Str 5097 z 5285 |
|
---|---|
Maat17 | Post #1 Ocena: 0 2025-01-09 21:58:24 (8 miesięcy temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Wszystko dobre, tylko nie wiem po co te głowy.
Najpierw głowy bym pozakrywala, a później do wyżerki. Podbródki dawali?? |
dominikana36 | Post #2 Ocena: 0 2025-01-09 22:09:42 (8 miesięcy temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2025-01-09 18:41:51, kksiezniczka napisał(a): Jak jeszcze nie masz testamentu, to możesz mnie wpisać jako spadkobiercę tej wycieczki ![]() A mój rekord to był Senegal i czekanie na to chyba 540 dni czy coś kolo tego… Pomysle ![]() ![]() Swoja droga, jak tam Senegal? mi chodzi po glowie od dawna (w polaczeniu z Gambia), tylko...prawie zawsze latam do Azji albo Europy ![]() |
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2025-01-10 07:24:58 (8 miesięcy temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2025-01-09 21:39:26, kksiezniczka napisał(a): A mnie dla odmiany zrobiło się niedobrze na sam widok. I w ogóle jakoś ostatnio wrażliwa się zrobiłam na różne takie. Siostra opowiadała mi o swoim rozstroju żołądka np i normalnie luz, a teraz kazałam jej się zamknąć bo ![]() Moze w ciazy jestes ![]() Ja jestem stara i tak nie mam ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
ZlotaPerla2 | Post #4 Ocena: 0 2025-01-10 08:38:14 (8 miesięcy temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Cytat: 2025-01-10 07:24:58, galadriel napisał(a): Cytat: 2025-01-09 21:39:26, kksiezniczka napisał(a): A mnie dla odmiany zrobiło się niedobrze na sam widok. I w ogóle jakoś ostatnio wrażliwa się zrobiłam na różne takie. Siostra opowiadała mi o swoim rozstroju żołądka np i normalnie luz, a teraz kazałam jej się zamknąć bo ![]() Moze w ciazy jestes ![]() Ja jestem stara i tak nie mam ![]() Ja też nie 🙄😂 Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
kksiezniczka | Post #5 Ocena: 0 2025-01-10 09:34:45 (8 miesięcy temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Cytat: 2025-01-09 22:09:42, dominikana36 napisał(a): Cytat: 2025-01-09 18:41:51, kksiezniczka napisał(a): Jak jeszcze nie masz testamentu, to możesz mnie wpisać jako spadkobiercę tej wycieczki ![]() A mój rekord to był Senegal i czekanie na to chyba 540 dni czy coś kolo tego… Pomysle ![]() ![]() Swoja droga, jak tam Senegal? mi chodzi po glowie od dawna (w polaczeniu z Gambia), tylko...prawie zawsze latam do Azji albo Europy ![]() W sumie my się tam nigdzie na własną rękę nie zapuszczałyśmy. Wystarczyło zobaczyć ichnie miasto, to więcej nam się nie chciało ![]() Tylko Safari zaliczyłyśmy a tak to relaks i grzanie kości w grudniu. I Gambii też później myślałam, co by tam pozwiedzać. Może kiedyś się uda ![]() Gal, Perła tu się nie ma co śmiać ze starego człowieka ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
|
|
dominikana36 | Post #6 Ocena: 0 2025-01-12 15:11:20 (8 miesięcy temu) |
Skladam do kupy nasza marcowa Azje. Wczoraj doszedl "pasazer na gape", ktory absolutnie zburzyl wizje wyjazdu.
Do meza przyjachal po poludniu kumpel, no taki w sumie bardzo bliski, cos mnie podkusilo i powiedzialam ze "zaraz" lecimy do BKK. To zapytal czy moze z nami bo Tajlandia to jego marzenie. No zanim mrugnelam okiem to moj chlop powiedzial, ze tak, spoko a gosc wyjal telefon i zakupil bilet na nasze loty. No to dzisiaj wyszlam z szoku i robie plan wycieczki jak dla dziecka. Zmieniam nasze plany, rezerwuje hotele i loty wewnetrzne uwzgledniajac must see dla first timers itd itp. Jak chlopaczyne znam i lubie, to uczucia mam baaardzo mieszane delikatnie mowiac. |
ZlotaPerla2 | Post #7 Ocena: 0 2025-01-12 15:24:20 (8 miesięcy temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
nie no, dziany gość, ale to co, bilet umiał kupić, a hotelu już nie? a ja się skrobię na te bilety z Kairu do Luxoru, już tylko £300 funtów
![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2025-01-12 15:25:14 (8 miesięcy temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
A tak wogole skad ta obesja z Tajlandia, ze to takie marzenie dla wielu? Mnie sie wakacje w Tajlandii kojarza ze zboczencami i sex turystyka. Znaczy, bo to popularny kierunek tych wszystkich niedo@*anych, bo burdele tam na kazdym kroku i transwestyci. Wiec staram sie zrozumiec o co chodzi, ze dla wielu to takie marzenie zycia? To nie jest sarkazm, na prawde nie rozumiem.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
KwiatPaproci | Post #9 Ocena: 0 2025-01-12 15:42:27 (8 miesięcy temu) |
Z nami od: 21-11-2024 Skąd: Meme |
Ja mialam znajomego ktory jechal z kumplami siodmy raz, ale cel byl jak ponizej.
Cytat: 2025-01-12 15:25:14, galadriel napisał(a): A tak wogole skad ta obesja z Tajlandia, ze to takie marzenie dla wielu? Mnie sie wakacje w Tajlandii kojarza ze zboczencami i sex turystyka. Znaczy, bo to popularny kierunek tych wszystkich niedo@*anych, bo burdele tam na kazdym kroku i transwestyci. Wiec staram sie zrozumiec o co chodzi, ze dla wielu to takie marzenie zycia? To nie jest sarkazm, na prawde nie rozumiem. |
dominikana36 | Post #10 Ocena: 0 2025-01-12 16:06:19 (8 miesięcy temu) |
Bylas Gal?
Dla mnie Tajlandia i w ogole SEA to niepowtarzalna kultura buddyjska, czesciowo wymieszana z azjatyckim islamem, temple UNESCO, absolutnie niepowtarzalana, fauna i flora, najlepsza kuchnia swiata i genialny poziom uslug hotelowych. Na dodatek bezpieczenstwo. A z dalszych kierunkow mam porownianie do szeroko pojetych Karaibow, Far East, krajow Afryki poludniowej. Ja w Tajlandii pewnie spedzilam ze 4 miesiace juz lacznie, z wyjatkiem czerwonych dzielnic sex turyzm jest nieodczuwalny i niewidoczny, a tam przeciez nikt nie kaze chodzic. Burdeli ani pokoi na godziny nie ma nigdzie, poza wyznaczonymi do tego miejscami, a one nie sa nigdy na naszej trasie. Nie szukajac specyficznie tych uslug, mozna na nie przypadkiem wpasc jedynie w BKK, Pataji, na Phuket i w okolicach Ao Nang. I latwo zmienic klimat przenoszac sie 2 ulice dalej. W pozostalej czesci kraju, to juz trzeba specyficznie udac sie na jakis walking street czy district,zeby znalezc uciechy a na malych wyspach czy prowincji to juz pozostaje gadac z barmanem albo kierowca tuk-tuk. To nie Filipiny gdzie faktycznie sex turyzm bije po oczach. Najgorzej (oprocz Filip) wygladal pod tym wzgledem dla mnie Zanzibar i kurorty Maroko. Tam niestety widok 70-80 letnich Niemcow, Brytyjczykow i Skandynawow obojga plci spacerujacych w objeciach z 18-20 letnimi chlopakami robil wrazenie. Niby w Maroko homoseksualizm zakazany, chyba kara smierci grozi nawet, a okazuje sie , ze w Agadir i all inclusive czesciach Marrakesh wszystko mozna. Razilo to tak samo jak 15 letnie Filipinki z bialymi dziadkami. Ja nigdzie nie widzialam tak imponujacych budowli jak Ankor Wat czy Ayutthaya. Piramidy Majow, greckie Meteory czy tureckie koompleksy sie chowaja- to jest inny poziom. Nawet indonezyjski Prambanan czy Borombudur nie dorastaja dopiet. Ja mam obsesje na punkcie roznych templi i ruin i to dla mnie jest fenomen SEA. Jeszcze bym chciala zobaczyc kilke rzeczy w Indiach, ale nie po drodze mi tam na razie. |