MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jaka kuchenke do gotowania elektryczna czy gazowa

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kolezanka_szkla

Post #1 Ocena: 0

2012-06-01 00:38:54 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Elektryczna wychodzi o niebo taniej, gdy sie zrobi inwestycje w porzadne garnki. Ja zagotowywalam potrawe, wylaczalam palnik i potrawa sie jeszcze gotowala baaardzo dlugo szczelnie zamknieta w garze.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2012-06-01 00:43:01 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-06-01 00:34:31, darmund napisał(a):
Cytat:

2012-05-31 10:17:36, PIOTR295 napisał(a):
zdecydowanie elektryczna. Mielismy poprzednio gazowa i szlo nam ponad 10 f tyg na sam gaz. amy na karte. teraz mamy elektryczna,prad na klucz ale i mamy tez panele sloneczne i przez tydzien czasu na prad wydalismy niecale 3f i kuchenka chodzi,tv,komputer,i inne elektryczne domowe rzeczy.

W Twoim przypadku taniej wychodzi elektryczna , bo teoretycznie ciagnie ona energie z paneli , a nie wszystkich stac na wydatek zalozenia solarow .
W moim przypadku taniej wychodzi gazowa .

Nie wdając się w szczegóły techniczne co dają panele. Mnie się wydawało że głównie podgrzewają wódę w zbiorniku a nie generują energie, ale mniejsza z tym.

Samo założenie paneli w 90% jest darmowe!
Musza być spełnione oczywiscie pewne warunki takie jak lokalizacja budynku, zgoda banku który dal pożyczkę na dom, zgoda Councilu itp ale jak powiedziałem montaż i panele są za darmo. Większość firm montujących ma dofinansowanie jak nie z UE to od rządu.
Wystarczy wrzucić w google hasło :solar panels, później wpisać kod pocztowy i zaznaczyć dom na zdjęciu satelitarnym i będziemy wiedzieli czy nasz dom się wstępnie kwalifikuje do darmowych paneli. Zaraz poszukam linka.

edit: pcgoogle~generic~d729fc21425def04cc79bfea68eb9b9660996a15&gclid=CMnPiKraq7ACFTMetAodskBaUw" target="_blank">http://www.uswitch.com/solar-panels/free-solar-panels/?ref=ppcgoogle~generic~d729fc21425def04cc79bfea68eb9b9660996a15&gclid=CMnPiKraq7ACFTMetAodskBaUw

http://www.homesun.com/is-my-home-suitable/

Do góry stronyOffline

darmund

Post #3 Ocena: 0

2012-06-01 00:46:34 (13 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Cytat:

2012-06-01 00:43:01, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

Cytat:

zdecydowanie elektryczna. Mielismy poprzednio gazowa i szlo nam ponad 10 f tyg na sam gaz. amy na karte. teraz mamy elektryczna,prad na klucz ale i mamy tez panele sloneczne i przez tydzien czasu na prad wydalismy niecale 3f i kuchenka chodzi,tv,komputer,i inne elektryczne domowe rzeczy.

W Twoim przypadku taniej wychodzi elektryczna , bo teoretycznie ciagnie ona energie z paneli , a nie wszystkich stac na wydatek zalozenia solarow .

Nie wdając się w szczegóły techniczne co dają panele. Mnie się wydawało że głównie podgrzewają wódę w zbiorniku a nie generują energie, ale mniejsza z tym.

Musza być spełnione oczywiscie pewne warunki takie jak lokalizacja budynku, zgoda banku który dal pożyczkę na dom, zgoda Councilu itp ale jak powiedziałem montaż i panele są za darmo. Większość firm montujących ma dofinansowanie jak nie z UE to od rządu.
Wystarczy wrzucić w google hasło :solar panels, później wpisać kod pocztowy i zaznaczyć dom na zdjęciu satelitarnym i będziemy wiedzieli czy nasz dom się wstępnie kwalifikuje do darmowych paneli. Zaraz poszukam linka.

Dlatego napisalem ze teoretycznie ciagnie z paneli .

Po drugie , zakladac sobie mozesz jak masz swoj dom , po drugie jesli dobrze pamietam byla tutaj juz dyskusja o zaletach i wadach paneli i ogolnie masz mieszane uczucia , ale jak wstawiasz linki to jeszcze poszperam i soe zastanowie .

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2012-06-01 00:51:36 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-06-01 00:46:34, darmund napisał(a):
Cytat:

2012-06-01 00:43:01, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Dlatego napisalem ze teoretycznie ciagnie z paneli .

Po drugie , zakladac sobie mozesz jak masz swoj dom , po drugie jesli dobrze pamietam byla tutaj juz dyskusja o zaletach i wadach paneli i ogolnie masz mieszane uczucia , ale jak wstawiasz linki to jeszcze poszperam i soe zastanowie .

Chyba tutaj:
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/82/36422/Darmowe-panele-sloneczne

a z tym własnym domem masz racje. Własnym , nie z kredytem. Nam Nram wstępnie odmówił choć podobno to tylko taka automatyczna sekretarka odpowiada:))) i jak się człowiek uprze to dadzą zgodę.
Dokładnie to jak ja a nie firma zakładające panele wystąpię o pozwolenie hehe

My na razie nie zakładamy, i szczerze mówię iż nie wiem dlaczego na 100%

Do góry stronyOffline

zuza11

Post #5 Ocena: 0

2012-06-01 06:28:59 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Ja polecam kuchenkę "mieszaną"-góra gazowa,piekarnik elektryczny z termoobiegiem+gril.Taką sobie wymyśliłam i taką mam.Swietna.

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #6 Ocena: 0

2012-06-01 07:40:49 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-05-31 11:13:08, Dwunasty napisał(a):
Ja zdecydowanie gazowa. I nie z powodu ekonomi ale z za pewne błędnego przekonania iż płomień łatwiej mi kontrolować przy gotowaniu:)
Przyzwyczajenie i jakoś nie mam parcia aby to zmienić.
No i papierosa łatwiej odpalić jak nie ma zapalniczki w pod ręką:)

witamy w klubie...Nie nawidzę tych okropnych "fajerek od kuchenki elektrycznej,a indukcyjną mam taka na jeden palnik.Żaden garnek mi kuźwa nie działa na niej i patelnie tefala też nie.lezy nie używana sobie

Do góry stronyOffline

zuza11

Post #7 Ocena: 0

2012-06-01 07:49:20 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Ciupek ja też mam indukcję na jeden garnek.Tam wyraznie jest zaznaczone jakiej wielkości mają być gary-innej wielkości-kuchenka nie zadziała.No i oczywiście trzeba sprawdzić czy garnek jest odpowiedni/test magnesem/.Ja tak naprawdę gotowałam na niej tylko 3 razy,bo kupiłam ją jako ciekawostkę.Trzeba trochę wprawy w gotowaniu na niej-a mi się nie chce;-)

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #8 Ocena: 0

2012-06-01 08:39:12 (13 lat temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Ja jestem zwolenniczką kuchenek elektrycznych, dzięki zmianom miejsc zamieszkania przetestowałam ich trochę, dla mnie są dużo wygodniejsze w utrzymaniu czystości, bezpieczniejsze w użytkowaniu - obecnie jestem na przededniu kupienia nowej i mam już wybrany model - elektryczna od góry do dołu.Gazówki bym sobie nie kupiła Podobno dania z kuchenki gazowej są smaczniejsze, bo ogień itp. Ja aż tak subtelnej różnicy nie czuję, więc postawię na praktyczność.
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

PIOTR295

Post #9 Ocena: 0

2012-06-01 09:54:23 (13 lat temu)

PIOTR295

Mężczyzna

Z nami od: 13-01-2012

Panele sloneczne zalozyli nam za darmo z british gaz. Kiedy slonce grzeje(jak to bylo przez oststni czas) panele kumulowaly energie,urzadzenia elektryczne chodza na okraglo.tv od rana do wieczora bo dzieci bajki oglada a jak nie oglada to i tak tv chodzi,komputer tez opraktycznie 24h wlaczony. czajnik,mikrofalowka,pralka chodzi codziennie,odkurzacz itp no i kuchenka.tyle ile urzadzenia pociagna energii to jest nasze,co zostanie to zostaje "zabierane"przez british gaz i na drugi dzien od nowa wszystko sie laduje. mamy 10 paneli nier wiem o jakich wymiarach,ale tak na oko jest to 150*50.Wszystko zalozone za free,tylko troche bylo grzebania w elektryce bo musieli sie jakos podpiac z poddasza do glownego wlacznika pradu.

Do góry stronyOffline

PIOTR295

Post #10 Ocena: 0

2012-06-01 09:58:17 (13 lat temu)

PIOTR295

Mężczyzna

Z nami od: 13-01-2012

Aha i dom mamy z councilu.Nie jest nasz jeszcze bo dostalismy nie dawno propozycje kupna domu.Sami przyszli i zaproponowali. Z reszta nie tylko nam. W naszej okolocy jest pelno domow z panelami. No i wlasnie dom musi bys skierowany przodem do slonca.teraz kiedy slonca nie ma to wiadomo prad bedzie ciagnelo z doladowania.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,