MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co drugi emigrant wrócił??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 4 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SiwyZmc

Post #1 Ocena: 0

2012-03-08 11:18:19 (13 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Ja wyjechalem z UK i nie mam zamiaru tam wracac. Kraj jest jak dla mnie tragicznym miejscem do wychowywania wlasnych dzieci. W moim przypadku mieszkalem w malej wiejskiej (niby miasto) spolecznosci, ktora byla niezbyt przychylna dla przyjezdnych. Nie podoba mi sie fakt ze anglicy to w wiekszosci dwu twarzowe pajace i za plecami smaruja jak moga.... W Polsce moje dzieci odzyly. Ciesza sie radoscia bycia we wlasnym kraju z rodzina wszedzie do okola i przyjaciolmi. W UK .... bylo o wiele trudniej o ich beztroski usmiech :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anneczka

Post #2 Ocena: 0

2012-03-08 11:30:28 (13 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Cytat:

2012-03-08 11:18:19, SiwyZmc napisał(a):
Ja wyjechalem z UK i nie mam zamiaru tam wracac. Kraj jest jak dla mnie tragicznym miejscem do wychowywania wlasnych dzieci. W moim przypadku mieszkalem w malej wiejskiej (niby miasto) spolecznosci, ktora byla niezbyt przychylna dla przyjezdnych. Nie podoba mi sie fakt ze anglicy to w wiekszosci dwu twarzowe pajace i za plecami smaruja jak moga.... W Polsce moje dzieci odzyly. Ciesza sie radoscia bycia we wlasnym kraju z rodzina wszedzie do okola i przyjaciolmi. W UK .... bylo o wiele trudniej o ich beztroski usmiech :)
Ja bylam w Polsce razem z dziecmi przez 2 lata. Poszly tam do szkoly i przedszkola, byly szczesliwe, wrocilismy do UK, corka uwielbia angielskie przedszkole, syn nie lubi szkoly ale tylko dlatego, ze nie potrafi sie dobrze wyslawiac w j.angielskim, ale przyjdzie czas i na to wszystko zalezy od tego na jaka skzole i nauczyciela sie trafi. Dwulicowosc to cecha nie tylko anglikow ale wszystkich, tylko anglicy sie z tym nie kryja a polacy np robia to samo ale doskonale sie maskuja, sa zawistni, niemili i nawet chamscy, nie wszyscy ale wielu z nas polakow . Ja jestem jedna z tych co wrocila do UK i powiem szczerze, ze tu w UK mimo wszystko zyje sie przyjemniej.Na codzien stykam sie z niechecia anglikow do siebie ale nie wszystkich. pogodzilam sie z tym, ze na wielu nie ma rady i trzeba ich takich tolerowac. W polsce mam swoja firme i cholera brala mnie niejednokrotnie jak ludzie potrafia sobie nawzajem swinie tam podkladac i co lepsze, potrafia sie w twarz tego wyprzec. Pomyslcie co jest lepsze...
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Van_Helsing

Post #3 Ocena: 0

2012-03-08 11:30:51 (13 lat temu)

Van_Helsing

Mężczyzna

Z nami od: 03-05-2007

Cytat:

2012-03-08 11:18:19, SiwyZmc napisał(a):

Trafiles do zlej miejscowosci - swoja droga w PL jest podobnie ;) jest miasto dosc spore, ktore niechetnie przyjmuje obcokrajowcow - bylo nawet o tym w TV, ze rasizm tam na kazdym kroku ... ciekaw jestem jakby do Twojego rodzinnego miasta wprowadzilo sie tysiace rumunów :-] oj bylaby wojna :) a niech jeszcze zabieraja miejsca pracy..
Wiec dajcie na luz - w kazdym kraju - tak tak nawet w pieknej Polsce w momencie recesji jest nagonka na obcokrajowcow ktorzy zabieraja niby zabieraja innym prace..
A jak ANglicy sa jak to ty napisales "dwu twarzowe pajace" to nie chce wiedziec jacy sa Polacy w PL .. zreszta nie tylko.. wedlug Ciebie wiecznie mili, zyczliwi itp
Fajnie, ze wrociles - wydaje mi sie ze wiekszosci wracaja osoby

A - ktore wlasnie mieszkaja w gorszych miejscach
B - nie radza sobie z jezykiem
C - nie radza sobie z praca
D - brak znajomych bo jedyne zrodlo kontaktu ze swiatem to TVN24
E - brak kobiety bo jedyne zawierane znajomosci to koledzy na TS
F - Jedno z wazniejszych i nie neguje tego - Teskonta za najblizszymi
G - wielka milosc do PL - negowanie wszystkiego co jest zwiazane z UK i ciagle wmawianie jak to w PL jest pieknie - po jakims czasie zaczyna sie w to wierzyc.

Swoja droga - na cholere wyjezdzaliscie do UK - nie rozumiem takich ludzi.. jak w PL bylo tak fajnie to trzeba bylo tam zostac.. a nie teraz narzekac jak to tutaj zle - jacy to ludzie straszni - o i jezdza nie ta strona co trzeba ( swoja droga zalewa mnie jak slysze, ze tylko w UK wszystko inne :) tutaj dla tych co nie wiedza lista Panstwa gdzie ruch jest lewostronny http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_pa%C5%84stw_z_ruchem_lewostronnym ) - jakos nie slyszalem narzekan ze w Australii tez jezdza inna strona niz w UK, ze w stanach tez maja dwa kurki i domy z plyt :-] Bo wasze dupy tam nie byly a w TVN24 tego nie podaja wiec gowno wiecie :-] Dla mnie to na reke, ze Polacy wyjezdzaja - bedzie mniej narzekajacych.
Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Anthrax

Post #4 Ocena: 0

2012-03-08 12:33:48 (13 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

he he a ja wiedzialem ze 1/4 swiata jezdzi po lewej stronie

i nawet wiem, dlaczego 8-)

Ducky z NCSI kiedys opowiadal :-]

a tak a propos biznesow prowadzonych przez rodakow - wiekszosc po pol roku chce byc milionerem. Jeszcze sie nie nauczyli prowadzic dlugoterminowych inwestycji. Jak sie ma swoj biznes to trzeba troche innowacji w czasach kryzysu....

[ Ostatnio edytowany przez: Anthrax 08-03-2012 12:45 ]

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

kowal321

Post #5 Ocena: 0

2012-03-08 12:47:04 (13 lat temu)

kowal321

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2012

Cytat:

2012-03-08 07:03:40, ie2ox4 napisał(a):
Cytat:

2012-03-07 22:35:14, kowal321 napisał(a):
(...)metoda w Polsce milosciwie panujacego tuska(...)

Nie milosciwie tylko chyba miało być msciwie...
nie chce draznic nikogo ,bo jest tu dosc duza sekta jego fanow ..:-|

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-03-08 13:31:45 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-03-08 13:36:19 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-03-08 13:42:41 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #9 Ocena: 0

2012-03-08 13:47:39 (13 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Cytat:

2012-03-08 11:30:51, Van_Helsing napisał(a):
Cytat:

A - ktore wlasnie mieszkaja w gorszych miejscach
B - nie radza sobie z jezykiem
C - nie radza sobie z praca
D - brak znajomych bo jedyne zrodlo kontaktu ze swiatem to TVN24
E - brak kobiety bo jedyne zawierane znajomosci to koledzy na TS
F - Jedno z wazniejszych i nie neguje tego - Teskonta za najblizszymi
G - wielka milosc do PL - negowanie wszystkiego co jest zwiazane z UK i ciagle wmawianie jak to w PL jest pieknie - po jakims czasie zaczyna sie w to wierzyc.

chcialem odniesc sie do Twoich podpunktow powracajacych do PL.
A- ogolnie cale UK jest gorsze od miejsc w ktorych sie urodziles i zyles wiekszosc zycia (chyba ze pochodzisz z zabitej dechami wioski, w ktorej jedyna rozrywka bylo wyjscie w Niedziele do kosciola ;-) )
B- jesli idzie o jezyk to radzilem sobie lepiej niz niejeden, ktory tam do dzis dnia siedzi bo zaczynalem w UK od pracy wsrod samych Anglikow i musialem mowic zeby robic co robilem.
C- z praca radzilem sobie na tyle dobrze ze nie musialem obawiac sie jak wiekszosc o dostanie kontraktu :-D
D- w czasach, w ktorych przyjechalem poznanie Polakow i utrzymywanie z nimi znajomosci bylo przyjemnoscia a nie przymusem tak wiec posiadalem wielu znajomych zarowno "naszych" jak i miejscowych z tym ze wielu z miejscowych niestety okazalo sie byc wlasnie dwulicowymi, zazdrosnymi sukinkotami :-]
E- bylem tam z zona i tam mi sie urodzily dzieci tak wiec nie do konca wiem ocb
F- tesknota za najblizszymi to nie do konca tak... dzwonilo sie kiedy tylko mialem ochote, wyjezdzalem raz badz dwa razy w roku do Polski na dluzsze wakacje tak wiec jak dla mnie wystarczalo
G- kocham nasz kraj bo to jednak moja ojczyzna ale nigdy nie wmawialem ani sobie ani innym ze to najwspanialsze miejsce pod sloncem bo niestety wiedzialem jakie sa tutaj realia....

a jednak wrocilem do siebie. Jestem u siebie, wychowuje dzieci u siebie i mam zamiar wychowac ich na pozadnych obywateli wsrod rodziny. Nikomu nie mowie co ma robic i kazdy ma wlasne zdanie tak wiec po prostu zabieram dlatego glos w rozmowie. Zycze Wam wszystkim powodzenia i jak najwiecej radosci na wybranej przez Was sciezce zycia. Powodzenia ;-)

p.s jestem w PL od 8miesiecy i juz mam dosc ale jak wspomnialem juz gdzies wczesniej radosc moich dzieci w PL jest po prostu nie do pobicia i nie zamierzam wracac mimo iz zycie w UK bylo latwiejsze.

Do góry stronyOffline

Van_Helsing

Post #10 Ocena: 0

2012-03-08 13:53:57 (13 lat temu)

Van_Helsing

Mężczyzna

Z nami od: 03-05-2007

Dobrze rozegrane SiwyZmc - lubie ludzi, ktorzy potrafia odpisac ;-)
Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,