Cytat:
2024-10-02 08:03:58, Turefu napisał(a):
A kto to jest ten inclusion and diversity manager? Co ta osoba robi? Gdzie jest to ogłoszenie , może aplikuję 😎
Pamiętam , jeszcze w banku kiedyś byłam na spotkaniu women empowering. Świętowano akurat Czarny Miesiąc. Mówiono, jak ważne jest szanować mniejszości, jak wiele one wnoszą do naszej firmy i społeczeństwa. Wskazano , że jest kółko dla czarnych i azjatyckich kobiet. Wtedy ja zabrałam głos. Przedstawiłam się: jestem Wschodnia Europejka. Jestem w średnim wieku. Nie otrzymuje wsparcia od ruchu Black Lives Matter, jestem biała, ale nie mam przywilejów związanych z byciem białą , bo te są dla urodzonych Brytyjczyków. Natomiast zdarzyło mi się usłyszeć „Come back to Poland”.
Gdzie jest grupa wsparcia dla mnie? Patrzono na mnie z konsternacja. Oczywiście , takiej grupy wsparcia nie ma.
Może diversity manager powinien przypilnować , żeby była?
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Turefu</i> 02-10-2024 08:15 ]
https://jobs.bakkavor.com/job/Spalding-Inclusion-and-Diversity-Manager-PE11-2BB/803685402/
Ha, widzisz- nie znaja sie! I mozesz ich oswiecic., np zafundowac trening. W nierownosciach, wykluczeniach ii innych dyskryminacjach nie chodzi tylko o rase ( bialy/ nie bialy) tylko o :
Intersectionality of class, age, race ( ethnicity) and gender.
Jednym slowem nawet niezle usytuowany, rodowity bialy Angol ( mezczyzna) w wieku 60+ nie jest juz na uprzywilejowanej pozycji. Przez wzglad na wiek.
Itd, itd. Tzw przywilej bycia bialym traci sie w momencie emigracji ( jakos bycie Polakiem czy Irlandczykiem ( czyli biali) w Ameryce nie stawia inikogo na rowni z potomkami anglosaskich konkwistadrow

Jako, ze emigranci zwykle wogole sa podklasa, wiaze sie to z zej niz z kolorem skory. Biedota ma pod gorke i tu nie trzeba filozofiidp tego,
Oczywiscie coin ego niby tzw expats, ale taki sobie czcigodny expat moze byc z Indii, Nigerii i nikt sie nie bedzie czepial, ze nie jest bialy; )
Itd…
W bakkavor pewnie w zaleznoci gdzie, wiekszosc zalogi to bedzie tzw wschodnia Europa , a chodzi o to, zeby wszyscy nawzajem co tam pracuja sie nie pozarli. I ogolnie zeby mieli rowne szanse, np do piecie sie na szczeblach kariery itd. Mysle, z enie tylko o to w tej funkcji chodzi, ale job description jak wyzej.
No to powodzenia w aplikakowaniu na ten stolek
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett