Str 5252 z 5253 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ZlotaPerla2 |
Post #1 Ocena: 0 2025-06-13 11:45:56 (2 dni temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Ja jestem obrażona na wszelkie sztuczne boty itp. waste of time.
… że Vinted nie odpuszcza z gównianymi sprzedawcami, z serii nowe bez metki dalej dostaję stare zbublowane łachy a z cyklu 2 bundle jeden wcale nie wysłany, drugi zamiast męski to dziecięcy. Kto tam siedzi po drugiej stronie, serio zagadka,
jak mogą być sami oszuści i imbecyle. Od dziś tylko i wył. metka. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|

|
 |
|
|
tesstickle |
Post #2 Ocena: 0 2025-06-13 11:50:32 (2 dni temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Oczywiście że czasem strzela (chat.GPT) takie pomyłki że aż wstyd, dlatego trzeba precyzować pytania. Przynajmniej u mnie to się sprawdza.
No i jeszcze jest ważne z jakiego/którego chatu korzystamy.
Testowałem tego wychwalanego https://bielik.ai/
Jakoś mi nie przypadł do gustu, dodatkowy minus - brak możliwości "wpisywania" głosowego.
edit:
Ale jaja
Właśnie dzwoniłem na obsługe klienta mojego operatora telefonu.
AI udawało zgadnijcie jaki akcent?!?!? ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
No zupełnie jakbym się dodzwonił na dowolne tutejsze customer service ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 13-06-2025 12:07 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|

|
 |
|
xxxx1234 |
Post #3 Ocena: 0 2025-06-13 12:13:46 (2 dni temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Cytat:
2025-06-13 10:07:09, rafald napisał(a):
Tak na prawdę to obecnie mamy do czynienia z zaawansowanym algorytmem analizującym i generującym tekst. ChatGPT nie jest w stanie samodzielnie "myśleć", nie ma świadomości.
Czy będzie to przełom na skalę pierwszej rewolucji przemysłowej, kiedy maszyny zastąpiły pracę manualną? Aż tak chyba nie, aczkolwiek zachodzą pewne podobieństwa.
Czy stanowi zagrożenie? Zależy. O ile nadal sami będziemy podejmować kluczowe decyzje, nawet bazując na analizach przestawionych przez AI - raczej nie ma co się martwić. Problem może się pojawić, kiedy komuś przyjdzie do głowy zautomatyzować procesy decyzyjne. A że przyjdzie to rzecz niemal pewna.
Kiedyś dość dużo czytałem i ludzkiej psychologi i wpadłem na jakieś badania gdzie sędziowie wydawali łagodniejsze wyroki zaraz po posiłku, a cięższe przed przerwą obiadową i co najgorsze było to robione nieświadomie i tutaj właśnie pojawia się to trudne pytanie czy nie lepiej oddać by było decyzyjność sztucznej inteligencji, która nie ma gorszego dnia, nie jest głodna, nie ma uprzedzeń itd...
Koejna sytuacja którą opowiadał mi kolega rozmawialiśmy z kolegą o "paleniu trawy" i zeszło ile czasu thc utrzymuje się we krwi podobno to jest 30 dni i tu doszliśmy do tematu jazdy samochodem i ewentualnego spowodowania wypadku i powiedział mi o swojej koleżance, która jest sędzią i dla niej w orzekaniu w takiej sprawie to działa na niekorzyść oskarżonego nawet jeśli "trawa" nie miała już wpływu na postrzeganie świata podczas wypadku bo to jest zakazane w Polsce, a to, że ktoś być może palil tą trawę na terenie np. Holandii, albo Czech gdzie nie jest to zabronione nie ma dla niej znaczenia.
W takich przypadkach czy na pewno ta decyzyjność nie była by lepsza w wykonaniu sztucznej inteligencji?
|

|

|
|
kksiezniczka |
Post #4 Ocena: 0 2025-06-13 12:24:04 (2 dni temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Ale masz pecha Perła.
Moja koszulka Iron Maiden super jest! 100% bawełna, z dobrego sklepu gdzie koszulki po £30. No tyle to nie dam
Jest za £5 plus wysyłka i taka w zupełności starczy  ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|

|
 |
|
galadriel |
Post #5 Ocena: 0 2025-06-13 17:03:18 (dzień temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Mnie juz dwa razy podczas „ scisle tajnych” a przynajmniej poufnych wizyt w pracy AI sie w telefonie odezwalo: sorry, I disnt quite catch that:D
Chyba zaczne chowac telefon do jakiejs szafki czy cos:D  Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
|
tesstickle |
Post #6 Ocena: 0 2025-06-13 17:22:35 (dzień temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat:
2025-06-13 17:03:18, galadriel napisał(a):
Mnie juz dwa razy podczas „ scisle tajnych” a przynajmniej poufnych wizyt w pracy AI sie w telefonie odezwalo: sorry, I disnt quite catch that:D
Chyba zaczne chowac telefon do jakiejs szafki czy cos:D
Dawno juz tego nie było ale .. kilka razy .. siedzimy/gadamy/telefon na szafce i nagle I disnt quite catch that
 - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|

|
 |
|
andyopole |
Post #7 Ocena: 0 2025-06-13 18:12:08 (dzień temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2025-06-13 12:13:46, xxxx1234 napisał(a):
Cytat:
2025-06-13 10:07:09, rafald napisał(a):
Tak na prawdę to obecnie mamy do czynienia z zaawansowanym algorytmem analizującym i generującym tekst. ChatGPT nie jest w stanie samodzielnie "myśleć", nie ma świadomości.
Czy będzie to przełom na skalę pierwszej rewolucji przemysłowej, kiedy maszyny zastąpiły pracę manualną? Aż tak chyba nie, aczkolwiek zachodzą pewne podobieństwa.
Czy stanowi zagrożenie? Zależy. O ile nadal sami będziemy podejmować kluczowe decyzje, nawet bazując na analizach przestawionych przez AI - raczej nie ma co się martwić. Problem może się pojawić, kiedy komuś przyjdzie do głowy zautomatyzować procesy decyzyjne. A że przyjdzie to rzecz niemal pewna.
Kiedyś dość dużo czytałem i ludzkiej psychologi i wpadłem na jakieś badania gdzie sędziowie wydawali łagodniejsze wyroki zaraz po posiłku, a cięższe przed przerwą obiadową i co najgorsze było to robione nieświadomie i tutaj właśnie pojawia się to trudne pytanie czy nie lepiej oddać by było decyzyjność sztucznej inteligencji, która nie ma gorszego dnia, nie jest głodna, nie ma uprzedzeń itd...
Koejna sytuacja którą opowiadał mi kolega rozmawialiśmy z kolegą o "paleniu trawy" i zeszło ile czasu thc utrzymuje się we krwi podobno to jest 30 dni i tu doszliśmy do tematu jazdy samochodem i ewentualnego spowodowania wypadku i powiedział mi o swojej koleżance, która jest sędzią i dla niej w orzekaniu w takiej sprawie to działa na niekorzyść oskarżonego nawet jeśli "trawa" nie miała już wpływu na postrzeganie świata podczas wypadku bo to jest zakazane w Polsce, a to, że ktoś być może palil tą trawę na terenie np. Holandii, albo Czech gdzie nie jest to zabronione nie ma dla niej znaczenia.
W takich przypadkach czy na pewno ta decyzyjność nie była by lepsza w wykonaniu sztucznej inteligencji?
Jesli sie napijesz piwa w Goerlitz gdzie jest dopuszczalny wyzszy limit alkoholu i wjedziesz zaraz do Zgorzelca to co powiesz gdy Cie zlapia na alkomacie?
|

|

|
|
xxxx1234 |
Post #8 Ocena: 0 2025-06-13 19:29:20 (dzień temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Możemy sobie tak pisać, a co jeśli zażywałes w celach medycznych? Jeśli jaki kolwiek narkotyk nie miał wpływu na postrzeganie rzeczywistości w chwili wypadku jego zażywanie nie może działać na niekorzyść sprawcy sprawy bo takie widzimisie ma pani sędzia.
Dlatego moim zdaniem "zatrudnienie" sztucznej inteligencji, która nie ma gorszych dni, nie ma uprzedzeń ze względu na fryzurę, kolor oczu itd... nie było by złym pomysłem.
|

|

|
|
andyopole |
Post #9 Ocena: 0 2025-06-13 22:10:22 (dzień temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2025-06-13 19:29:20, xxxx1234 napisał(a):
Możemy sobie tak pisać, a co jeśli zażywałes w celach medycznych? Jeśli jaki kolwiek narkotyk nie miał wpływu na postrzeganie rzeczywistości w chwili wypadku jego zażywanie nie może działać na niekorzyść sprawcy sprawy bo takie widzimisie ma pani sędzia.
Dlatego moim zdaniem "zatrudnienie" sztucznej inteligencji, która nie ma gorszych dni, nie ma uprzedzeń ze względu na fryzurę, kolor oczu itd... nie było by złym pomysłem.
Jezeli lek ma wplyw na operatora uzywajacego pojazdu lub innej maszyny to tam jest adnotacja ze po uzyciu nie pozna tymi urzadzeniami operowac. Znam przypadek z bliskiego otoczenia ze czlowiek po silnych lekach przeciwbolowych spowdowal niegrozny wypadek, bez ofiar, ale kosztowny. Ubezpieczyciel z dzika radoscia odmwil wyplaty odszkodowania i czlowiek do dzis tonie w dlugach.
|

|

|
|
galadriel |
Post #10 Ocena: 0 2025-06-14 11:08:48 (15 godzin temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Aa, juz wiem co Karjo wyprawia w Poznaniu. no przeciez Pyrkon jest…  Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|