Wczoraj też nas przewiało troszkę w Lincoln. Niby słońce świeciło, ale w uliczkach cień i chłodem po plecach powiało.
Ale mama zadowolona i pod wielkim wrażeniem katedry.
Str 4968 z 5282 |
|
---|---|
kksiezniczka | Post #1 Ocena: 0 2024-09-29 19:21:34 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Zimno i pada, zimno i pada…
Wczoraj też nas przewiało troszkę w Lincoln. Niby słońce świeciło, ale w uliczkach cień i chłodem po plecach powiało. Ale mama zadowolona i pod wielkim wrażeniem katedry. ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2024-09-29 20:22:29 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Fugazi, duze piwo za skuteczne podpowiedzi i piekne podziekowania.
Wczoraj przyszly czesci, wymienione i dzis mozna bylo ogarniac pierwsze zaleglosci w praniu, ufff. Tradycyjnie, przy ladnej pogodzie zachcialo sie spaceru, a potem tylko od drzewa do drzewa, na koniec goracy prysznic i kawa z wkladka, by dojsc do siebie. Obejrzane pierwsze odcinki 'Kulawych koni', zacne, trzymaja klase. Kk, alez dobry czas na towarzystwo, jak nie wujek, to mama, fajnie ![]() |
kksiezniczka | Post #3 Ocena: 0 2024-09-29 20:37:56 (11 miesięcy temu) |
Karjo wprawdzie nie oglądałam serialu, ale polecam książki z serii. Dobrze się czytają
![]() W sam raz na jesienne wieczory. I zimowe… I w ogóle książka jest dobra w każdym czasie i o każdej porze roku ![]() O słyszę, że młody kicha. Przeziębił mi się, ale u niego to zazwyczaj szybko przechodzi więc mam nadzieję, że i teraz tak będzie. ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2024-09-29 20:57:02 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Dzieki za polecenie, pierwsza seria ksiazkowa za mna, przypasowala.
Czas na kolejne. Zabawnie czytalo sie Ludluma Testament Matarese'a, zywcem teoria spiskowa, sprawnie napisana ksiazka, dobrze sie czytalo, mimo, ze dosc przewidywalna. |
ZlotaPerla2 | Post #5 Ocena: 0 2024-09-30 08:00:13 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Czyli pralka ożyła?
Moje Moto chyba też, ale dzisiaj nie sprawdzę bo zimno i pada, okazało się że nawet był płyn w chłodnicy, to czego mi się nogi smażyły? nie wiem, sprzęgło wyregulowane. Gal, oddaj ten samochód jak z wadą ukrytą kupiłaś 🙄😎 Chyba się jeszcze zdrzemnę, bo za rano wstałam 🙄😂 Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2024-09-30 09:52:57 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2024-09-29 08:49:57, galadriel napisał(a): Na koncu powiedzieli, ze nie potrafia tego zrobic; ) A gdzie jezdzisz do tego warsztatu? Do dealera, do jakiegos independent specjalisty czy do jakiegos losowego, ktory nie zna sie do konca na tych modelach? Najlepiej poszukac warzstatu specjalizujacego sie w danym modelu i poczytac recenzje zanim zdecydujesz sie na wizyte. Mozna tez na forach poszukac. Ten samochod nie byl chyba najnowszy, wiec moze miec rozne problemy. Do tego kwestia wczesniejszego serwisowania i dbalosci o niego. [ Ostatnio edytowany przez: Richmond 30-09-2024 09:53 ] Carpe diem.
|
kksiezniczka | Post #7 Ocena: 0 2024-09-30 11:30:11 (11 miesięcy temu) |
No i młody został w domu, bo jednak chory. A co się nagadał i nawymyślał, że on by jednak poszedł! Ja nie wiem w kogo to się wdało - ja tylko kombinowałam, żeby do tej szkoły nie iść a on odwrotnie
![]() Oby jeden dzień starczył. I kurczę z psem trzeba by iść, a tu pogoda nie zachęca… ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2024-09-30 11:59:03 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie ma to jak wrocic z wyjazdu i skladac kolejny. Szczerze mowiac, to zaczelam juz wstepna konfiguracje pare dni temu, ale dzisiaj usiadlam do tego solidniej, po sprawdzeniu prognozy pogody, ktora oczywiscie moze zmienic sie 3 razy. Na razie jest pozytywna.
Nie wiem po co jechalam do biura. Poltorej godziny w samochodzie, tourne po wszystkich mozliwych bocznych ulicach, a ostatecznie nawet nie siedze we wlasnym pokoju, bo klucz zostal w torbie w domu. [ Ostatnio edytowany przez: Richmond 30-09-2024 12:00 ] Carpe diem.
|
Turefu | Post #9 Ocena: 0 2024-09-30 19:38:45 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Mam umowione nastepne interview na srode, a w czwartek jeszcze jedno, tym razem w DWP w sprawie JSA. Jak mi przysluguje £80 na tydzien, to biore.
A moze by zmienic branze? Wyslalam troche podan , jedna do agencji nieruchomosci. Pamietam kiedys, kiedy jeszcze mialam swoja firme sprzatajaca, pracowalam dla starszej pary, ktora chciala sprzedac swoj dom. Przyszla agentka z klientami obejrzec nieruchomosc. Ja ich oprowadzilam, mowilam co ladne, co mozna poprawic, "ten pokoj bylby swietny dla dziecka, a ten obok na sypialnie dla gosci". Klienci rozmawiali ze mna, nie z agentka :D Jak wychodzili powiedziala mi: szkoda, ze nie przyjmujemy nowych pracownikow na ten moment. Myslalas moze o karierze w nieruchomosciach? Jak slodko ![]() |
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2024-09-30 21:23:20 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2024-09-30 09:52:57, Richmond napisał(a): Cytat: 2024-09-29 08:49:57, galadriel napisał(a): Na koncu powiedzieli, ze nie potrafia tego zrobic; ) A gdzie jezdzisz do tego warsztatu? Do dealera, do jakiegos independent specjalisty czy do jakiegos losowego, ktory nie zna sie do konca na tych modelach? Najlepiej poszukac warzstatu specjalizujacego sie w danym modelu i poczytac recenzje zanim zdecydujesz sie na wizyte. Mozna tez na forach poszukac. Ten samochod nie byl chyba najnowszy, wiec moze miec rozne problemy. Do tego kwestia wczesniejszego serwisowania i dbalosci o niego. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Richmond</i> 30-09-2024 09:53 ] https://bartlett-auto.com/ Oni sie wlasnie specjalizuja. W cenach zwlaszcza. Bo akurat zrobic nic nie zrobili, za pozno sie od ludzi dowiedzialam, ze wlasnie w tym sie specjalizuja- w nic nie rozbieniu. Auto juz zabukowane do innego mechanika, z rekomendacji. Zobaczymy co powiedza. Z BMW jestem w kontakcie i tez zapewne w listopadzie sie umowie. Wszystko zalezy jak sobie poradzi ten mechanik w przyszlym tygodniu. Jest ksiazeczka serwisowa do jakiegos czasu. Potem auto bylo w rekach hobbystow, stuningowane itd. Dobil go chyba mechanik, ktory kupil na troche, a potem sie zorientowal, ze tu nie mozna improwizowac. Pozyjemy, zobaczymy. Ani mi sie sni pozbywac tego auta. Ja dokladnie to mini chcialam od lat, nie jakies inne. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|