A dziś tylko marzę o pracy w Tesco - a wszyscy się pukają w głowę, ja już nie chcę szklanych biur, żadnych innych biur, chę sobie normalnie spędzić życie z customers.
Str 4955 z 5282 |
|
---|---|
ZlotaPerla2 | Post #1 Ocena: 0 2024-09-16 13:47:38 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Nie ukrywałam się, były tu kiedyś moje szkice, ja tylko ołówek, jako wiecie, pierwsze narzędzie pracy, ludziki ze szkoły prosili o portrety, to robiłam, pare nie udanych mam dalej w szkicowniku, serio to rysowanie jest dużo lepsze od grania, granie i śpiewanie to hard work. Pisanie pewnie też hard work, bo to ma mieć sens. Napisałam tylko jeden utwór tak dla siebie, żeby mi było lepiej, a jak sobie go grałam na pianinie, to było mi lepiej przez chwilę, nic specjalnego, ale pamiętam te tony po dziś.
A dziś tylko marzę o pracy w Tesco - a wszyscy się pukają w głowę, ja już nie chcę szklanych biur, żadnych innych biur, chę sobie normalnie spędzić życie z customers. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2024-09-16 14:43:04 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Praca w Tesco ciężka, chyba że chcesz stać cały dzień przy kasie pomagac klientom.
Carpe diem.
|
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2024-09-16 20:11:24 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Wiadomo, ze Zlota to agentka
![]() ![]() A nie lepiej w hotelarstwie Zlota? Np taki Hilton, i sie po swiecie bujac z darmo? ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2024-09-16 20:43:57 (11 miesięcy temu) |
W hotelach kiepsko płacą, a żeby podróżować za darmo, to trzeba wysoko siedzieć. Akurat pare dni temu był artykul jak to Hilton szuka starszych pracownikow, powyzej 40 lat. Komentarze pod artykułem nie były zbyt pochlebne.
To już lepiej dobrze zarabiać w innej branży i płacić gotówką albo punktami zarobionymi z kart kredytowych. Carpe diem.
|
kksiezniczka | Post #5 Ocena: 0 2024-09-16 20:50:05 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Cytat: 2024-09-16 14:43:04, Richmond napisał(a): Praca w Tesco ciężka, chyba że chcesz stać cały dzień przy kasie pomagac klientom. W Tesco praca fajna i lekka. Oby tylko dalej od klientów ![]() Kiedyś robiłam w Warehouse i kiedyś miałam siedzącą pracę. I oby nigdy te czasy nie wróciły. Amen. ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2024-09-16 21:51:25 (11 miesięcy temu) |
Ja mysle o HR w Hiltonie, O, to mam szanse jak starszych pracownikow szukaja
![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
CuriousCatAlive | Post #7 Ocena: 0 2024-09-16 23:01:13 (11 miesięcy temu) |
Konto usunięte |
A wiesz, dla mnie chyba najwieksza niespodzianka byl fakt ze pracujac w korporacyjnym hr, bylam szkolona ze np zalatwienie komus z rodziny tam stazu po szkole, na ten przyklad, byloby sporym wykroczeniem przeciwko antykorupcyjnej polityce firmy. W malej firmie taki praktykant z rodziny bylby całkowicie normalny, powiedzialabym.
"Curiosity killed the cat", they say.
|
rafald | Post #8 Ocena: 0 2024-09-16 23:29:12 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Złota ma typowe objawy depresji pourlopowej.
Wszystko w pracy wk…wia, nic się nie chce. @Gal - jak nie uda się nakręcić Rich na fuchę to dzwoń - się ogarnie po godzinach 😂 |
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2024-09-17 04:52:36 (11 miesięcy temu) |
Kiedyś dawno temu, Hilton był właścicielem Ladbrokes i pracownicy wspominali to jako dobry okres. Ale od tego czasu wiele się zmienilo, wszedzie tną koszty.
O wiele wygodniej jest być dobrze opłacanym kontraktorem IT niż Head of IT. Robisz co swoje i nie przejmujesz się niczym. Carpe diem.
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2024-09-17 06:20:28 (11 miesięcy temu) |
Ok, to fuche dostaje Raflciu. CouriosCat sie podmawia, wcisniemy jej jakis marketing albo ksiegowosc, niech nam kreatywnie nam wszystko wrzuci w koszty. Jak nepotyzm, to oczywiscie jeszcze dla Ksiezniczki dzial zaopatrzenia/ logistyka i mozemy jechac z tym koksem.
Jak silownie z basenem byla Hiltonem to wszystko bylo jak w hotelu,: shower gel, szampony, a potem bannatyne przjal i sie skonczylo dobre: D Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|