MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przekręty - ostrzeżenia

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 30 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 28 | 29 | 30 ] - Skocz do strony

Str 4 z 30

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-08-28 08:20:06 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PikoPiko

Post #2 Ocena: 0

2011-08-28 11:16:26 (14 lat temu)

PikoPiko

Mężczyzna

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2011-08-27 10:35:23, Dodziunia napisał(a):
Berenika jezdza jeszcze jedni w derby i handluja telewizorami. duze plazmy i lcd, wszystko super- fajnie, widzisz telewizor , dziala itd. placisz i jedziesz z telewizorem do domu. podlaczasz go a on nie dziala, bo nie ma srodka. jest sama obudowa. kolega kupil dwa takie :-]:-]:-] interes zycia zrobil ;-)

niech sprzeda na ebay, tylko niech napisze ze to sama obudowa, połowa nie czyta lub nie potrafi czytac po angielsku
widziałem juz jak po Ł350 puste pudełka po iphonach sprzedawali a ludzie sie licytowali jak szaleni :-]

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-08-28 11:21:59 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

PikoPiko

Post #4 Ocena: 0

2011-08-28 11:22:22 (14 lat temu)

PikoPiko

Mężczyzna

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2011-08-28 07:21:22, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

2011-08-28 07:14:07, mlody_leszczyk napisał(a):
[/LIST]
Cytat:

2011-08-28 06:42:28, znowu-ciupek napisał(a):
Przekręt na "marychę" czyli lewą kasę.....
gość kupuje coś niezbyt dużego ale w miarę kosztownego na ebay"u (powiedzmy laptopa za kwotę ok 1000f).Umawia się na odbiór osobisty.Przyjeżdzą,ogląda i decyduje się na zakup.Prosi tylko żeby udać się z nim do placówki banku "X" który z reguły znajduje się z 15 min drogi od mieszkania sprzedającego.Tłumaczy że nie chciał wieźć tyle gotówki pociągiem i w banku (po uprzednim wypłaceniu uzgodnionej sumy pieniędzy dokonacie wymiany kasa-towar.
Idziesz z nim do banku a on w okienku "wypłaca" kasę.Chowa ja do kieszeni po czym wraca i daje doprzeliczenia.Zgadza sie co do pensa wiec następuje wymiana i każdy idzie zadowolony w swoją stronę....tyle ze gosc ma towar a sprzedający marychę czyli fałszywki ( bo kto będzie sprawdzał hajs dopiero co wypłacony w okienku bankowym?

P.S. sam to wymysliłem ale na dobrą sprawę skoro ja na to wpadłem to czemu ktoś inny ma na to nie wpaść?Założę sie że co najmniej połowa z Was by to łyknęła;-)

Tylko, że jest tutaj szansa na zlapanie typa. Podchodzą do okienka co on powie? Przepraszam, która godzina? Czy prostu coś wpłaci, wypłaci, opłaci rachunek. Cokolwiek by nie zrobił, to go złapią, bo aby wybrać kasę musi użyć swojej, karty. Opłacając rachunek, dojdą dla kogo i od kogo było wpłacane. Zresztą będę go mieli na nagraniu z cctv.

Rootersow łapią, to i takiego fachure by złapali zanim mu Sie bateria naśladuje w nowym laptopie.
Złapią go i co? musieli by mu cos udowodnić....Jak udowodnisz że banknoty na których są TYLKO I WYŁĄCZNIE TWOJE ODCISKI PALCÓWdostałeś ode mnie?.Byle pierwszy-lepszy najmijmorda zrobi ze mnie ofiarę próby pomówienia przez jakiegoś internetowego sprzedawcy-oszusta który wpadł z marycha i chce bogu ducha winnego człowieka oskarżyc o tak poważne przestępstwo jakim jest podrabianie lub rozprowadzanie fałszywych środków płatniczych:-]

moze nic ci nie udowodnia ale police bedzie miała cie juz na oku
a ludzie wprowadzajacy w obieg fałszywki raczej wola sie nie pokazywac tylko po cichu wymieniac cały czas kase

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-09-01 11:20:38 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2011-09-01 11:24:29 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

przeciez napisal wyraznie, ze chce kase na konto (samochod firmowy?), bo gotowki przyjac nie moze... 8-)

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2011-09-01 11:25:47 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Marcys a co było napisane podczas aukcji?
Jaka forma płatności?
Sprawdź tez te 125 opinii , na co, na jakie sumy i w jakim odstępie czasu.
Możesz tez spróbować znaleźć jakiegoś znajomego czy forumowicza który mieszka bliżej anieli 130 mil który podjedzie i zobaczy czy samochód w ogóle istnieje.

Jak dla mnie to śmierdzi wałkiem.

Do góry stronyOffline

midian25

Post #8 Ocena: 0

2011-09-01 11:28:16 (14 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Na dwoje babka wróżyła...
Ja bym sobie darowała, bo to, że biuro w jednym miejscu a auto w drugim, to nie powód, żeby nie móc wziąć zapłaty do ręki.
Ty zapłacisz, a może się okazać, że auta tam wcale nie ma.
Ale moze być również wszystko ok.
Jak przystaniesz na warunki sprzedającego, to wkrótce się okaże, czy to przekręt czy nie;-)

[ Ostatnio edytowany przez: midian25 01-09-2011 11:42 ]

"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

AndrzejW

Post #9 Ocena: 0

2011-09-01 11:56:47 (14 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

Dla mnie jak najbardziej normalne warunki. Czy to dziwne, że chcą pieniądze zanim wydadzą samochód?

Są nawet na tyle uprzejmi, że dopuszczają możliwość, że obejrzysz samochód w niedziele i zrezygnujesz z zakupu.

Przelew bankowy jest bazpieczniejszy dla obu stron niż gotówka.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-09-01 12:08:35 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 30 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 28 | 29 | 30 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,