MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4954 z 5282 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4953 | 4954 | 4955 ... 5280 | 5281 | 5282 ] - Skocz do strony

Str 4954 z 5282

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

CuriousCatAlive

Post #1 Ocena: 0

2024-09-15 12:52:43 (11 miesięcy temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Zalozenie nowego konta na MW graniczy chyba z cudem. Probowalam godzine temu ale haslo nie doszlo na email. Czy dlatego nie widac nowych uzytkownikow?

Tymczasem moja okladka sie finalizuje. To jej fragment. Tekst juz poskladany do druku. No zobaczymy, moze sprzedam chociaz jakies dwa trzy egzemplarze, ha.

Obrazek
"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2024-09-15 13:45:12 (11 miesięcy temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Gratki i kciuki za wydanie :)

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2024-09-15 13:46:20 (11 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Spokoja ja sieustawiam w kolejcepo pierwsxy egzemplarz. Gdzie to bedzie, na Amazonie?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #4 Ocena: 0

2024-09-15 14:20:34 (11 miesięcy temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Tak kochana, na Amazonie, ale nie wczesniej niz w pazdzierniku, i na razie tylko w wersji angielskiej. Po polsku raczej w przyszlym roku dopiero, bo nawet polowy nie przetlumaczylam jeszcze, a zlecic tlumaczenie mnie nie stac w tym roku... bo byc moze bede sie przeprowadzac z bloku do malego domku *THUMBS UP*

P.S. dziekuje Karjo!

[ Ostatnio edytowany przez: CuriousCatAlive 15-09-2024 14:22 ]

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #5 Ocena: 0

2024-09-15 20:19:12 (11 miesięcy temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

A o czym to będzie? Dobrze mi znać przy wyborze mniej więcej treść książki, bo po okładce to nigdy nie wybieram. Ta np (przepraszam) w ogóle mi się nie podoba, ani mnie nie zachęca.

Ale - tak jak mówię - ani okładki, ani tytuły u mnie nie są wyznacznikiem czytania.
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

niebieskieucho

Post #6 Ocena: 0

2024-09-15 21:40:55 (11 miesięcy temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

...kolejna próba zamachu
https://www.bbc.com/news/articles/c3rllnd1pypo
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

CuriousCatAlive

Post #7 Ocena: 0

2024-09-15 21:43:53 (11 miesięcy temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

KKsiezniczko, takie niszowe wypociny w kategorii memoir: people living with disabilities. Jedyny fakt byc moze zachecajacy to fakt ze bylam w finale tamtego konkursu literackiego. Ogolnie historia choroby przetykana anegdotkami przeroznymi.

Na przyklad takie:

There was a minicab company at the top of my road in London in 2017. An Afghan driver picked me up one day. As with many similar drivers, he asked me if I was married and had children. I said I had a boyfriend.
“What nationality is your boyfriend?” he asked.
“Scottish.”
“At least, not English,” he said. “I have a lot of English customers. They usually drink beer and talk about football. And I think to myself, in the evening this man probably sits down in his bedroom with a beer in his hand and talks about football. What kind of life does one have with a man like that?”
I knew that in the UK football, just like all other kinds of sports, is considered a safe, generic topic for conversation, and I thought his customers might have simply tried to stay within some non-offensive topics for conversation. But, different people read different things into the same experiences.

As a mental health patient in 2009, I had been offered a kind of a course in “small talk” within my therapy group. We were advised to keep ourselves updated on sports, weather, celebrity lives and entertainment and then use that information for small talk in our group. We were warned not to talk about religion or wars.
“And what else is there to talk about?!” asked one older Pashtun patient, Irfan, in exasperation. Irfan was never able to avoid mentioning religion or war during our exercises and he was repeatedly rebuked by our therapist.
There was another cultural exercise we did. The therapist played different pop songs and asked what we had been doing on hearing them for the first time. The Britons in our group told us their stories seamlessly. They all seemed to remember every detail of their lives against the music they had heard. I struggled.
“I really don't remember when I first heard it, though of course I heard it many times,” I said, “Perhaps I can say instead how the music makes me feel?”
The therapist was not impressed by my suggestion.
“I don't know this song,” Irfan said.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2024-09-15 22:04:23 (11 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Mnie sie okladka podoba. Pasuje do ciebie: )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #9 Ocena: 0

2024-09-16 12:07:04 (11 miesięcy temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Mnie się te piguły podobają , ale sama nie tykam.

Ja zaprojektowałam kiedyś zaproszenia na studniówkę, nikomu się to nie podobało, ale wydrukowali. Narysowałam budynek szkoły i dodałam klawiaturę, zajęło mi to 10 min. - nikt nie chciał się podjąć zadania, a trzeba było na cito.

Obrazek
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #10 Ocena: 0

2024-09-16 12:24:20 (11 miesięcy temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Ojej Perła, jak fajnie!

To się ukrywałaś tutaj artystyczno-kreatywnie.

Do góry stronyOffline

Strona 4954 z 5282 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4953 | 4954 | 4955 ... 5280 | 5281 | 5282 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,