MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona

Strona 5264 z 5264 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5262 | 5263 | 5264 ] - Skocz do strony

Str 5264 z 5264

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2025-07-05 22:00:17 (9 godzin temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

tata byl muzykiem, wiec tez nic praktycznego nie jego dzialka, ale brat to juz inna calkiem bajka. on sobie dom wybudowal kurde ( w sumie talent do muzyki tez ma, gra na trzech instrumentach- trabka, klawisze, gitara) tapety to z mama ( nauczycielka) sie kladlo. kobiety peerelu tak mialy chyba;)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

rafald

Post #2 Ocena: 0

2025-07-05 22:12:35 (9 godzin temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2025-07-05 19:48:38, Turefu napisał(a):
Rafald, ja to rozumiem, ale jakos trzeba nabrac tej wprawnosci, prawda?

Btw, jakie roboty wykonujesz, ktorych pozniej nie widac? ;)

Wprawności to na swoim domu wolałbym nie nabierać :-]

Jakie roboty wykonuję? Sami wstawiliśmy okna i parapety aluminiowe, ale np. duże przesuwne okno i aluminiowe drzwi wejściowe zostawiliśmy firmie od okien. Wstawiałem fascias, soffits i rynny, kratki wentylacyjne. Przerabialiśmy hydraulikę: zamiast 3 rurek ma zewnątrz jest jedna w środku, główne ujęcie wody przeniesione z kuchni do dobudowanego utility plastykową rurą 25mm zamiast cienkiej ołowianej. Docieplenie strychu. Sufity, subfloor, ścianka działowa i dry-lining w przybudòwce, a wcześniej wymiana okna na drzwi, łącznie z wycięciem lintela i zamontowaniem nowego + wykucie kawału ściany i zamurowanie w innym miejscu. No i oczywiście roboty ziemne typu kopanie rowów na nowe przyłącza gazu i prądu :-]

Jak coś mi się przypomni to dopiszę.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 5264 z 5264 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5262 | 5263 | 5264 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,