2025-01-26 10:58:23, karjo1 napisał(a): Impreza za impreza, bedzie sie dzialo Jakie dramaty, te dlugie wakacje po GCSE?
No właśnie: wakacje prawie miesiąc wcześniej dla tej garstki uczniów się zaczynają, myślałam że bilety będą tańsze a tu dupa blada.
A co do egzaminów to z mojego młodego coś wyciągnąć, to masakra. Wszystko dobrze, uczę się i tyle Fakt, że problemów nie ma, no ale zestresowana mama chciałaby coś więcej usłyszeć
2025-01-26 13:03:54, kksiezniczka napisał(a): A co do egzaminów to z mojego młodego coś wyciągnąć, to masakra. Wszystko dobrze, uczę się i tyle Fakt, że problemów nie ma, no ale zestresowana mama chciałaby coś więcej usłyszeć
Szkoła Ci nie przysyła raportów?
U nas wybór sprowadza sie do obecnej szkoły, którą i już zna, lubi i ma fajnych nauczycieli, i szkoła w pobliżu, do której chodzi kilku kolegów, ale mimo wszystko coś nowego.
Z IB miałby Higher Level Maths, Physics i Comp Science i Standard Level English, Russian i Geography. I tu jest ryzyko zgubienia punktów - zwłaszcza English, ale też Geography. Do tego dochodzą 3 punkty za Theory of Knowledge i Extended Essay (też ponoć nie jest łatwo dostać 3) i CAS.
Gdyby sie przeniósł to wtedy double Maths, Physics i Comp Science.
Obie szkoły prezentuja podobny poziom akademicki.
Jest jeszcze 3 opcja - trudniejsza i trochę skomplikowany dojazd + niełatwo się dostać, ale też aplikowaliśmy na wszelki wypadek.
A dlaczego ruskiego ich ucza a nie chinskiego lub arabskiego? Hmm, no moze bedzie kiedys dla MI5 pracowal…
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
2025-01-26 15:59:03, rafald napisał(a): A to chyba norma, chociaż nasz w sumie sporo opowiada o szkole, nauczycielach czy kolegach. Na pewno więcej, niż ja opowiadałem swoim rodzicom 😜
No dobra. To już niech będzie tak jak jest, niż tak jak miała moja mama ze mną w szkole średniej: albo nic nie mówiłam, albo kłamałam, albo się kłóciłam. Byle do piątku, byle do wakacji, byle do matury Okropne liceum
Przestestowalam dostep do polskiej tv vod, pogoda barowa za wytlumaczenie.
I masa pozycji z tytulami po rosyjsku, tylko tytuly.
A, jeszcze taki cudak, jak 'Isaura' tez sie znalazl
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
... że martwię się o Fugaziego, czy aby nikt go wózkiem na zakupy nie rozjechał, albo co gorsza, zabłądził bidulek w labiryncie alejek i tyle go widzioooołłł ...
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie