MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"Wątpię w swoją męskość"

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-12-11 19:16:04 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2011-12-11 19:19:14 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Czyżbyśmy tu mieli do czynienia z konfliktem klasowym?

8-)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

PaniDomu

Post #3 Ocena: 0

2011-12-11 19:31:43 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

No i tu jest pies pogrzebany...
Po paru falach feminizmu i setkach ksiazek dla kobiet dotyczacych rozwijania swojej kobiecosci i rozwoju osobistego,wiekszosc kobiet jest bardziej siebie swiadoma,wiedza co to znaczy byc kobieta i co to kobiecosc a mezczyzni zostali sami sobie.

Nie znam za wiele ksiazek dotyczacych rozwoju osobistego dla mezczyzn,nikt nie prowadzi dla nich warsztatow w odkrywaniu swojej meskosci,nikt im nie powiedzial co to w zasadzie znaczy "byc mezczyzna"?,nikt im nie mowi jak uzdrawiac swoje relacje z ojcem itp.itd.

I wspolczesny mezczyzna gubi sie pomiedzy niesprawiedliwymi stereotypami a tym co oczekuje od niego swiadoma kobieta.

Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

ROTAREDOM

Post #4 Ocena: 0

2011-12-11 19:35:46 (13 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2011

Sa to cechy pedanta.
Cytat:
Opuszczam deskę klozetową, potrafię obsłużyć pralkę, podobnie jak własnoręcznie wyprasować sobie koszule. Pustych opakowań nie chowam do lodówki, lecz wyrzucam. Samodzielne zrobienie sobie zakupów nie jest problemem, a w koszyku rzadko goszczą gotowe dania do odgrzania. Ze wspomnianych zakupów potrafię ugotować coś więcej niż jajecznicę. Poza tym jestem nawet w stanie towarzyszyć na zakupach i nie marudzić "czemu tak długo?!". W bonusie potrafię wyrazić swoją opinię o wybranych ciuchach, potrafiąc odróżnić spódnicę od sukienki i kojarząc bardziej zaawansowane kolory (np. turkusowy). O własną odzież też potrafię zadbać, choć nie ukrywam, że glany, szturmówki i kurtka wojskowa to optymalny zestaw. Nie zmienia to faktu, że prasowanie koszul i wiązanie krawatów mam opanowane. Jedyne co ratuje moją męskość to słaba pamięć do dat, ale to trochę mało by pasować do stereotypu Typowego Faceta. Zwłaszcza, że konsumpcję alkoholu mocno ograniczam, stawiając na jakość a nie na ilość. Podobno nawet pokój mam kobiecy, z uwagi na dużą ilość różnych drobiazgów. Poza tym nie deklaruję publicznie, że mam ochotę przelecieć znajdującą się w zasięgu wzroku samicę. Czy jest ze mną coś nie tak?

Co można również zdefiniować:

Osobowość anankastyczna (osobowość obsesyjno-kompulsyjna) – zaburzenie osobowości, w którym występuje wzorzec zachowań zdominowany dbałością o porządek, perfekcjonizmem, kontrolą umysłową i w kontaktach interpersonalnych,

kosztem elastyczności, otwartości i efektywności.

Ostatnie 3 cech potwierdza to:
Cytat:
Poza tym nie deklaruję publicznie, że mam ochotę przelecieć znajdującą się w zasięgu wzroku samicę.

Pedanteria ma wpływ na męskość. Ale z drugiej strony można być pedantem perfekcjonista i wojownikiem z mieczem równie wielkim jak ognistym. :-]
______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی

Do góry stronyOffline

Strona WWW

badfish

Post #5 Ocena: 0

2011-12-11 19:41:03 (13 lat temu)

badfish

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2010

Cytat:

2011-12-11 19:31:43, PaniDomu napisał(a):
Nie znam za wiele ksiazek dotyczacych rozwoju osobistego dla mezczyzn,nikt nie prowadzi dla nich warsztatow w odkrywaniu swojej meskosci

Przeciętny facet nie zastanawia się zbytnio nad swoją męskością, yin i yang oraz innymi tego rodzaju Ważnymi Sprawami. O ile mogę sobie wyobrazić, że "Being Macho for Dummies" mogłoby schodzić jak ciepłe bułeczki to nie oczekiwałbym komercyjnego sukcesu po poradniku "Odkryj w sobie Prawdziwego Mężczyznę" ;-)
Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2011-12-11 19:47:43 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

No właśnie. Ciekawe jaki powinien być ten prawdziwy mężczyzna... Umberto Eco, Czesław Miłosz?

:)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2011-12-11 19:48:38 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-12-11 08:54:03, werdew napisał(a):
Na starcie zaznaczam że text nie jest mojego autorstwa, został skopiowany z pewnego blogu.
Choć mogę się pod nim podpisać.:-]
(nawet się zastanawiałem czy gdzieś kiedyś po pijaku tego nie napisałem:-]:-]:-]
Czy faceci opisani poniżej, to już nie faceci?:-o:-?:-D

2011-12-06 20:46:42 wątpię w swoją męskość Słucham sobie opowieści koleżanek i wychodzi mi, że czegoś mi brakuje. Opuszczam deskę klozetową, potrafię obsłużyć pralkę, podobnie jak własnoręcznie wyprasować sobie koszule. Pustych opakowań nie chowam do lodówki, lecz wyrzucam. Samodzielne zrobienie sobie zakupów nie jest problemem, a w koszyku rzadko goszczą gotowe dania do odgrzania. Ze wspomnianych zakupów potrafię ugotować coś więcej niż jajecznicę. Poza tym jestem nawet w stanie towarzyszyć na zakupach i nie marudzić "czemu tak długo?!". W bonusie potrafię wyrazić swoją opinię o wybranych ciuchach, potrafiąc odróżnić spódnicę od sukienki i kojarząc bardziej zaawansowane kolory (np. turkusowy). O własną odzież też potrafię zadbać, choć nie ukrywam, że glany, szturmówki i kurtka wojskowa to optymalny zestaw. Nie zmienia to faktu, że prasowanie koszul i wiązanie krawatów mam opanowane. Jedyne co ratuje moją męskość to słaba pamięć do dat, ale to trochę mało by pasować do stereotypu Typowego Faceta. Zwłaszcza, że konsumpcję alkoholu mocno ograniczam, stawiając na jakość a nie na ilość. Podobno nawet pokój mam kobiecy, z uwagi na dużą ilość różnych drobiazgów. Poza tym nie deklaruję publicznie, że mam ochotę przelecieć znajdującą się w zasięgu wzroku samicę. Czy jest ze mną coś nie tak?

soory wodzu, prawda jest okrutna, jesteś nienormalny 8-);-):-P:-]:-]:-]

Ale jeszcze jest nadzieja, aspiryna i niebieskie pastylki, jak zaczniesz dostrzegać te tysiące samic do przelecenia w koło to z resztą będzie już z górki :-]:-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

badfish

Post #8 Ocena: 0

2011-12-11 19:52:24 (13 lat temu)

badfish

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2010

Cytat:

2011-12-11 19:47:43, galadriel napisał(a):
No właśnie. Ciekawe jaki powinien być ten prawdziwy mężczyzna... Umberto Eco, Czesław Miłosz?

Umberto Eco to prawdziwek model 196726867, Czeslaw Milosz to model 193544534 natomiast ja jestem prawdziwek model 25435345 :D

I zapomnialem dodac, werdew to najpewniej model 2109876575 ale moge sie mylic :-D

[ Ostatnio edytowany przez: badfish 11-12-2011 19:55 ]

Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie

Do góry stronyOffline

PaniDomu

Post #9 Ocena: 0

2011-12-11 20:00:52 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

Cytat:

2011-12-11 19:41:03, badfish napisał(a):
Cytat:

2011-12-11 19:31:43, PaniDomu napisał(a):
Nie znam za wiele ksiazek dotyczacych rozwoju osobistego dla mezczyzn,nikt nie prowadzi dla nich warsztatow w odkrywaniu swojej meskosci

Przeciętny facet nie zastanawia się zbytnio nad swoją męskością, yin i yang oraz innymi tego rodzaju Ważnymi Sprawami. O ile mogę sobie wyobrazić, że "Being Macho for Dummies" mogłoby schodzić jak ciepłe bułeczki to nie oczekiwałbym komercyjnego sukcesu po poradniku "Odkryj w sobie Prawdziwego Mężczyznę" ;-)

Ja mysle,ze sa mezczyzni,ktorzy sie nad takimi sprawami zastanawiaja,ba czytaja nawet ksiazki np. "Zdradzony przez ojca" Eichelbergera,chodza na psychoterapie.Mysle,ze to zalezy od mezczyzny.Jak jest myslacy i refleksyjny to siegnie po odpowiednia lekture.
Mysle,ze ci co najglosniej wysmiewaja takie "niemeskie" zachowania maja wlasnie z meskoscia ( w ujeciu psychologicznym) najwieksze problemy.

Rowniez nie wszystkie kobiety dozyja swojego przebudzenia i umra z przeswiadczeniem,ze zrobily co do nich nalezy bo urodzily dzieci,wychowaly je i dbaly o meza zapominajac przy tym o sobie.
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2011-12-11 20:04:22 (13 lat temu)

galadriel

Kobieta

Cytat:

2011-12-11 19:52:24, badfish napisał(a):
Cytat:

2011-12-11 19:47:43, galadriel napisał(a):

Umberto Eco to prawdziwek model 196726867, Czeslaw Milosz to model 193544534 natomiast ja jestem prawdziwek model 25435345 :D

I zapomnialem dodac, werdew to najpewniej model 2109876575 ale moge sie mylic :-D

;-):-D

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,