MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona

Strona 5268 z 5268 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5266 | 5267 | 5268 ] - Skocz do strony

Str 5268 z 5268

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla2

Post #1 Ocena: 0

2025-07-16 07:26:10 (11 godzin temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Mój też chciał oddawać krew i taka sama sytuacja, mieliśmy punkt w mieście, ale po co, zlikwidowali, teraz tylko w wojewódzkich, to mu się już nie chce jechać. Przecież to powinno być w każdej przychodni gdzie krew pobierają do badań, w czym problem? a u nas akurat było to w jakimś community center, warunków tam żadnych faktycznie.

… że mój kolega nazwał te niebieskie oczy, że straszne jak u wampira 😎😂
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

fugazi

Post #2 Ocena: 0

2025-07-16 11:20:48 (7 godzin temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Perła weź tego niebieskiego pod skrzydła, to mechanik? to przebadaj trochę czy dysponuje odpowiednim kluczem Partaczy w robocie nie potrzeba. I od razu z grubej rury, na dywanik, żeby ustalić kto tu w akwarium rządzi:-P

Księżniczka chyba spałaś jak zabita po tej podróży przez pół świata;-)
A piesek i Krysia chyba wniebowzięci*YAHOO*

Do góry stronyOnline

kksiezniczka

Post #3 Ocena: 0

2025-07-16 11:49:48 (7 godzin temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

A jakoś spać nie mogłam: home sweet home :-)

Lot opóźniony 20 minut, ale wolne miejsca więc młodemu trafił się cały rząd. I nie chciał, żebym dołączyła do niego bo to pierwszy raz mu się trafiło :-]
Koło mnie też wolne w środku, plus trafiło się z ekstra miejscem na nogi. No ale kość ogonowa mi mocno dokuczała tym razem, więc co chwila zmieniałam pozycje. Że też nie mogłam sobie - jak normalny człowiek - złamać ręki czy nogi w najprostszy sposób… A ta kość ogonowa to do końca życia będzie mnie dobijać i nic nie idzie z tym zrobić.

A propos cukierków to też miałam trudność z kupieniem draży. W Carrefourze wzięłam ostatnie 8 paczek. Wcześniej w Sopocie chwyciłam 10, a więc tylko tyle udało się przywieźć. Następna wyprawa do Polski w październiku.
I ten wyjazd to był pierwszy od bardzo długiego czasu i raczej ostatni mój dłuższy pobyt w Polsce. Zdecydowanie wystarcza mi 4 dni. Może 5 u mamy.

A teraz pogoda spoko, więc idę namawiać młodego na spacer. Już widzę entuzjazm :-8

O właśnie w radiu jest audycja o cudacznych cenach w Polsce i dlaczego ludzie wybierają inne kierunki z gwarantowaną pogodą

[ Ostatnio edytowany przez: kksiezniczka 16-07-2025 11:54 ]

...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

fugazi

Post #4 Ocena: 0

2025-07-16 13:01:22 (5 godzin temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

W taką beznadziejną pogodę to trudno jeden dzień usiedzieć w Polsce , ale prawdziwe lato to by człowiek garściami jadł*YAHOO* Nie ma piękniejszego kraju*DRINK*

A te suodycze to wypas jakiś czy nawyk?
U nas mogłyby prawie nie istnieć. Jedynie parę sztuk na tydzień śliwki w czekoladzie schodzą, może raz na dwa dni do roboty po jednej mam.
No ale jak szarlotka to żaden limit ani hamulec nie istnieje*SORRY*
Wczoraj pojechaliśmy z prezentem ślubnym do chrześnicy. Wesele będzie za trzy dni w Polsce, ale po co wozić papierki w tę i na zad;-)
Godzinna wizyta i blacha szarlotki znikła*YAHOO*

KK a bociany w Polsce macie? Tam kraina jezior to pewnie pomiędzy agrestem łaziły albo na słupach gniazdują?

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 16-07-2025 13:03 ]

Do góry stronyOnline

kksiezniczka

Post #5 Ocena: 0

2025-07-16 13:40:09 (5 godzin temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Draze orzechowe za dwa złote to wypas jakich mało 😁
Lubię je i tyle. Za to czekolady nie jadam i mogłaby w sumie nie istnieć.

A bocianów od groma kolejny rok! I ja za każdym razem się nimi cieszę jak dzieciak :-) Bociany i nasze lasy na Warmii to coś wspaniałego. Namawiam młodego, żeby będąc we Wrocławiu w październiku odwiedzić też babcię za jednym zamachem. A właściwie za jednym lotem, bo znowu ciężko go zniosłam. Coś mi się w tym durnym łbie przestawiło i naprawdę panicznie się boję
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

ZlotaPerla2

Post #6 Ocena: 0

2025-07-16 15:11:57 (3 godziny temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

ciezko sie nie bac, jak coraz wiecej jest tych NIELOTOw :-/

Wampirek chyba spi drugi dzien do nie ma :-(
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOnline

Strona 5268 z 5268 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5266 | 5267 | 5268 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,