MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4971 z 5282 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4970 | 4971 | 4972 ... 5280 | 5281 | 5282 ] - Skocz do strony

Str 4971 z 5282

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2024-10-02 12:07:48 (11 miesięcy temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2024-10-02 10:54:38, Turefu napisał(a):
Ja jestem nawiedzona lub cyniczna, Richmond 😂
60k uczyniłoby moją tolerancję na poprawność polityczną o wiele większa. Firmę bym założyła, ale nie mam przyjaciół w odpowiednich miejscach.
I ciągle nie wiem, co dokładnie taka osoba robi?

Ja obawiam sie, ze dwa razy tyle nie przekonaloby mnie do zajmowania sie czyms takim. Szczegolnie jak sie nie wierzy w takie rzeczy. Mi wystarczy, ze pracuje dla organizujacji, z ktorej pogladami nie zgadzam sie. Na szczescie na IT to duzo nie wplywa, poza tym, ze sa malo dynamiczni i zrobienie czegos zajmuje duzo czasu. Nikomu sie nie przyznaje dla kogo pracuje. Mnostwo ludzi pyta sie jak tam moja praca, ale jedyne co moge im odpowiedziec, ze zycie toczy sie dalej, bo co mozna powiedziec wiecej? Szczegolami i tak nie moge sie podzielic, a wiekszosc tak naprawde nie chce znac odpowiedzi na swoje pytanie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2024-10-02 19:03:03 (11 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2024-10-02 08:03:58, Turefu napisał(a):
A kto to jest ten inclusion and diversity manager? Co ta osoba robi? Gdzie jest to ogłoszenie , może aplikuję 😎
Pamiętam , jeszcze w banku kiedyś byłam na spotkaniu women empowering. Świętowano akurat Czarny Miesiąc. Mówiono, jak ważne jest szanować mniejszości, jak wiele one wnoszą do naszej firmy i społeczeństwa. Wskazano , że jest kółko dla czarnych i azjatyckich kobiet. Wtedy ja zabrałam głos. Przedstawiłam się: jestem Wschodnia Europejka. Jestem w średnim wieku. Nie otrzymuje wsparcia od ruchu Black Lives Matter, jestem biała, ale nie mam przywilejów związanych z byciem białą , bo te są dla urodzonych Brytyjczyków. Natomiast zdarzyło mi się usłyszeć „Come back to Poland”.
Gdzie jest grupa wsparcia dla mnie? Patrzono na mnie z konsternacja. Oczywiście , takiej grupy wsparcia nie ma.
Może diversity manager powinien przypilnować , żeby była?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Turefu</i> 02-10-2024 08:15 ]

https://jobs.bakkavor.com/job/Spalding-Inclusion-and-Diversity-Manager-PE11-2BB/803685402/

Ha, widzisz- nie znaja sie! I mozesz ich oswiecic., np zafundowac trening. W nierownosciach, wykluczeniach ii innych dyskryminacjach nie chodzi tylko o rase ( bialy/ nie bialy) tylko o :

Intersectionality of class, age, race ( ethnicity) and gender.

Jednym slowem nawet niezle usytuowany, rodowity bialy Angol ( mezczyzna) w wieku 60+ nie jest juz na uprzywilejowanej pozycji. Przez wzglad na wiek.

Itd, itd. Tzw przywilej bycia bialym traci sie w momencie emigracji ( jakos bycie Polakiem czy Irlandczykiem ( czyli biali) w Ameryce nie stawia inikogo na rowni z potomkami anglosaskich konkwistadrow;) Jako, ze emigranci zwykle wogole sa podklasa, wiaze sie to z zej niz z kolorem skory. Biedota ma pod gorke i tu nie trzeba filozofiidp tego,

Oczywiscie coin ego niby tzw expats, ale taki sobie czcigodny expat moze byc z Indii, Nigerii i nikt sie nie bedzie czepial, ze nie jest bialy; )

Itd…

W bakkavor pewnie w zaleznoci gdzie, wiekszosc zalogi to bedzie tzw wschodnia Europa , a chodzi o to, zeby wszyscy nawzajem co tam pracuja sie nie pozarli. I ogolnie zeby mieli rowne szanse, np do piecie sie na szczeblach kariery itd. Mysle, z enie tylko o to w tej funkcji chodzi, ale job description jak wyzej.

No to powodzenia w aplikakowaniu na ten stolek;)

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #3 Ocena: 0

2024-10-02 22:55:38 (11 miesięcy temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Sprawdzilam te oferte, ale za daleko ode mnie. Ale ok, moze znajde cos blizej. Diversity manager

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2024-10-03 02:24:44 (11 miesięcy temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Biały, heteroseksualny mężczyzna jest teraz na przegranej pozycji w sytuacji, gdzie działa poprawność polityczna. Wiek to już pikuś.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2024-10-03 06:17:46 (11 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Nie jest. Ma sie dobrze, o ile spelnia wszystkie kryteria. Bo jesli jest bialym obcokrajowcem, albo working class, albo juz nie w sile wieku, to oczywiscie inna bajka. No, ale ty nie aplikujesz na inclusion managera, to mozesz myslec jak chcesz; )

Turefu, byc moze wystarczy zaczac od niby byle jakiej pracy w fabryce. Jak ciebie tam zobacza to szybko trafisz na jakis audyt, cyferki i mozna sie piac. Masz szanse: imigrant, kobieta, zeby nie wspomniec ( nienajmlodsza:8 ; ) albo inaczej- zorganizowana, ambitna, doswiadczenie w bankowosci, wyksztalcenie ksiegowe;)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 03-10-2024 06:21 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #6 Ocena: 0

2024-10-03 08:01:21 (11 miesięcy temu)

Turefu

Kobieta

Dzięki Galadriel. Idę na spotkanie w DWP. Zobaczymy, co mi powiedzą. Wczoraj wieczorem zobaczyłam interesująca propozycję z „mojego” banku. Po powrocie zaaplikuję.
Moja nowa praca już do mnie biegnie 🙂💪

Do góry stronyOffline

rafald

Post #7 Ocena: 0

2024-10-03 13:07:49 (11 miesięcy temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Turefu - masz linkedin?
Czasem firmy wrzucają ogłoszenia bezpośrednio, co pomaga ominąć rekruterskie filtry, które nierzadko odrzucają kandydata tylko dlatego, że nie ma dyplomu z Russell Group.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #8 Ocena: 0

2024-10-03 15:01:47 (11 miesięcy temu)

Turefu

Kobieta

Hi RafalD, tak, mam Linkedin, nawet kiedys ktos sie do mnie zglosil. Musze nieco odswiezyc konto, bo nie zagladam tam czesto.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2024-10-03 16:15:02 (11 miesięcy temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2024-10-03 15:01:47, Turefu napisał(a):
Hi RafalD, tak, mam Linkedin, nawet kiedys ktos sie do mnie zglosil. Musze nieco odswiezyc konto, bo nie zagladam tam czesto.

Wystarczy ze wpiszesz tam jakiej pracy szukasz a proposes same beda przychodzily z powiadomieniem na email.

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #10 Ocena: 0

2024-10-03 19:25:31 (11 miesięcy temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Budzik nastawiony na 9:15, kawa, spacer z psem i można ruszać na koncert:)

A dziś rano Krysia chciała być moim budzikiem i w kuchni zrzuciła całe opakowanie jajek na podłogę. Oczywiście nic to nie dało i wstałam, kiedy byłam gotowa na codzienne starcie z rzeczywistością :-]
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

Strona 4971 z 5282 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4970 | 4971 | 4972 ... 5280 | 5281 | 5282 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,