, są zamontowane już niemal na wszystkich pojazdach patrolowych.

Działa to na zasadzie, że jak ktoś raz podpadł to watro sprawdzić czy aby na pewno zmienił przyzwyczajenia, bo zazwyczaj nie zmieniają i wpadają ponownie.

Tak, mandat dostajesz na takim dłuuugim kwitku.
Podobnie gdyby doszło do przeszukania pojazdu, dostajesz kwitek z raportem i się jeszcze zapytają czy chcesz złożyć skargę z tego powodu.

Miałem przeszukanie kilka razy.

Cytat:

2015-04-26 21:50:33, tomaszzet napisał(a):
Cytat:

2015-04-26 21:36:29, Fanatyk19 napisał(a):
Dzięki wielkie od razu stres mniejszy, nie lubię mieć nie jasnych spraw :) Zastanawiam się jeszcze na przyszłość czy tutaj w UK policjant wstawiając mandat musi mi dać jakiś świstek ??

Jakos na początku tego roku nadziałem się po zjechaniu ze swiateł pod górkę na vana z kamerą, przyspieszałem i byłem na granicy. Miałem pewnosć, że pozdrowienia dostanę, ale nic nie przyszło.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>tomaszzet</i> 26-04-2015 21:52 ]

Mogli focić coś innego niż prędkość.

Czasami sprawdzają po tablicach czy ktoś nie ma zapłąconego taxu albo ubezpieczenia.

Czasami czy ktoś wjedzie na czerwonym, albo zatrzyma się na box jtc, lub przejedzie na czerwonym, albo zrobić coś innego głupiego.

Mnie kiedyś zatrzymali miałem o 6 na 30 za duzo, kilka minut pogadał że teren jest niebezpieczny i muszę lżej nogą naciskać, a tak na prawdę to w koło łąki i rezerwowe zbiorniki z wodą w zachodnim Londynie.

Innym razem to już na motocyklu zrobiłem podobnie jak ty, na 60 wyprzedziłem samochód, miałem przez kilka sekund no znacznie więcej :> ale jak już byłem przed nim to jechałem normalnie. Na światłach mnie dogonili i też skończyło się na pogadaniu, że ładnie sygnalizuję, i ładnie zachowuję "zasady bezpiecznej jazdy, (bo się oglądałem itd) hehe, ale jednak to trochę niebezpieczne. :-T[
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Fanatyk19

Post #2 Ocena: 0

2015-04-26 22:47:03 (10 lat temu)

Fanatyk19

Mężczyzna

Z nami od: 26-04-2015

To już wiem czemu zaprosił mnie do swojego radiowozu na rozmowę, chciał mieć zarejestrowaną żeby jakiś ślad został :)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2015-04-26 23:42:01 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Kamery są coraz mniejsze i coraz powszechniejsze.
Niedawno widziałem policjanta w centrum londynu, co miał kamerę na ramieniu.

Zauważyłem, bo kiedyś na imprezie motocyklowej, na stoisku policyjnym można było zobaczyć te kamerki, są jak bateria AAA, wtedy to była nowość i pokazywali ze właśnie można je zamontować np do motocykla (miałem gdzieś zdjęcie tego) albo umieścić właśnie na pagonie, czy uprzęży policjanta, w pierwszej kolejności mieli to instalować u policjantów pracujących w najbardziej niebezpiecznych sytuacjach, patrolach ratowniczych, pościgowych itp Biorąc pod uwagę ze koszt jest już śmieszny to pewnie z czasem będzie to miał każdy pieszy patrol.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #4 Ocena: 0

2015-04-26 23:46:01 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Obrazek
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2015-04-26 23:59:08 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

o coś takiego, ale chyba tamto było mniejsze.

Do góry stronyOffline

MarioBoss

Post #6 Ocena: 0

2015-08-10 18:39:46 (10 lat temu)

MarioBoss

Mężczyzna

Z nami od: 10-08-2015

Panowie mam takie pytanie. Dostalem mandat z formularzem do wypelnienia. Wypelnilem go ale prawdopodobnie niepoprawnie. Co teraz ? Czekam juz 2 tygodnie i nic. Nic mi nie wysylaja.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ie2ox4-b

Post #7 Ocena: 0

2015-08-10 20:59:35 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Nie przejmuj się, jeżeli źle wypełniłeś to wróci. Nie wiem do ilu razy można się mylić. Po którymś razie, koledzy w celi będą Cię poduczać, tzn, jako bossowi to wypełnią...

Do góry stronyOffline

shevet

Post #8 Ocena: 0

2015-08-18 19:12:46 (10 lat temu)

shevet

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2014

Siemka.Jestem kierowca zawodowym w UK, jezdze zestawem z naczepa. W czerwcu zrobil mi zdjecie fotoradar podczas przejazdu na czerwonym swietle (1,7s po zapaleniu) w okolicach oxfordu. Od tego czasu po miesiacu dostalem list zeby potwierdzic, ze to ja prowadzilem, przyznalem sie i odeslalem. Kilka dni temu dotarl juz finalny mandat - 100F i 3punkty. Niestety nie zaproponowali mi kursu na zbicie punktow mimo, ze wg tabelki na stronie http://www.dorset.police.uk/default.aspx?page=602 kurs przysluguje tym, ktorych przewinienie zawiera sie w przedziale (1 - 1,9s). Podali dwie opcje. Albo zaplacic i wyslac prawko albo wyslac pismo ze moimi argumentami dlaczego sie z tym nie zgadzam. Wg pisma druga opcja chyba wiaze sie ze sprawa sadowa. Zamierzam powalczyc, moze uda sie sklonic ich do zaproponowania mi kursu. Czy zna ktos podobne przypadki? Czy komukolwiek udalo sie cos ugrac takim listem, ew. w konsekwencji na sprawie sadowej?

Pozdro;)

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #9 Ocena: 0

2015-08-18 19:34:21 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Tak strzelam, bo nie znam sie tak mocno na tym temacie, ale moze kurs dotyczy osób prowadzących małe pojazdy a nie osobę pracująca zawodowo, do tego przyłapana na wykroczeniu podczas jazdy zestawem gdzie konsekwencje przejazdu na czerwonym mógłby by być nieporównywalnie większe niż autem osobowym...

[ Ostatnio edytowany przez: AlmostFamous 18-08-2015 19:35 ]

Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

zealot

Post #10 Ocena: 0

2015-08-18 19:55:04 (10 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Prawo jazdy masz polskie czy angielskie?

Ponadto taki kurs proponują jak przewinienie było niewielkie oraz jeśli w ciągu ostatnich bodajże 3 lat nie miało się żadnych wykroczeń drogowych. Miałeś już jakieś wykroczenia w ostatnim czasie?

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 18 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,