Str 5016 z 5287 |
|
---|---|
andyopole | Post #1 Ocena: 0 2024-11-08 05:24:47 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Wszystkie swoje egzaminy na kolejne kategorie zdawałem ustnie, zawsze za pierwszym razem a wtedy egzamin był nie tylko z przepisów ale także z mechaniki pojazdów. Gdy zdawalem na kat. D już był czas testów egzaminacyjnych ale w momencie gdy przyszło mi zdawać teorie, miała miejsce zmiana kodeksu drogowego i nowe testy, jak to za komuny, nie zostały jeszcze opracowane. To było +/- w 1983 roku. Już miałem zdany egzamin na kat. D ale nie miałem czasu wybrać się do wydziału komunikacji a tu pewnego dnia przychodzi kierownik transportu i oświadcza ze za trzy dni mam jechać z kolegą do Sanokanull po odbiór dwóch autobusów. Musiałem w trybie alarmowym wyrabiać nowe prawko. Na szczęście wtedy robiło się to w Gminie, na poczekaniu.
![]() |
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2024-11-08 06:56:29 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2024-11-07 23:14:06, andyopole napisał(a): Cytat: 2024-11-07 20:52:05, galadriel napisał(a): ... Najlepsze wyniki mialam z matmy he he: D ... ... Matematyczka nakazujac "kartkowke" zawsze patrzac na mnie z politowaniem zwracala sie: "wiem ze wolalbys dyktando ale to nie na tej lekcji". I ja, ta wieczna "noga" z matmy, mature zdalem na czworke a z polskiego na troje. Bez sciagania. [ Ostatnio edytowany przez: <i>andyopole</i> 07-11-2024 23:36 ] Podobnie tu, tylko ze w Pl na matmie to mielismy jakis kosmos. Ta matma z testow jest bardzo funcjonalna, pod katem podejmowania decyzji biznesowych czy tam inne raczej logiczne zadania, z zycia wziete przyklady. Plus, jak robilam kiedys tu w Uk matme na key skills, ( bylo potrzebne do kwalifikacji lev 3) to ten system nauczania bazuje na teoriach cognitywnej psychologii, wiec po prostu dziala; ) Tez myslalam, ze w testach sytuacyjnych i case study bede miala lepsze wyniki, a tu zong. Ale jako cwiczenie i dla feedbacku bylo,warto. Na tej szybkiej sciezce placa tylko tysiac rocznie wiecej niz mam w tej chwili, plus zaden to fast, bo kontrakt jest na 3 lata, ale mozna sie dostac do innego dzialu, czyli zdobyc doswiadczenie. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
kksiezniczka | Post #3 Ocena: 0 2024-11-08 10:54:10 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Chłodnawo coś z rana. Albo mi się wydaje, bo dopiero co wstałam, kawę wypiłam i z psem chodzę.
To może zaraz się rozchodzę i okaże się, że tak naprawdę mamy ciepły listopadowy poranek ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
ZlotaPerla2 | Post #4 Ocena: 0 2024-11-08 12:49:39 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Może i chłodno, nie ważne, najważniejsze, że muchy w zęby nie lecą
![]() ![]() Syndrom zimowego czasu cd. zasnąć nie nada, a wstać ... dziś do 9.30 spałam i co i nico, bo ja w piątki w zasadzie to mam wolne, spacerek do Morrisona był, a ogólnie to sprzątam, czyli rumba góry, perła doły, nawet mopa parowego dziś odpaliłam i jest cacuńko. ![]() Jakiś bonus w Morrisonie jak się wyda 50f. dadzą piątkę back, chyba pójdę jutro po wino. ... szkoda, że na te testy się spóźniłam, ale pewnie po przeczytaniu pierwszego pytania, już bym to rzuciła w p...u. ![]() ![]() ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
ZlotaPerla2 | Post #5 Ocena: 0 2024-11-08 15:38:33 (10 miesięcy temu) |
Faktycznie chlodnawo dzisiaj, pisalo ze odczuwalna 4 - nie bede sie klucic, bo zmarzlam.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
|
|
kksiezniczka | Post #6 Ocena: 0 2024-11-08 17:02:33 (10 miesięcy temu) |
A my już w drodze na koncert. Wypsikalam się perfumą, której nie używałam chyba z pół roku i teraz sama ze sobą nie mogę wytrzymać tak intensywnie mi pachnie. Trochę wywietrzałam czekając na drugi autobus w przeciągu, ale i tak jeszcze czuję.
Nie dziwię się psom, że zaraz po kąpieli chcą się w jakimś łajnie wytarzać ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2024-11-08 19:00:14 (10 miesięcy temu) |
A jakie perfumy?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
kksiezniczka | Post #8 Ocena: 0 2024-11-08 22:29:15 (10 miesięcy temu) |
Miller Harris Rose Silence. Dluugoooo mi nosa drażniły dziś.
Ale za to młody zadowolony ze swojego pierwszego koncertu ![]() ![]() Ach jakże ja się cieszę, że nie słucha jakiegoś pop chłamu! Wtedy to raczej nie ze mną by chodził na koncerty haha ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2024-11-09 07:29:55 (10 miesięcy temu) |
Ksiezniczka, ty jestes bardzo dobrym konsumentem, z wysokim spending na rozrywke: D
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
ZlotaPerla2 | Post #10 Ocena: 0 2024-11-09 10:30:40 (10 miesięcy temu) |
Ja pewnie jak bym mieszkała w jakimś normalnym cywilizowanym mieście to też coś bym … eee sama nie wierzę że to pisze, przecież tu też mamy i KINO i TEATR 😎😂 i KONCERTY W OBLEŚNYCH KNAJPACH…
Wstałam dopiero, chyba chora jestem? 🙄 śmiertelnie😱 Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|