MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5269 z 5278 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5268 | 5269 | 5270 ... 5276 | 5277 | 5278 ] - Skocz do strony

Str 5269 z 5278

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2025-07-16 22:03:50 (miesiąc temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2025-07-16 21:18:43, rafald napisał(a):
Gal jak na stałe to z informacji wystarczy: ulubione jedzenie, piwo i stan konta 🤣

Cała reszta po roku czy dwóch do niczego nie jest potrzebna.

No i najwazniejsze: czy potrafi gotowac, sprzatac, prasowanie mozemy odpuscic ( kupi sie ciuchy, ktorych nie trzeba prasować).

A jesli nie, to chociaz naprawic cos, przybic gwozdzie, pomalowac plot, skosic trawe. Cos pogrzebac w ogrodku?

No, po roku czy dwoch wpatrywanie sie w niebieskosc oczu jego….

Stan konta faktycznie. Piwo juz by go zdyskwalifikowalo na dzien dobry, ale Zlota ma pewnie inne kryteria; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla2

Post #2 Ocena: 0

2025-07-17 13:23:39 (4 tygodnie temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

... że tych od globalnego ocieplenia, zapraszam do nas na basen dla ochłody :-p
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #3 Ocena: 0

2025-07-17 15:38:42 (4 tygodnie temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

A, to już faktycznie czwartek i pływanko*THUMBS UP* Jissssuuuuus jak ja bym tak chciał:-[
Czas zapieprza.
No w tym roku na razie bez wakacji:-[
Roboty niepokończone, wszędzie tyły , ludzie na urlopach , wszystko się wali na łeb, wypruwanie żył i flaków nic nie daje, doopa zbita...Trzeba robić kim się da i kto pod ręką. Wczoraj w jednym flacie zalewali zaprawą samopoziomującą podłogi. Pod spodem cieniutkie rurki od podłogówki. Plastikowe. No nie ma już prostszej roboty. Zamieszać na rzadko i wylać. Samo się rozpływa w poziomie, jak woda. Ale dla dwóch gamoni i to za trudne było.
Rurka gdzieś przebita, bo deptali bez protekcji, cement skamieniał, podłoga do zerwania:-M] Żadnemu też nie przyszło do makówki, żeby sprawdzić, dlaczego tak dużo muszą lać w korytarzu:-o :-o ...a tu szczeliną pod drzwiami wypływało na carpet na klatce schodowej. Tam schody zabezpieczone folią, a pod spodem rozzzzpacz:-| Przecież ten zarządca kamienicy mnie zje. Budynek utrzymany tip top, byle ryska na ścianie, poręczy już maile rozpaczliwe:-! Ile tegoż już było:-!
Ufff, :-M]

Moja też mnie ponagla, coś próbuje bookować.... Co wieczór gdzieś indziej jedziemy :-o....Chania, Boa Vista, Marsa Alam, wszędzie pięknie ..
ale na razie takie widoki:-[
Paproki..

Obrazek

Btw. Ciekawe czy Turefu opanowała to kaflowanie łazienek, przydał by się jakiś highly skilled fachowiec;-)

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 17-07-2025 15:46 ]

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #4 Ocena: 0

2025-07-17 17:05:43 (4 tygodnie temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Dzień drugi: połowa zawartości walizki leży na podłodze… tu też by się Turefu przydała. Zwłaszcza, że druga połowa uprana i można by wyprasować :-]
Mama mi prasowała i fajne to było:) Ciekawe po jakim czasie mojego pobytu straciłaby cierpliwość do mojego radosnego nieładu i wydarłaby się jak za starych, nastoletnich czasów :-]
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2025-07-17 17:12:54 (4 tygodnie temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

@fugazi, wspolczuje "fachofcow";! Masa samopoziomujaca ucieknie nawet takim kanalikiem, ktory mrowka zostawila, trzeba przy tej robocie duzo pilnosci.
Natomiast za deptanie buciorami po rurkach podlogowki mozna smialo zastrzelic bez wyroku, kazdy sad uniewinni.

Do góry stronyOffline

rafald

Post #6 Ocena: 0

2025-07-17 17:19:07 (4 tygodnie temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Dlatego co dam radę - robię sam. Budowlanka to nie jest zajęcie dla głupich ludzi.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2025-07-17 17:26:17 (4 tygodnie temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

A co robil szef Fugazi, ze tak niedopilnowal brygady?

Co wy Turefu do kafelkowania czy prasowania. Ona jest ksiegowa i bankowcem. Do naliczania oprocentowania, przychody rozchody, a nie tam gary zmywac. Od czego jest mąż ( przyklad jak wyzej, Rafalowe DIY) :8
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #8 Ocena: 0

2025-07-17 20:14:31 (4 tygodnie temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Fugazi, dalej ogladam filmiki na Youtubie i dziwnie mnie ciekawia. Ale to tyle :D.

Jestem ksiegowa , Galadriel. Wyslalam ostatnio kilka aplikacji do innej ksiegowej pracy i mam interview w poniedzialek. Ale zmienie tylko wtedy, jesli oferta bedzie naprawde dobra.

Moje konto na Facebooku zostalo "disabled". Zadnego emaila, wyjasnienia, nic. Nie ma jak sie dowiedziec lub odwolac. Wyslalam "feedback" ze strony help centre, ale nie robie sobie duzych nadziei.
Samo konto moga sobie zamknac, choc mialam tam kontakt z ludzmi, do ktorych nie mam telefonu. Ale jestem jedyna admnika forum, ktore zalozylam dziesiec lat temu, ktore ladnie sluzy lokalnej spolecznosci i ktorym nie moge teraz zarzadzac. Moze ktos moze cos zasugerowac?

Do góry stronyOffline

fugazi

Post #9 Ocena: 0

2025-07-17 20:44:15 (4 tygodnie temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Cytat:

2025-07-17 17:26:17, galadriel napisał(a):
A co robil szef Fugazi, ze tak niedopilnowal brygady?
Był podobno widziany jak cały dzień sprzątał. Leżał na kanapie i omiatał sufit wzrokiem :-P

Cytat:

2025-07-17 17:26:17, galadriel napisał(a):
Ona jest ksiegowa i bankowcem. Do naliczania oprocentowania, przychody rozchody..
Każde 3-4 łazienki to szesć cyferek. Na pewno dałaby radę, ale to juz fugazowej fucha;-)

Turefu dodatek za overkwalifikacje by dostała, dwóch pomocników, jeden do mieszania glajchy a drugi do układania płytek. Ktos z głową na karku musi zarządzać siłą innych:-) i wytykać paluszkiem niedociągnięcia :-P
Only perfect is good enough*YAHOO*

Andy, to chłopaki od ładowania smieci. Młode łebki. Pod nieobecnosć innych, mieli szansę sie dźwignąć w hierarchii, wydawało sie że wyleją prawidłowo, ale sami zostaną wylani, teraz już definitywnie, raczej wczesniej niż później:-( Inne przypały też już fundowali wczesniej

Cytat:

2025-07-17 20:14:31, Turefu napisał(a):
Fugazi, dalej ogladam filmiki na Youtubie i dziwnie mnie ciekawia. Ale to tyle :D.
Come on Turefu*BRAVO*, miejsca sie zwalniają, ale nie będzie tak zawsze:-]

I jeszcze, że leci mecz w siatkówkę. Gramy z Kubą, a nasz Wilfredo Leon na boisku, zanim stał sie Polakiem, był Kubańczykiem i jest gorąco*YAHOO*

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 17-07-2025 20:52 ]

Do góry stronyOffline

rafald

Post #10 Ocena: 0

2025-07-17 20:58:57 (4 tygodnie temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

No i wygląda na to, że Szwedki, po odesłaniu do domu Polek, odeślą i Angielki…

Do góry stronyOffline

Strona 5269 z 5278 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5268 | 5269 | 5270 ... 5276 | 5277 | 5278 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,