Str 6 z 9 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-03-09 03:50:35 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2012-03-09 13:05:24 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
maw2be | Post #3 Ocena: 0 2012-03-09 13:55:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
nooo w większości polaków poznać z daleka jak ze sobą rozmawiają, co drugi wyraz to przerywnik typu ku... chu... itp. nie wiem jak ludzie umieją tak mówić? miejscowi albo się domyślają albo uczą polskich przekleństw. jakie świadectwo o sobie dajemy? jakie świadectwo o sobie dajemy jak właśnie tacy pod sklepami stoją i piją czy gdzieś w parkach? i się dziwić że jest na nas nagonka? że przestępczość wzrasta, bo to jest przestępstwo. czasami mi wstyd i chciałbym aby właśnie tacy wyjeżdżali.
ostatnio w tv słyszałem iż według spisu powszechnego poza granicami jest 1,1mln jakoś mi się w to nie chce wierzyć żeby tylko tyle. ja obstawiam więcej duuużo więcej. a ilu tu się już narodziło |
Post #4 Ocena: 0 2012-03-09 17:04:49 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2012-03-09 17:34:46 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Embit83 | Post #6 Ocena: 0 2012-03-09 18:00:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2012 Skąd: Londyn |
Cytat: 2012-03-09 13:05:24, 12miko12 napisał(a): Cytat: 2012-03-09 00:12:33, kwiat_zielony napisał(a): Jestesmy przechodniami na tej ziemi jak również jej lokatorami Ważne by dobrze się czuć a na kazdym skrawku ziemi odnaleźć się można . Oj czuć to się Polak wszędzie umie dobrze - zgodnie z hasłem "Piwo z rana jak śmietana." stoją te obszczymóry pod polskim sklepem w centrum miasta i degustują i "komentują" z dominacją słów na k. i p. :-Y - wizytówka pierwsza klasa! Trochę to niesprawiedliwe pisać tak o rodakach. żeby było sprawiedliwie zapraszam do Londynu i proponuję przejść się np. w piątek nocą przez centrum. Najlepiej po ulicach gdzie jest najwięcej klubów i dyskotek. Tam można dopiero zobaczyć prawdziwych Anglików, którzy w każdym możliwym kącie dają ulgę wszelkim swoim potrzebom (jakim to chyba wiadomo). Efekt jest taki że przechodząc tamtędy najlepiej nie oddychać. Słuchając rozmów Anglików jakoś nie powiedziałbym żeby słowo na "F" należało do rzadkości. Zapyta ktoś po co to piszę? Tak dla kontrastu. Żeby nie było, że tylko Polacy to taki wulgarny i prymitywny naród. |
Post #7 Ocena: 0 2012-03-09 20:36:12 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Anthrax | Post #8 Ocena: 0 2012-03-10 00:33:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat: 2012-03-09 20:36:12, grubasson napisał(a): Co do poziomu kultury to Anglikom do Polaków daleko, oni robią wszystko na pokaz my nie i to jest zasadnicza różnica. LMAO, Polacy nigdy nic nie robia na postaw sie a zastaw sie Cytat: 2012-03-09 20:36:12, grubasson napisał(a): Najlepiej ich "kulturę" widać jak są za granicą. och jak ja uwielbiam takie komentarze, najbardziej od takich co jak juz pojada zagranice, na wczasy za £350 za dwa tygodnie all inclusive do Benidorm pojedz tam gdzie ludzie placa 1500 za half board na tydzien to bedziesz mial jakies pojecie -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
KaskaM | Post #9 Ocena: 0 2012-03-10 01:07:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: dziura zabita dechami |
Cytat: 2012-03-08 10:16:48, kolezanka_szkla napisał(a): Kaska bo nie tylko czynniki ekonomiczne zmuszaja ludzi do emigracji. Tylko nikt tego nie mowi glosno. Chocby Polka bylam krajem miodem i mlekiem plynacym - nie wrocilabym. Kazdy ma swoje powody. Zazwyczaj Ci, ktorzy chcieli podreperowac swoj budzet - wracaja. Ci, ktorzy widza mozliwosci dostatniego/normalnego zycia w Polsce - wracaja. Inna sprawa, ze potem wracaja do Anglii. Ci, ktorzy lubia byc pracoholikami - chyba nie wracaja, bo im jest w Polsce dobrze. Nie powiem ze u mnie czynniki ekonomiczne nie zagraly glownej roli-skoro tak bylo.Jak teraz patrze na siebie z perspektywy tych 6 lat to az sie dziwie ile determinacji musialam miec w sobie. W trakcie zycia tutaj z miesiaca na miesiac,z roku na rok-zaczely do mnie docierac o wiele istotniejsze rzeczy niz te ekonomiczne.Chce robic nagdodziny-to je robie.Chce sie uczyc-to sie ucze/i nikt mi nie mowi ze jestem za stara/Cos mi sie w robocie nie podoba-pyszcze/i nikt mi nie grozi ze na moje miejsce jest 20 chetnych bezrobotnych/W pracy nikt mnie nie gnoi,wrecz przeciwnie.To ten kraj dal mi pewnosc siebie,wiary we wlasne mozliwosci,wiekszego szacunku dla wlasnej osoby i wiary w siebie. A jeszcze kiedy uslyszalam od moich dzieci ze szkola tu to jest super-to juz mi wiecej nic nie trzeba bylo.Zyje spokojniej i prawie bezstresowo.I to jest wazne. Z agresja rasistowska spotykalam sie wielokrotnie-hahaha najczesciej slyszalam wulgarne docinki typu -pieprzona niemka ![]() ![]() ![]() Jezeli Izzkaa nie wrocila to znaczy, ze nie znam nikogo powracajacego. Wiecej Polakow w Anglii osobiscie nie znam. A z tych, ktorych znam nie osobiscie jedna sobie pojechala i za niedlugo wroci do Anglii. Mowi, ze znowy wyjedzie. Pewnie i znowu wroci... Jak tu wparuje i to przeczyta to mnie ochrzani. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>kolezanka_szkla</i> 08-03-2012 10:29 ] ![]() ![]() ![]() |
SiwyZmc | Post #10 Ocena: 0 2012-03-10 08:31:14 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: Polska |
Wszyscy widza tylko nas i obawiaja sie jak oni wygladaja w oczach tubylczych Anglikow... a czy ktos z was slyszal np o tym -->Anglicy w PL
Nie telepcie sie nad tym jak oni o nas mysla a dbajcie o wlasny wizerunek! Ja uwazam ze wielu z Anglikow to najnormalniejsze bydlo! |