Str 13 z 30 |
|
---|---|
Dwunasty | Post #1 Ocena: 0 2013-08-12 18:45:10 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Hehe
Wystawiłem moją Almerke na sprzedaż, no i proszę już mam "kupca" hanks for the response,i am very satisfied with your advert,i will like you to get back to me with its present condition and its price,i will be requesting this transaction should be done via PayPal,so the PayPal charges is on me,kindly send me your PayPal email or send me money request, so that i can proceed with the payment asap as am very busy at work and do not have much time around me.Make sure you get back to me asap,so that we can arrange for pick up as i will like the pick up to hold at your residence location,so no shipping. Looking forward to read from you asap A w ogłoszeniu napisałem iż nie chce paypala, wujków z Nigerii i kurierów... |
stefan666 | Post #2 Ocena: 0 2013-08-12 19:45:24 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2013 Skąd: Crawley/Gatwick Airport |
mejle podszywające z paypala, kupno auta z płatnością paypal (i western union) to normalka, którą trzeba omijać
|
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2013-09-13 10:10:01 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Kolejny scam:
Cytat: 2013-09-13 10:03:18, Person_One napisał(a): Witam wszystkich Wystawilam samochod na sprzedaz na Auto Trader, dostalam emailem taka propozycje, czy myslicie ze to bezpieczne i moge w ten sposob sprzedac??? HELLO SELLER, I SAW THE ADVERT OF YOUR CAR ON AUTOTRADER. WHICH IS FOR SALE . I AM OKAY WITH THE CONDITIONS OF THE CAR AND I AM READY TO BUY FROM YOU. I AM BASED IN DUBLIN IRELAND,BUT AT THE MOMENT AM ENGAGED IN ALOT OF THINGS TO COME FOR THE VIEWING OF THE CAR. AM OKAY WITH YOUR PRICE AND AM READY TO GIVE YOU EXTRA'S OF 100 pounds EXTRA FOR SECURING OF THE CAR SO IT WOULD NOT BE SOLD TO ANOTHER BUYER,AND FOR YOU TO KNOW HOW COMMITED I AM IN BUYING FROM YOU.I WILL LIKE YOU TO KNOW THAT I CAN'T COME FOR THE VIEWING OF THE CAR AS EARLIER STATED CAUSE I'M VERY BUSY AT WORK RIGHT NOW, BUT WITH WHAT I SAW ON THE ADVERT I AM SATISFIED.I WILL LIKE YOU TO SEND ME SOME PICTURES OF THE PRESENT LOOK OF THE CAR.I LOVE THIS PARTICULAR MODEL.I WILL BE VERY HAPPY IF THE CAR IS MINE. I WILL ALSO WANT YOU TO KNOW I WILL BE PAYING YOU WITH A BANKER'S DRAFT CHEQUE, THE AMOUNT ON THIS DRAFT WILL BE MORE THAN THE PRICE OF YOUR CAR[OVERPAYMENT].THE EXCESS FUND ON THE DRAFT WILL BE FOR MY SHIPPING COMPANY THAT WILL COME FOR PICKUP OF THE CAR AND SOME OF MY OTHER ITEMS I ALREADY BHOUGHT INSIDE AND OUTSIDE UK .ONCE YOU HAVE FUNDS CLEARED IN TO YOUR ACCOUNT YOU WILL DEDUCT YOUR TOTAL MONEY PLUS THE EXTRA'S FROM THE FUNDS AND WIRE THE EXCESS TO MY SHIPPING COMPANY FOR PICKUP, SO THAT THEY CAN PROCEED WITH THE NECESSARY PAPERWORK AND ARRANGE WITH YOU A CONVINIENT DATE AND TIME FOR PICKUP.IF THIS IS OKAY BY YOU,YOU WILL HAVE TO GET BACK TO ME WITH SOME NECESSARY INFORMATION WHICH WILL BE NEEDED FOR THIS TRANSACTION TO PROCEED.THE INFORMATION IS AS FOLLOW; YOUR FULL NAME....YOUR FULL ADDRESS WITH POSTCODE.......YOUR TELEPHONE NUMBERS BOTH OFFICE AND MOBILE/HOME NUMBERS...N:B THE NAME YOU GIVE WILL BE THE NAME YOU WILL SEE ON THE CHEQUE AND IT WILL BE SENT TO THE ADDRESS YOU MAIL TO ME.YOUR PHONE NUMBERIS FOR TIME TO TIME CONTACT.ALSO IF ANY BUYER CONTACT YOU ABOUT THIS PARTICULAR CAR, PLEASE TELL THEM IT'S ALREADY BEEN SOLD CAUSE AM READY TO MAKE PAYMENT AS SOON AS I GET THOSEal DETAILS NEEDED FROM YOU.. I AM LOOKING FORWARD TO A HAPPY TRANSACTION.HOPING TO READ FROM YOU SOON. REGARDS |
Markywee | Post #4 Ocena: 0 2013-09-13 10:41:05 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Tutaj musicie byc swiadomi, ze bez wzgledu na to co napiszecie w ogloszeniu, ze "no paypal, no nigeria" itd itp, i tak takie maile dostaniecie.
wszystkie te maile sa wysylane przez mail-boty skanujace na bierzaco ogloszenia, natomiast "zywi klienci" zabieraja sie dopiero do roboty jak pieniazki sa czesto w ruchu, albo w momencie "finalizacji transakcji". Ot takie gwno z ktorym trzeba zyc sprzedajac samochod przez siec. [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 13-09-2013 10:42 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Wielim | Post #5 Ocena: 0 2013-09-13 11:54:37 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Cytat: 2011-08-27 07:38:35, midian25 napisał(a): Na prośbę Dwunastego- przykładowy przekręt z WU przy próbie wynajmu mieszkania: Szukasz mieszkania do wynajęcia, znajdujesz piękne, w pełni spełniające Twoje oczekiwania, za niewielką cenę. Niestety, najczęściej oględziny nie są możliwe, więc musisz decydować się w ciemno, bo musisz najpierw udowodnić, że jesteś w stanie wynająć posiadłość zanim ją obejrzysz. Nastepnie koleś pisze, że taki jest wymóg jego prawnika, i że ma nadzieję, że go zrozumiesz, ponieważ już kilka razy został wystawiony itp. itd. Warunek jest następujący: musisz udać się do najbliższego oddziału WU, wysłać do swojego przyjaciela, brata, kogokolwiek znajomego sumę przykładowo 1100 funtów za depozyt i rent. Zapewni Cię, że nikt nie jest w stanie tych pieniedzy podjąć i że transakcja jest dla Ciebie bezpieczna, tylko... jedyne czego On potrzebuje to zobaczyć dowód nadania z WU, który powinieneś zeskanować i przesłać mailem do oszusta. Po obejrzeniu nieruchomości, będziesz mógł udac się do WU aby odzyskać swoje pieniądze, tyle, że skanując i wysyłając Oszustowi dowód nadania, On będzie tam przed Tobą i bye bye money! Przekręt stosowany również przy sprzedaży samochodów. Mozna przeslac kase do kumpla, zrobic skan ale nim go przeslemy komukolwiek wyslac kumpla po kase takze jak oszust pojdzie po kase do WU to nic nie dostanie albo moze sobie jeszcze narobic klopotow ![]() |
|
|
Dwunasty | Post #6 Ocena: 0 2013-09-13 11:57:22 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-09-13 11:54:37, Wielim napisał(a): Mozna przeslac kase do kumpla, zrobic skan ale nim go przeslemy komukolwiek wyslac kumpla po kase takze jak oszust pojdzie po kase do WU to nic nie dostanie albo moze sobie jeszcze narobic klopotow ![]() On nie bedzie miał żadnych kłopotów bo powie ze to jego ktoś oszukał lub pomylił numer a Ty tylko niepotrzebnie wydasz kasę... |
Wielim | Post #7 Ocena: 0 2013-09-13 12:17:35 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
W sumie racja zawsze moze sie jakos wykrecic, ale jednego nie rozumiem, jak oszust wybiera kase majac tylko security code? Z moich doswiadczen z WU jak ja komus wysylalem do Polski zawsze ta osoba musiala okazac wazny dokument tozsamosci, tak samo jak mi ktos przesylal ja odbierajac kase w punkcie WU w UK rowniez musialem owy dokument okazac...Czyzby za niesprawdzenie/niwyidentyfikowanie pobierajacego odpowidzialnosci nie powinna ponosic osoba pracujaca w WU ???
Mi jak kurier dal paczke jakiemus murzynowi na ulicy stojacemu pod moim domem bo"powiedzial ze on tu mieszka", firma kurierska musiala mi zwrocic rownowartosc paczki na konto |
Dwunasty | Post #8 Ocena: 0 2013-09-13 12:22:33 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Numer wystarczy, chyba że zaznaczysz opcje weryfikacji dokumentów ale i to przypuszczam nie ma żadnego znaczenia w dalekiej Nigerii. Zrobienie lewego ID trwa jakieś 3 minuty. Numer referencyjny to podstawa w WU.
|
grzes-24 | Post #9 Ocena: 0 2013-09-28 18:40:29 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-06-2009 Skąd: Londyn |
Mam pytanie. Wystawiłem pewien przedmiot do sprzedaży za kwotę 80f.
Zadzwoniła do mnie pewna kobieta i powiedziała, że chciałaby to nabyć ale czy mogę jej to wysłać bo mieszka ode mnie 300km? Powiedziała, że załatwi jakiegoś kuriera i żebym podał jej numer konta to prześle mi pieniądze (85f). Jak to rozegrać bym nie stracił towaru i pieniędzy? Czy po wysłaniu pieniędzy na moje konto może te pieniądze potem wycofać? Czy lepiej by zapłaciła mi poprzez paypal? Jakie najlepsze jest wyjście? |
Post #10 Ocena: 0 2013-09-28 18:42:54 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|