MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jaka kuchenke do gotowania elektryczna czy gazowa

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

darmund

Post #1 Ocena: 0

2012-06-01 17:16:24 (13 lat temu)

darmund

Posty: 1147

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Skąd: Dartford

Cytat:

2012-06-01 09:58:17, PIOTR295 napisał(a):
Aha i dom mamy z councilu.Nie jest nasz jeszcze bo dostalismy nie dawno propozycje kupna domu.Sami przyszli i zaproponowali. Z reszta nie tylko nam. W naszej okolocy jest pelno domow z panelami. No i wlasnie dom musi bys skierowany przodem do slonca.teraz kiedy slonca nie ma to wiadomo prad bedzie ciagnelo z doladowania.



Oooo , to ci ciekawe . Chyba ze Twoj counsil popiera czysta energie i nie robi przeszkod w zakladaniu paneli .

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2012-06-01 18:43:12 (13 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Ale mieszamy dwie sprawy.

Co innego kwestia oszczędnego zaopatrywania się w energię, a co innego ilość zużywaną.

To tak jak by dwój pijaków rozmawiało o kosztach nałogu, jeden sam pędzi bimber drugi kupuje :))

Zakładam że koleżanka nie ma paneli i prędko mieć nie będzie, więc będzie płacić full koszty.

Co do indukcyjnej kuchni.
Magnes magnesem, ale żeby wykorzystać energię z gotowania indukcyjnego to jednak jest potrzebny specjalnie do tego przystosowany garnek.

Owszem inne byle zawierały ferromagnetyk czy też wkładkę stalową lub po prostu stal i będą też jakoś działały ale to tak jak by jeździć na 1wszym biegu.


Prawdziwa oszczędność zaczyna się gdy naczynie

-posiada wielowarstwową strukturę
1- dno ma miedzianą blachę
2-dno zawiera aluminiową blachę która tworzy płaszcz aż do górnej części garnka
3-posiada wkładkę stalową o odpowiednich właściwościach elektromagnetycznych.

Do tego fajnie jest jak to wszytko jest zamknięte w dobrej jakości stali nierdzewnej.

Jedne z najlepszych naczyń posiadają aż 7 warstw.

Feromagnetyk przetwarza fale magnetyczne na ciepło
miedź ją kumuluje i przekazuje do aluminium
Aluminium rozprowadza po całym naczyniu ogrzewając stalowy płaszcz.
A ten grzeje zupsko czy co tam gotujecie.


Wtedy ilość energi jaką potrzeba na ugotowanie czegokolwiek jest niesamowicie niska, i dotyczy to nie tylko gotowania na kuchni indukcyjnej ale również na gazowej.

Kilkanaście lat temu przetestowałem dwa zestawy, dwóch producentów.
i kupiłem jeden z nich.

teraz chciałem kupić ponownie, bo tamte poszły w świat, posiadam kilka kluczowych w gotowaniu garów profesjonalnych i nie ma impulsu by kupić :))

Ale ciągle chodzi mi po głowie by kiedyś jednak kupić, niestety koszt jest znaczny, bo duży pakiet około 1000 funtów. :/

Ale to ma sens.


A jeszcze ktoś tam napisał że ma złe wspomnienia z okopconych karnków, przy gotowaniu na gazie.
Rozwiązanie zazwyczaj jest proste.

Sprężone powietrze, WD40 i gąbka by umyć wszytko.
okopcone garnki to znaczy ze jest zasyfiały inżektor, i że za mało powietrza miesza się z gazem.
ten nidopalony gaz, osadza się jako sadza.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

znowu-ciupek

Post #3 Ocena: 0

2012-06-01 20:26:46 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Cytat:

2012-06-01 18:43:12, krakn napisał(a):
Ale mieszamy dwie sprawy.

Co innego kwestia oszczędnego zaopatrywania się w energię, a co innego ilość zużywaną.

To tak jak by dwój pijaków rozmawiało o kosztach nałogu, jeden sam pędzi bimber drugi kupuje :))

Zakładam że koleżanka nie ma paneli i prędko mieć nie będzie, więc będzie płacić full koszty.

Co do indukcyjnej kuchni.
Magnes magnesem, ale żeby wykorzystać energię z gotowania indukcyjnego to jednak jest potrzebny specjalnie do tego przystosowany garnek.

Owszem inne byle zawierały ferromagnetyk czy też wkładkę stalową lub po prostu stal i będą też jakoś działały ale to tak jak by jeździć na 1wszym biegu.


Prawdziwa oszczędność zaczyna się gdy naczynie

-posiada wielowarstwową strukturę
1- dno ma miedzianą blachę
2-dno zawiera aluminiową blachę która tworzy płaszcz aż do górnej części garnka
3-posiada wkładkę stalową o odpowiednich właściwościach elektromagnetycznych.

Do tego fajnie jest jak to wszytko jest zamknięte w dobrej jakości stali nierdzewnej.

Jedne z najlepszych naczyń posiadają aż 7 warstw.

Feromagnetyk przetwarza fale magnetyczne na ciepło
miedź ją kumuluje i przekazuje do aluminium
Aluminium rozprowadza po całym naczyniu ogrzewając stalowy płaszcz.
A ten grzeje zupsko czy co tam gotujecie.


Wtedy ilość energi jaką potrzeba na ugotowanie czegokolwiek jest niesamowicie niska, i dotyczy to nie tylko gotowania na kuchni indukcyjnej ale również na gazowej.

Kilkanaście lat temu przetestowałem dwa zestawy, dwóch producentów.
i kupiłem jeden z nich.

teraz chciałem kupić ponownie, bo tamte poszły w świat, posiadam kilka kluczowych w gotowaniu garów profesjonalnych i nie ma impulsu by kupić :))

Ale ciągle chodzi mi po głowie by kiedyś jednak kupić, niestety koszt jest znaczny, bo duży pakiet około 1000 funtów. :/

Ale to ma sens.




Też bym chetnie Zepter'ka przygarnął....
Cena zaporowa,ale warte chyba każdego grosika...
Miałem takie "słuzbowe" jak handlowałem konkurencją Zeptera i dzisiaj jakbym miał na to to chętnie bym kupił...
Kuchenke indukcyjna już mam wiec od juz jakiś zalążek jest:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kolezanka_szkla

Post #4 Ocena: 0

2012-06-01 21:42:40 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Posty: 6388

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Skąd: L5

Ciupek - ja mialam Zepterki i teraz mam inne. Lepsze od Zepterka, ktory jest - moim zdaniem przereklamowany.


A o garnkach pisalam juz na poprzedniej stronie. O!
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marlenka28

Post #5 Ocena: 0

2012-06-01 22:34:46 (13 lat temu)

marlenka28

Posty: 508

Kobieta

Z nami od: 22-06-2009

Skąd: m-r

kolezanka_szkla jakie masz garnki?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2012-06-01 22:40:07 (13 lat temu)

Dwunasty

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2012-06-01 22:34:46, marlenka28 napisał(a):
kolezanka_szkla jakie masz garnki?


Mało używane:PPP

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #7 Ocena: 0

2012-06-01 22:55:30 (13 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

hłe hłe.

tezstowałem zeptera i Amway

Amway wygrał, jednak jest bardziej dopracowany i lepiej wykonany.
mając cały zestaw można robić mega cuda, generalnie nie stosowałem się do zasad gotowania bez wody, ale fakt że można gotować na jednym "ogniu" w piramidzie 3 garnki jeden na drugim :)

Zepter też ma niezłe rozwiązania, ale jednak firma która produkuje dla Amway wykonuje je znacznie lepiej.(więcej warstw metalu i lepsza jakość stali, stal chirurgiczna)

Nie tak dawno bardzo poważnie myślałem nad ponownym zakupem, nawet spotkałem się z ich dystrybutorem tu w UK.
no ale wybrałem inne zakupy, tak jak wspominałem, ból jest taki że mam zestaw profesjonalnych garów, takie jak stosuje się w renomowanych restauracjach.
gdyby nie to to bym na pewno już je kupił.
Jak ich nie posiejesz, to masz je do końca życia.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,