Str 2 z 4 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
elmik25 |
Post #1 Ocena: 0 2011-08-16 20:06:07 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-04-2009 Skąd: Stoke |
Cytat:
2011-08-16 19:55:01, karolbress napisał(a):
Sprzedac dom, a nie szarpac sie i udawac, ze zyje sie osobno, ale pod jednym dachem.Co to za zycie?
NO skoro oboje wzieli kredyt to musza go teraz splacic, sprzedac mieszkanie lub jedno z nich w nim zostanie. Ale na takie decyzje potrzeba czasu, a nie hop siup i lece gdzie indziej. Tym bardziej ze jak placa raty to moze nie maja na wyprowadzke, wynajem innego lokalu. Dlatego pytaja o benefity.
Greta - jak widac mialas taka sama sytuacje jak podaje Leonka. Wnioskujac z waszych postow nazwijmy to "problemem" jest dziecko. Skoro moj znajomy dostal wiecej kasy po rozstaniu sie z dziewczyna,a tutaj mamy identyczne sytuacje tylko jest jeszcze dziecko i jak by logicznie pomyslac, kasy powinno byc wiecej. .
|

|
 |
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2011-08-16 20:12:51 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
ewela119 |
Post #3 Ocena: 0 2011-08-16 20:13:04 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2011 Skąd: Coventry |
Robienie z siebie osoby bezdomnej w sytuacji kiedy ma sie dziecko jest bardzo ryzykowne. Bo na dzieci i ich sytuacje sluzby socjalne sa tutaj szczegolnie wyczulone wiec zamiast dac jej benefity moga zabrac jej dziecko do rodziny zastepczej i pozniej moze byc jej ciezko je odzyskac. Ja bym nie ryzykowala
|

|
 |
|
emonkaa |
Post #4 Ocena: 0 2011-08-16 21:17:55 (14 lat temu) |
Z nami od: 19-03-2010 Skąd: Bicester |
mieszkam z byłym partnerem i dostaję zasiłki jako osoba samotna.zadzwoniłam poinformowałam o rozstaniu pytali czy razem mieszkamy powiedziałam że tak.to wszystko.po tygodniu przyszła decyzja,żadnego udowadniania.
|

|
 |
|
elmik25 |
Post #5 Ocena: 0 2011-08-16 22:05:49 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-04-2009 Skąd: Stoke |
emonkaa - A mieszkanie jest wasze czy wynajmujecie? Oczywiście nie odpowiadaj jeśli nie chcesz. Chociaż nie wydaje mi się żeby to miało jakieś większe znaczenie.
A jeżeli mówimy o udowadnianiu, to chyba jest tak że to "oni" muszą nam udowodnić że jednak nie tylko mieszkamy pod jednym dachem ale i jesteśmy ze sobą.Ktoś mi kiedyś wspominał nawet że jest/był taki program w tv (oczywiście nazwy nie zdołałem zapamiętać )
w każdym bądź razie chodziło o to jak HMRC korzystając z pomocy "detektywów", udowadnia ludziom kłamstwa.
Z tym że tam w grę wchodziły już poważne wyłudzenia.
.
|

|
 |
|
|
verla02 |
Post #6 Ocena: 0 2011-08-16 22:21:44 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-02-2011 Skąd: Bed :) |
elmik25
moze chodzi o Saints and Scroungers
|

|
 |
|
karolbress |
Post #7 Ocena: 0 2011-08-16 23:48:59 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 01-07-2011 Skąd: edinburgh |
Elmik, kredyt nie oznacza jego splaty przez 25 lat.Moga sprzedac, pieniadze trafia do kredytodawcy i problem rozwiazany.Jedno moze splacic drugie, jedno moze przejac caly kredyt.Wystarczy sie dogadac, a jak nie moga sie dogadac, to niech ida z tym do sadu.I co ?Beda sobie zycie ukladac na nowo jak ex partner mieszka w pokoju obok?
A alimenty ojciec placi na dziecko, skoro zyja osobno?To mnie zastanawia.
|

|
 |
|
karolbress |
Post #8 Ocena: 0 2011-08-16 23:56:27 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 01-07-2011 Skąd: edinburgh |
Poza tym, ja jako podatnik nie chce placic podatkow dla ludzi, ktorzy chca korzystac z pomocy socjalnej, jak ich sytuacja nie jest jasna.To moze byc forma zarobku na kredyt, na ktory ich w tej chwili nie stac.Zeby wspolnie chowac dziecko, nie trzeba mieszkac ze soba pod jednym dachem.Poza tym takie sytuacje powoduja klotnie, awantury a dzieciak nie powienien byc tego swiadkiem.Remontowac tez beda razem, bo chyba nie pomaluja pol domu, a reszte zostawia?
Rozstanie polega na zejsciu sobie z drogi, nie tylko na korytarzu...
Jak dla mnie, to jest sciema, w celu wyciagniecia zasilkow.
|

|
 |
|
Alter_Ego |
Post #9 Ocena: 0 2011-08-17 00:10:39 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 14-04-2010 Skąd: . |
Cytat:
2011-08-16 20:12:51, leonka napisał(a):
Cytat:
2011-08-16 19:55:01, karolbress napisał(a):
Sprzedac dom, a nie szarpac sie i udawac, ze zyje sie osobno, ale pod jednym dachem.Co to za zycie?
Oj dziewczyno  - zycia nie znasz...
To ze ludzie nie sa juz razem, nie znaczy ze zyja jak pies z kotem... Przeciez mogli sie rozstac jak przyjaciele, dziecko maja wspolne - wiec dlaczego by nie mieszkac razem i razem je wychowywac??? Rozne sytuacje sie zdarzaja w zyciu, dla mnie taka sytuacja jest bardziej normalna niz walka kogutow, sprawy o alimenty, i inne takie...
Jak przyjaciele pod jednym dachem, spoko podejscie, ale niestety wasze kobiece mozgi podpowiadaja wam ze mozna jednego dnia z kims byc/zyc/sypiac a drugiego dnia powiedziec mu: zostanmy przyjaciolmi. Niech w koncu kazde z ex-partnerow znajdzie sobie kogos , nadal beda mieszkac razem i stwoza piekna kochajaca sie 5 osobowa rodzine, prawda ze proste? bedzie 2 tatusiow i 2 mamusie pod jednym dachem, urodzaj rodzicielstwa ze hoho  no i w czworke splaca chate 2 razy szybciej niz we dwojke, prawda jakie to ekonomiczne podejscie do sprawy?
.
Bo fantazja,bo fantazja, bo fantazja jest od tego, zeby bawic sie, zeby bawic sie, zeby bawic sie na calegoooo
Pozdro Leonka. "Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec
|

|
 |
|
staszko25 |
Post #10 Ocena: 0 2011-08-17 00:51:20 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2010 Skąd: Telford |
no z tego co wiem to nie musisz podawac ze wogole mieszkasz z kims podajesz swoj dochod i tyle a poza tym to partner czyli nie malzonek czyli osoba obca ktora nie musi ci pomagac w sprawach finansowych powinnac normalnie dostawac WTC jesli za duzo nie zarabiasz i child tax credit,na dziecko i oczywiscie child benefit,poza tym zadzwon do canucil i dopytaj sie jak jest z mieszkanie wlasnosciowym jesli chodzi o doplate Housing benefit,ale wtedy musisz uwzglednic dochody partnera.
|

|
 |
|