MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy naleza mi sie benefity?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

elmik25

Post #1 Ocena: 0

2011-08-16 20:06:07 (14 lat temu)

elmik25

Mężczyzna

Z nami od: 05-04-2009

Cytat:

2011-08-16 19:55:01, karolbress napisał(a):
Sprzedac dom, a nie szarpac sie i udawac, ze zyje sie osobno, ale pod jednym dachem.Co to za zycie?

NO skoro oboje wzieli kredyt to musza go teraz splacic, sprzedac mieszkanie lub jedno z nich w nim zostanie. Ale na takie decyzje potrzeba czasu, a nie hop siup i lece gdzie indziej. Tym bardziej ze jak placa raty to moze nie maja na wyprowadzke, wynajem innego lokalu. Dlatego pytaja o benefity.

Greta - jak widac mialas taka sama sytuacje jak podaje Leonka. Wnioskujac z waszych postow nazwijmy to "problemem" jest dziecko. Skoro moj znajomy dostal wiecej kasy po rozstaniu sie z dziewczyna,a tutaj mamy identyczne sytuacje tylko jest jeszcze dziecko i jak by logicznie pomyslac, kasy powinno byc wiecej.
.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-08-16 20:12:51 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #3 Ocena: 0

2011-08-16 20:13:04 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Robienie z siebie osoby bezdomnej w sytuacji kiedy ma sie dziecko jest bardzo ryzykowne. Bo na dzieci i ich sytuacje sluzby socjalne sa tutaj szczegolnie wyczulone wiec zamiast dac jej benefity moga zabrac jej dziecko do rodziny zastepczej i pozniej moze byc jej ciezko je odzyskac. Ja bym nie ryzykowala

Do góry stronyOffline

emonkaa

Post #4 Ocena: 0

2011-08-16 21:17:55 (14 lat temu)

emonkaa

Kobieta

Z nami od: 19-03-2010

mieszkam z byłym partnerem i dostaję zasiłki jako osoba samotna.zadzwoniłam poinformowałam o rozstaniu pytali czy razem mieszkamy powiedziałam że tak.to wszystko.po tygodniu przyszła decyzja,żadnego udowadniania.

Do góry stronyOffline

elmik25

Post #5 Ocena: 0

2011-08-16 22:05:49 (14 lat temu)

elmik25

Mężczyzna

Z nami od: 05-04-2009

emonkaa - A mieszkanie jest wasze czy wynajmujecie? Oczywiście nie odpowiadaj jeśli nie chcesz. Chociaż nie wydaje mi się żeby to miało jakieś większe znaczenie.

A jeżeli mówimy o udowadnianiu, to chyba jest tak że to "oni" muszą nam udowodnić że jednak nie tylko mieszkamy pod jednym dachem ale i jesteśmy ze sobą.Ktoś mi kiedyś wspominał nawet że jest/był taki program w tv (oczywiście nazwy nie zdołałem zapamiętać ) :-]
w każdym bądź razie chodziło o to jak HMRC korzystając z pomocy "detektywów", udowadnia ludziom kłamstwa.
Z tym że tam w grę wchodziły już poważne wyłudzenia.
.

Do góry stronyOffline

verla02

Post #6 Ocena: 0

2011-08-16 22:21:44 (14 lat temu)

verla02

Kobieta

Z nami od: 18-02-2011

elmik25
moze chodzi oSaints and Scroungers

Do góry stronyOffline

karolbress

Post #7 Ocena: 0

2011-08-16 23:48:59 (14 lat temu)

karolbress

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-07-2011

Elmik, kredyt nie oznacza jego splaty przez 25 lat.Moga sprzedac, pieniadze trafia do kredytodawcy i problem rozwiazany.Jedno moze splacic drugie, jedno moze przejac caly kredyt.Wystarczy sie dogadac, a jak nie moga sie dogadac, to niech ida z tym do sadu.I co ?Beda sobie zycie ukladac na nowo jak ex partner mieszka w pokoju obok?

A alimenty ojciec placi na dziecko, skoro zyja osobno?To mnie zastanawia.

Do góry stronyOffline

karolbress

Post #8 Ocena: 0

2011-08-16 23:56:27 (14 lat temu)

karolbress

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-07-2011

Poza tym, ja jako podatnik nie chce placic podatkow dla ludzi, ktorzy chca korzystac z pomocy socjalnej, jak ich sytuacja nie jest jasna.To moze byc forma zarobku na kredyt, na ktory ich w tej chwili nie stac.Zeby wspolnie chowac dziecko, nie trzeba mieszkac ze soba pod jednym dachem.Poza tym takie sytuacje powoduja klotnie, awantury a dzieciak nie powienien byc tego swiadkiem.Remontowac tez beda razem, bo chyba nie pomaluja pol domu, a reszte zostawia?

Rozstanie polega na zejsciu sobie z drogi, nie tylko na korytarzu...

Jak dla mnie, to jest sciema, w celu wyciagniecia zasilkow.

Do góry stronyOffline

Alter_Ego

Post #9 Ocena: 0

2011-08-17 00:10:39 (14 lat temu)

Alter_Ego

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-04-2010

Cytat:

2011-08-16 20:12:51, leonka napisał(a):
Cytat:

2011-08-16 19:55:01, karolbress napisał(a):

Sprzedac dom, a nie szarpac sie i udawac, ze zyje sie osobno, ale pod jednym dachem.Co to za zycie?

Oj dziewczyno;-) - zycia nie znasz...
To ze ludzie nie sa juz razem, nie znaczy ze zyja jak pies z kotem... Przeciez mogli sie rozstac jak przyjaciele, dziecko maja wspolne - wiec dlaczego by nie mieszkac razem i razem je wychowywac??? Rozne sytuacje sie zdarzaja w zyciu, dla mnie taka sytuacja jest bardziej normalna niz walka kogutow, sprawy o alimenty, i inne takie...

Jak przyjaciele pod jednym dachem, spoko podejscie, ale niestety wasze kobiece mozgi podpowiadaja wam ze mozna jednego dnia z kims byc/zyc/sypiac a drugiego dnia powiedziec mu: zostanmy przyjaciolmi. Niech w koncu kazde z ex-partnerow znajdzie sobie kogos , nadal beda mieszkac razem i stwoza piekna kochajaca sie 5 osobowa rodzine, prawda ze proste? bedzie 2 tatusiow i 2 mamusie pod jednym dachem, urodzaj rodzicielstwa ze hoho ;-) no i w czworke splaca chate 2 razy szybciej niz we dwojke, prawda jakie to ekonomiczne podejscie do sprawy?
.

Bo fantazja,bo fantazja, bo fantazja jest od tego, zeby bawic sie, zeby bawic sie, zeby bawic sie na calegoooo ;-)

Pozdro Leonka.
"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec

Do góry stronyOffline

staszko25

Post #10 Ocena: 0

2011-08-17 00:51:20 (14 lat temu)

staszko25

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2010

no z tego co wiem to nie musisz podawac ze wogole mieszkasz z kims podajesz swoj dochod i tyle a poza tym to partner czyli nie malzonek czyli osoba obca ktora nie musi ci pomagac w sprawach finansowych powinnac normalnie dostawac WTC jesli za duzo nie zarabiasz i child tax credit,na dziecko i oczywiscie child benefit,poza tym zadzwon do canucil i dopytaj sie jak jest z mieszkanie wlasnosciowym jesli chodzi o doplate Housing benefit,ale wtedy musisz uwzglednic dochody partnera.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,