Masz jak to mówią w Polsce pouczenie, ale to nie znaczy ze to pójdzie w zapomnienie.
To zostało zapisane do ichniejszej bazy, następnym razem już nie będzie ulgi.
Mało tego, jeżeli trafisz na pojazd z kamerami rozpoznającymi kamery, to zostaniesz oznaczony, byle co może być powodem kontroli teraz.
Nie wiem jak w innych rejonach, ale w Londynie i na południe od Londynu kamery rozpoznające tablice reg, są zamontowane już niemal na wszystkich pojazdach patrolowych.
Działa to na zasadzie, że jak ktoś raz podpadł to watro sprawdzić czy aby na pewno zmienił przyzwyczajenia, bo zazwyczaj nie zmieniają i wpadają ponownie.
Tak, mandat dostajesz na takim dłuuugim kwitku.
Podobnie gdyby doszło do przeszukania pojazdu, dostajesz kwitek z raportem i się jeszcze zapytają czy chcesz złożyć skargę z tego powodu.
Miałem przeszukanie kilka razy.
2015-04-26 21:50:33, tomaszzet napisał(a):
2015-04-26 21:36:29, Fanatyk19 napisał(a):
Dzięki wielkie od razu stres mniejszy, nie lubię mieć nie jasnych spraw

Jakos na początku tego roku nadziałem się po zjechaniu ze swiateł pod górkę na vana z kamerą, przyspieszałem i byłem na granicy. Miałem pewnosć, że pozdrowienia dostanę, ale nic nie przyszło.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>tomaszzet</i> 26-04-2015 21:52 ]
Mogli focić coś innego niż prędkość.
Czasami sprawdzają po tablicach czy ktoś nie ma zapłąconego taxu albo ubezpieczenia.
Czasami czy ktoś wjedzie na czerwonym, albo zatrzyma się na box jtc, lub przejedzie na czerwonym, albo zrobić coś innego głupiego.
Mnie kiedyś zatrzymali miałem o 6 na 30 za duzo, kilka minut pogadał że teren jest niebezpieczny i muszę lżej nogą naciskać, a tak na prawdę to w koło łąki i rezerwowe zbiorniki z wodą w zachodnim Londynie.
Innym razem to już na motocyklu zrobiłem podobnie jak ty, na 60 wyprzedziłem samochód, miałem przez kilka sekund no znacznie więcej :> ale jak już byłem przed nim to jechałem normalnie. Na światłach mnie dogonili i też skończyło się na pogadaniu, że ładnie sygnalizuję, i ładnie zachowuję "zasady bezpiecznej jazdy, (bo się oglądałem itd) hehe, ale jednak to trochę niebezpieczne.