MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5134 z 5282 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5133 | 5134 | 5135 ... 5280 | 5281 | 5282 ] - Skocz do strony

Str 5134 z 5282

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kksiezniczka

Post #1 Ocena: 0

2025-02-16 15:45:11 (6 miesięcy temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Na mnie podobno czeka wibrujący prezent w Warszawie. Kumpel powoli wraca do życia, planuje podboje i chce parę zabawek wypróbować i zebrać recenzje :-]

Pralka nowa też by się przydała… :-8
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2025-02-16 15:48:26 (6 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Wielim chyba kupował shared ownership. Też się kiedyś nad tym zastanawialiśmy, ale w końcu wzięliśmy dom do drobnego remontu (kuchnia do wymiany).

Dużo o tym na necie, np. TU

Fajny link, thx.

Tak jak wyzej wspomnialam, gdybym byla ze swoim ex albo z kims z kim mozna sie za takie projekty brac, to jest to jakas opcja. Do remontu, full na wlasnosc.

Ale kazdy tu ma inna sytuacje, a juz porownywanie singli do malzenstw/ par to tez inna bajka. Ja przechodzilam 10 lat temu przez kupno/ renowacje starego domu ze swoim owczesnym chlopakiem tu w UK i nie ma takiej sily zebym sama sie na cos takiego porwala.

W Londynie ma to sens przy tamtejszych cenach domow. Ja tez opcje share biore pod uwage przez wzglad na lokacje. Nawet z pokaznym depozytem i dobrym credit score jesli w gre wchodzi Cambridge to bedzie to shared i potem jakos to szybko postarac sie wykupic zanim cena tej drugiej polowy domu bedzie nieosiagalna.

Tak wiec jest o czym myslec. Kupno starszego domu mnie zniecheca bo, np tu gdzie mieszkam ceny nie sa jeszcze super wysokie imyslalam, moze uda sie kupic jesli moj ld bedzie sprzedawal, no wlasnie ale tu juz wiem, ile trzea bedzie wydac na naprawy, odmowienie ( a to tylko 30 letnia chatka puchatka) tylemwiem bo tu mieszkam. Gdzie indziej moge sie zdziwic, nawet jak mi zrobia to swoje surve…cos tam.

Plus tutaj na 100% bym musiala robic extension bo potrzebuje 2 dodatkowe pokoje.
No i jak do tego nie podejsc najlepsza opcja wychodzi shared. Na UK portalach ludzie od dziecka sa przyzwyczajeni do wlasnosci prywatnej. Dla mojego ex Anglika tez bylo jakies SO nie do pomyslenia ( ani np mieszkanie w bloku) a ja jestem dziecko komuny. Bardzo mi pasuje, ze ktos zadba o zielen i inne takie, do czynszu tez jestem z Pl przyzwyczajona. I tak lepiej niz wynajmowanie.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 16-02-2025 15:53 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2025-02-16 15:50:31 (6 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Cytat:

2025-02-16 15:45:11, kksiezniczka napisał(a):
Na mnie podobno czeka wibrujący prezent w Warszawie. Kumpel powoli wraca do życia, planuje podboje i chce parę zabawek wypróbować i zebrać recenzje :-]

Kolega testuje produkty Ann Summers, czy to ten kolega jest tym prezentem?

No, jak do zdrowia wraca, to bedzie z niego pozytek:-8
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #4 Ocena: 0

2025-02-16 15:59:36 (6 miesięcy temu)

kksiezniczka

Kobieta

null
Cytat:

2025-02-16 15:50:31, galadriel napisał(a):
Cytat:

2025-02-16 15:45:11, kksiezniczka napisał(a):

Kolega testuje produkty Ann Summers, czy to ten kolega jest tym prezentem?

No, jak do zdrowia wraca, to bedzie z niego pozytek:-8

Testuje jakieś zabawki. Na zdjęciu wyglądało całkiem elegancko. Czarne, błyszczące, kilka prędkości…

Ale jeszcze mu się chyba trochę zejdzie zanim panienki zacznie zapraszać. Tzn zapraszać i żeby jeszcze pożytek był 😁 Może na następne Walentynki…

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2025-02-16 16:07:01 (6 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Hmm, wielorakiego i do wspolnego uzytku ? No nie wiem, czy bym sie tymi zabawkami z kims dzielila. I ten kolega tez taki latwy, poligamiczny. Lepiej tam uwazaj na siebie z tym wibrujacym kolega:8

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 16-02-2025 16:07 ]

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #6 Ocena: 0

2025-02-16 16:14:54 (6 miesięcy temu)

kksiezniczka

Kobieta

Echhh to najlepszy kolega. Jeden z dwóch. Taka znajomość raz na milion lat się trafia, a i to nie każdy ma to szczęście. A że to facet a nie kobieta, to akurat bez różnicy. Jesteśmy kumplami i tak się traktujemy. Od 20 lat bez żadnego, najmniejszego ale.

Można nam tylko zazdrościć :-)

A! Ta zabawka tylko dla mnie a nie wspólna;) Ja mam tylko opinie o niej wyrazić jak już ją wypróbuję. Kurde to chyba logiczne hmmm

[ Ostatnio edytowany przez: kksiezniczka 16-02-2025 16:17 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2025-02-16 17:04:05 (6 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Kksiezniczka, ja mam caly arsenal tego z czasow jak AS sprzedawalam. To sluze rada w razie czego:-8 jakbys sie przekonala do instagrama, to zapraszam , bo potrzebuje ludzi do feedback’ u zanim sie zaczne bawic w upublicznianie tych glupot; ) kiedys to konto wlasnie na potrzeby AS stworzylam.

Oczywiscei teraz jest przebranzowione i focus jest na health, fitness and welbeing.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 16-02-2025 17:05 ]

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #8 Ocena: 0

2025-02-16 17:38:19 (6 miesięcy temu)

kksiezniczka

Kobieta

Eeee to nie dla mnie. Z internetowych social mediów starczy mi MW:-)

A teraz sobie myślę, że moja ulubiona zabawka i tak jest czytnik. Teraz czytnik w połączeniu z wikipedią, bo nadal czytam o życiu i twórczości Michała Anioła i tak mi długo schodzi, bo ciągle sięgam po telefon i się dokształcam w temacie. Mam nadzieję, że za rok pojadę do Rzymu i wtedy na pewno inaczej spojrzę np na Pietę niż 17 lat temu, kiedy tam byłam.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2025-02-16 19:37:48 (6 miesięcy temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Fajne takie podrozowanie tematyczne, inaczej sie widzi, czego innego sie szuka.
Frajdy z czytania i czekania na wypad, oby sie wczesniej zdarzyl.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #10 Ocena: 0

2025-02-16 19:48:51 (6 miesięcy temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Na tv leci film, z dźwięku można spokojnie wywnioskować że akcja toczy się w czasie II wojny i są w tym filmie niemieccy żołnierze.
Laptop stoi dupą do tv, zresztą i tak kamerka zaklejona.
A w reklamie zakupowej pokazało się to :-(

Obrazek

To tak w temacie czy internet nas podsłuchuje. :-8

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 16-02-2025 19:49 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Strona 5134 z 5282 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5133 | 5134 | 5135 ... 5280 | 5281 | 5282 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,