MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Okradli nas :(((((

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

Str 6 z 16

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kawaoporanku

Post #1 Ocena: 0

2012-06-29 12:05:08 (13 lat temu)

kawaoporanku

Kobieta

Z nami od: 26-01-2011

Niestety zlodzieje tylko czekaja na okazje, na cos co choc w malym stopniu ulatwi im wejscie do domu:-?
Moj m kilka dni po przyjezdzie do UK zostal okradziony... w czasie kiedy z wspolmieszkancami byl w pracy zlodzieje wyniesli im wszystko z wynajmowanego domu - lacznie z czajnikiem, dokumentami, ciuchami, a nawetm bielizna ktora byla w torbie, bo sie chlopina rozpakowac nie zdazyl;-)
Do domu w ktorym obecnie mieszkam probowali sie wlamac trzy lata temu gdy my bylismy w PL. Uratowala nas wlasnie rurka pod klamka (tak jak pisal ie2ox4). Drzwi byly stare i byle kopniak by je powalil, ale zablokowana klamka skutecznie powstrzymala intruzow:-]
Probowali nastepnie wejsc przez okno (chcieli zdjac ta czasc ktora sie otwiera), ale sasiedzi ich pogonili i wezwali policje.
Teraz mam zabezpieczone okna na dole, klucze od domu i od auta, portwele itp. zawsze zabieramy na noc na gore ze soba.

Podsumowojac kij pod klamke i sasiad/ka - najlepsze zabezpieczenie;-)

Elu, trzymaj sie:-W Teraz bedzie juz tylko lepiej:-P
Obrazek
Obrazek
Tak wygladaja u mnie okna na dole i choc powstrzymac zlodzieja pewnie takie zabezpieczenie nie da rady, ale moze chociaz przedluzy czas wlamania o tyle aby sasiad zareagowal.
Moze ktos kto wyjezdza na urlop sciagnie pomysl:-] i choc troszke bedzie spokojniejszy;-)
PS. Wiem, wiem ze mam brudne szyby, ale od paru tygodni sa roboty drogowe, a raczej wykopaliskowe na mojej ulicy i to co wieczorem przetre w poludnie jest takie samo;-):-]

[ Ostatnio edytowany przez: kawaoporanku 29-06-2012 12:23 ]

Jestem nawet kiedy mnie nie ma xD

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #2 Ocena: 0

2012-06-29 12:37:38 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Z dwojga złego lepiej niech okradna niż napadną.Jak juz pisałem na prawdziwego złodzieja zamka nie ma.Zabezpieczenia typu kij pod klamką czy dodatkowe zawiasy odstraszą tylko małoletnich włamywaczy albo ćpunów.

Najbezpieczniej to jak już było wspomniane żeby nie afiszować się za bardzo i dobrze żyć z najbliższymi sąsiadami żeby mieli oko podczas naszej nieobecności.Nawet groźny pies nie jest dobrym rozwiązaniem bo jak pogryzie złodzieja to jeszcze dodatkowe kłopoty mogą być.

Porządne zabezpieczenia kosztują worek pieniędzy poczynając od solidnycyh drzwi wejściowych z zapadkami,poprzez rolety antywłamaniowe w oknach na alarmie porządnym kończąc.
Tyle że w większosci mieszkamy tu w wynajmowanych mieszkaniach/domach i więcej by pewnie kosztowało "uzbrojenie" domu/mieszkania niż ewentualne straty w wyniku kradzieży.

Pozostaje tylko zło konieczne czyli ubezpieczyć mieszkanie i sprzęty i trzymać rachunki,inaczej nie wypłacą odszkodowania.Znajomemu vana obrobili i nie dostali kasy za wiekszość drogich urządzeń bo nie mieli na nie rachunków.

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2012-06-29 13:31:53 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Moj pies jest ubezpieczony od zniszczen dokonanych na rzeczach lub osobach trzecich :-].
Ubezpieczenie wszystkiego co w domu tez mam - calkiem przez przypadek, dzieki dzieciom ktore rozwalily mi pierwsza plazme pilotem od Wii :-?. Bez roznicy juz bylo, czy ubezp TV, czy wszystkiego w domu.
A pies moj drogi Ciupku, to naturalny alarm - plus sasiadka "wiszaca" wiecznie w oknie, jak tylko otwiera sie bramka od ogrodu ;-). Bo wchodzimy tylem z lenistwa ;-). W przednich drzwiach za to zamek plus trzy zasuwki... Nie uzywamy ich za czesto, wiec wiecznie zasuniete. Poza tym drzwi podwojne - zawsze to jakies dodatkowe zabezpieczenie.

Kawa - dobry patent :-]. Ja sie tylko zastanawiam, jak Ty otwierasz okna... :-]
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kawaoporanku

Post #4 Ocena: 0

2012-06-29 13:55:09 (13 lat temu)

kawaoporanku

Kobieta

Z nami od: 26-01-2011

Nie otwieram:-]:-]:-]
Mieszkam w typowym terraced house, z ulicy wchodze wprost do salonu, a tuz za progiem kuchni mam drzwi na moj "ogromny" ogrodek wiec bidy nie ma:-]:-]:-]
Drzwi od tylu sa otwarte caly czas, gdy jest ktos w domu - zapachy czy para z gotowania i smazenia wydostaje sie przez drzwi;-)

Patent wiem ze bardziej smieszny niz praktyczny, ale w wynajmowanych domach nie oplaci sie inwestowac ogromnych pieniedzy, poza tym wszystkie wartosciowe rzeczy wywozi sie do znajomych gdy wyjezdzamy na dluzej:-D
Jestem nawet kiedy mnie nie ma xD

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-06-29 14:00:53 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ela_42

Post #6 Ocena: 0

2012-06-29 14:50:11 (13 lat temu)

ela_42

Kobieta

Z nami od: 21-06-2007

Nie pisalam bo bylam w pracy teraz wdrodze do domu czytam na tel. Dziękuje wszystkim i każdemu z osobna za pocieszenie i dodawanie otuchy w takich chwilach to jest bardzo ważne, nie można o tym zdarzeniu nIe mówić, bo czlowieka wewnatrz rozsadza zlosc.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-06-29 16:01:03 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Twinkle

Post #8 Ocena: 0

2012-06-29 16:04:11 (13 lat temu)

Twinkle

Kobieta

Z nami od: 18-12-2011

po wlamaniu u nas balam sie strasznie wieczorow,nocy i wczesnego rana,a maz wyjezdzal przed 6 rano do pracy.
akurat wtedy przyjechala moja mama i czulam sie razniej.
ciagle balam sie,plakalam,ale z czasem przeszlo,oczywiscie ulzylo mi jak sie wyprowadzilismy.
lake...

Do góry stronyOffline

zaczarowany_pan

Post #9 Ocena: 0

2012-06-29 19:37:18 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Ela wspolczuje, to jest porazajace. Kiedys mowilo sie moj dom moj azyl, ale teraz jak widac to sie zdeaktualizowalo.

O co chodzi z tym polowaniem na Polakow?

[ Ostatnio edytowany przez: zaczarowany_pantofelek 29-06-2012 19:37 ]

Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

ela_42

Post #10 Ocena: 0

2012-06-29 19:51:10 (13 lat temu)

ela_42

Kobieta

Z nami od: 21-06-2007

Cytat:

O co chodzi z tym polowaniem na Polakow?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>zaczarowany_pantofelek</i> 29-06-2012 19:37 ]

Polacy kupują porządne sprzęty więc złodziej jest prawie pewny ze bedą cenne przedmioty w domu

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,