Ja dzis przed chwila przepieknego faceta widzialam w sklepie. I tak mysle, skad ja go znam. A teraz mi sie przypomnialo- on wyglądał jak Imhotep z Mumii.
Str 4985 z 5283 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2024-10-12 19:46:13 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
A gdzie to Karjo?
Ja dzis przed chwila przepieknego faceta widzialam w sklepie. I tak mysle, skad ja go znam. A teraz mi sie przypomnialo- on wyglądał jak Imhotep z Mumii. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2024-10-12 20:36:30 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Walia.
|
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2024-10-12 21:04:45 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2024-10-12 15:38:32, ZlotaPerla2 napisał(a): Łu bu dubu, już na ziemi czy jeszcze w obłokach? 😎 Ja w obłokach, przez przypadek wsadziłam sobie earpods o przypomniałam sobie czasy walkmanów, walkmany na kasety mnie wk.. z racji wymiany baterii, więc dostałam od rodziców żółte radio/ magnetofon kasetowy, które dłużej żyło, ale ja muzę puszczałam i w autobusie i po drodze do szkoły na full, mnie to przebywanie w otoczeniu muzyki zostało do dziś, nie idę nigdzie bez radia/ głośnika 😎 … no w autobusie to nie do końca bo i ścisk i szkoda było baterii bo warkot autobusu to dopiero decybele były … No i tyle, do jutra, bo nie chce mi się już na tel. klikać. Nie potrafię korzystać ze słuchawek. Bardzo mnie męczą, wyjątek to samolot gdzie wymaga tego etykieta. Jednak kupiłem sobie takie klasyczne bo earphone odpadają. |
Turefu | Post #4 Ocena: 0 2024-10-13 10:55:57 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Mielismy zabrac samochod malzonka do warsztatu, zeby byl gotowy na jutro. Ale okazalo sie, ze bateria sie rozladowala i trzeba najpierw naladowac.
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2024-10-13 11:53:27 (11 miesięcy temu) |
Ktos jeszcze ma problemy z app Lloyds od wczoraj? Autentyka cja nie dziala, wogole. Nie mozna sie zalogowac. Zrobilam nawet update durnego appla, czasem to moze byc przyczyna, i wciaz nic.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
|
|
ZlotaPerla2 | Post #6 Ocena: 0 2024-10-13 12:56:18 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Moja działa, tylko ten wygląd wk…
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2024-10-13 13:42:17 (10 miesięcy temu) |
Sciagnelam na ipada i tam dziala, a na tel nie. Chyba bede musiala ja wyrzucic i potem wrzucic na nowo.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Turefu | Post #8 Ocena: 0 2024-10-13 13:55:57 (10 miesięcy temu) |
Lloyds niestety nie jest znany ze swojej swietnej apki.
|
Turefu | Post #9 Ocena: 0 2024-10-14 18:37:10 (10 miesięcy temu) |
Jest mi smutno. Wlasnie sie dowiedzialam, ze niezalezna piekarnia w moim miasteczku zamknela swoje wrota, zakonczyli dzialalnosc. Pracowalam tam przez pewien czas, ponad dekade temu. Byli tam ponad osiemdziesiat lat. To sama piekarnia, bo poczatki rodzinnego siegaja I Wojny Swiatowej. Wtedy pradziadek obecnych wlascieli poszedl na wojne i nie wrocil, zostawiajac mloda wdowe z dwojka malych synow. Ta wykorzystala fakt, ze jej dom stal przy glownej ulicy, wowczas traktu robotnikow. Zaczela sprzedac kanapki i lemoniade, w koncu zalozyla sklep. Najlepsze kanapki z goraca kielbasa. Pyszne.
Moja cyniczna dusza mysli, ze obecni wlasciciele, rodzenstwo brat i siostra w srednim wieku, zdecydowalo sie przejsc na wczesniejsza emeryture. Za piekarnia jest wielki, wielki ogrod. Moze deweloper dal im propozycje nie do odrzucenia. [ Ostatnio edytowany przez: Turefu 14-10-2024 18:49 ] |
andyopole | Post #10 Ocena: 0 2024-10-14 19:42:49 (10 miesięcy temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2024-10-14 18:37:10, Turefu napisał(a): Jest mi smutno. Wlasnie sie dowiedzialam, ze niezalezna piekarnia w moim miasteczku zamknela swoje wrota, zakonczyli dzialalnosc. Pracowalam tam przez pewien czas, ponad dekade temu. Byli tam ponad osiemdziesiat lat. To sama piekarnia, bo poczatki rodzinnego siegaja I Wojny Swiatowej. Wtedy pradziadek obecnych wlascieli poszedl na wojne i nie wrocil, zostawiajac mloda wdowe z dwojka malych synow. Ta wykorzystala fakt, ze jej dom stal przy glownej ulicy, wowczas traktu robotnikow. Zaczela sprzedac kanapki i lemoniade, w koncu zalozyla sklep. Najlepsze kanapki z goraca kielbasa. Pyszne. Moja cyniczna dusza mysli, ze obecni wlasciciele, rodzenstwo brat i siostra w srednim wieku, zdecydowalo sie przejsc na wczesniejsza emeryture. Za piekarnia jest wielki, wielki ogrod. Moze deweloper dal im propozycje nie do odrzucenia. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Turefu</i> 14-10-2024 18:49 ] Zawsze szkoda ze takie biznesy upadaja nie wytrzymujac konkurencji. Pozostanie tylko wyrob chlebopodobny. U mnie gdy wejdziesz miedzy regaly z pieczywem zupelnie nie czuc zapachu chleba, tragedia. |