Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
Str 5264 z 5264 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2025-07-05 22:00:17 (9 godzin temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
tata byl muzykiem, wiec tez nic praktycznego nie jego dzialka, ale brat to juz inna calkiem bajka. on sobie dom wybudowal kurde ( w sumie talent do muzyki tez ma, gra na trzech instrumentach- trabka, klawisze, gitara) tapety to z mama ( nauczycielka) sie kladlo. kobiety peerelu tak mialy chyba
![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
rafald | Post #2 Ocena: 0 2025-07-05 22:12:35 (9 godzin temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2025-07-05 19:48:38, Turefu napisał(a): Rafald, ja to rozumiem, ale jakos trzeba nabrac tej wprawnosci, prawda? Btw, jakie roboty wykonujesz, ktorych pozniej nie widac? ![]() Wprawności to na swoim domu wolałbym nie nabierać ![]() Jakie roboty wykonuję? Sami wstawiliśmy okna i parapety aluminiowe, ale np. duże przesuwne okno i aluminiowe drzwi wejściowe zostawiliśmy firmie od okien. Wstawiałem fascias, soffits i rynny, kratki wentylacyjne. Przerabialiśmy hydraulikę: zamiast 3 rurek ma zewnątrz jest jedna w środku, główne ujęcie wody przeniesione z kuchni do dobudowanego utility plastykową rurą 25mm zamiast cienkiej ołowianej. Docieplenie strychu. Sufity, subfloor, ścianka działowa i dry-lining w przybudòwce, a wcześniej wymiana okna na drzwi, łącznie z wycięciem lintela i zamontowaniem nowego + wykucie kawału ściany i zamurowanie w innym miejscu. No i oczywiście roboty ziemne typu kopanie rowów na nowe przyłącza gazu i prądu ![]() Jak coś mi się przypomni to dopiszę. |