MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4922 z 5278 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4921 | 4922 | 4923 ... 5276 | 5277 | 5278 ] - Skocz do strony

Str 4922 z 5278

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2024-08-02 22:16:47 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Tez mam porabana historie, ktora nie wiem jak sie skonczy. W poniedzialek, mialam ochote na jakas restauracje, to zamowilam obiad, z takiej jednej, w ktorej jeszcze nie jadlam, a slyszlam ze dobe jedzenie ( pare lat temu slyszalam) . Czekam godzine, nic, strona sie buforuje , ze niby czekaja na confirmation od restauracji. No to dzwonię sie zapytac, a gosciu mowi, ze ta strona nie dziala, i ze kasa cofnie sie na konto za 2 godziny.

No to dobra, pojechalismy do restauracji ( chociaz mi sie nie chcialo) i normalnie placimy gotowka, bo przeciez kasa sie cofnie na konto. Natsepnego dnia na koncie kasa juz nie jest pending, tylko normalnie payment przeszedl. Dzwonie do managera, on zaczyna, ze na tej stronie to jakis third party i on sprawdzi . Sprawdzil, przeprasza kasa bedzie na koncie najpozniej w piatek. Jest piatek kasy nie ma.

Poszlam spytac do banku, powiedzieli jesli nie bedzie kasy do poniedzialku dzwonic na fraud. Rozmawialam z managerem, caly sie poci i gada te glupoty o jakiejs ta, third party, i ma oddzwonic mi jutro. Glupie 50£ ale teraz mnie to juz wqrwilo, bo mnie nie obchodzi zadne ich third party, to ich strona to niech biora odpowiedzialnosc. Wrr… a tak poza ty,m do tego rachunkudoliczone bylo 12£ za dostawe, mysle sobie, jesli jedziemy taxa to i tak mnie tyle wyjdzie, jesli nie wiecej, to co mi tam. No qrde mole…

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 02-08-2024 22:19 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla2

Post #2 Ocena: 0

2024-08-03 08:32:06 (rok temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Gal, mozesz poda nazwe tej knajpy? na priv mozesz jak nie chcesz tu obciachu robic.

... ze siedze w akwarium na OT, szkoda mi carbootu, ale i tak bym nie pojechala, bo chodzic nie moge :-[
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2024-08-03 09:09:05 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

https://www.tavan.co.uk to jest restauracja przy hotelu, w centralnym punkcie boro wiec kto by sie spodziewal. Jak rozmawial z kelnerka to wcale nie jest juz ani marokanska ani tirecka bo caly staff jest bulgarski ( ponoc) . Jesli nie dostane zwrotu gotowki to pojdzie referal fraud w banku plus oczywiscue opisze wszystko w trip advisor ku przestridze jakby komus przyszlo zamawiac przez website. Jesli im ta website nie dziala to niech zlikwiduja mozliwosc zamowienia przez strone.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #4 Ocena: 0

2024-08-03 10:55:06 (rok temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Co to jest to MEZE? bo to sie czecso spotyka, czy w nazwie restauracji, czy menu.

Duzo lamb, uuu, fajne manu maja. Takie inne.

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla2 03-08-2024 10:57 ]

Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #5 Ocena: 0

2024-08-03 12:34:11 (rok temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2024-08-03 10:55:06, ZlotaPerla2 napisał(a):
Co to jest to MEZE? bo to sie czecso spotyka, czy w nazwie restauracji, czy menu.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ZlotaPerla2</i> 03-08-2024 10:57 ]

“What Is Mezze?
Mezze (mazza, meze, mezzah, mezzeh or mezza, depending where it's served), is a style of eating that's popular in the eastern Mediterranean, North Africa, the Balkans, Western Asia, and the Middle East. This includes countries such as Greece, Turkey, Egypt, Bulgaria, Cyprus, Lebanon, Iran, Dubai, Armenia and so many more. In these regions, mezze is a mixture of small plates often filled with bite-sized foods, dips like hummus and baba ghanoush, flatbreads, salads, and finger foods such as stuffed olives, tiny cured fish, hard cheeses, and meatballs.”

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #6 Ocena: 0

2024-08-03 22:09:10 (rok temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Powiedzialabym ze w Turcji "meze" to jak w Hiszpanii "tapas", czyli wlasnie takich duzo malych porcyjek jedzenia. A jak to po polsku, zakąski?
"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #7 Ocena: 0

2024-08-04 02:05:15 (rok temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Cytat:

2024-08-02 20:47:50, daavid napisał(a):
Kowalskiej nigdy nie słuchałem, ale naprawdę spoko, Woodstock na żywo na YouTube

https://www.youtube.com/live/Nv4PeZOhQhc?si=49tOAhnHjkLgTDc0

Fajny był Woodstock 98 w Żarach… Kto by tam wtedy Kasie Kowalska chciał oglądać. Ale jak wyszła młodziutka Ewelina Flinta i zaśpiewała a capella Janis Joplin, to nas po prostu w ziemię wkopało.
Fajne czasy..
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2024-08-04 08:44:22 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Ogólnie nie moje klimaty, zawsze wydawało mi się, że to jakiś pop rock jest, ale raczej to jednak rockowa muzyka i na żywo fajnie to brzmiało.

Nie wiem w sumie jak to jest z takimi imprezami. Wszystkim się wydaje, że kiedyś było fajnie i nawet tanie wino lepiej smakowało ;)
Na Woodstocku raczej wielkich gwiazd było mało i to się nie zmieniło. Z żoną sobie często myślimy, że może za rok tam wpadniemy, ale nawet jak jesteśmy w Polsce ta szkoda nam marnować dwa, trzy dni na przejechanie kilkuset kilometrów i wymęczenie się przez dwa dni. Poza tym są fajne festiwale i tam akurat składy zespołów są bardzo mocne, a tutaj szału nie ma.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #9 Ocena: 0

2024-08-04 10:22:53 (rok temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Wczoraj miałem klasyczny przykład taki jak na memach w internecie jeśli chodzi o te nakrętki przy butelkach. Nalewałem maślankę naszą polską maślankę z takiej fajnej białej butelki z dużym otworem. No i właśnie ta nakrętka na tej luźnej zapince obróciła się tak że maślanka rozbryzgnęła się po nakrętce zalała mi cały blat i podłogę. Szczerze mówiąc aż się zawstydziłem swojego komentarza w tym momencie który usłyszałem wypowiadany moimi ustami.
Urywając te nakrętki przy innych butelkach zawsze zostają takie ostre kolce plastikowe to już nie wiem co lepsze.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOnline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2024-08-04 10:28:42 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Jak mi się urwie nakrętka w butelce od oleju to raczej nie jestem zadowolony.

Do góry stronyOffline

Strona 4922 z 5278 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4921 | 4922 | 4923 ... 5276 | 5277 | 5278 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,