MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4912 z 5277 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4911 | 4912 | 4913 ... 5275 | 5276 | 5277 ] - Skocz do strony

Str 4912 z 5277

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla2

Post #1 Ocena: 0

2024-07-28 11:14:12 (rok temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Tak, u nas jest pani lesbijka w team i ona ma ogólnie na robotę wy…e, ale nikt niczego nie może jej zarzucić bo jest na kontrakcie i w union i to against diversity policy.
Nie ważne, nie zmienimy już tego świata, to już zaszło za daleko. Ale było fajnie, nie? lata 80/90, a w 50/60 komuchy gejów trzymali w więzieniach, katowali i śmierć, jak by sami w d…y się nigdy nie …. z tego też udawania kto był gejem miał normalną rodzinę i potem te geny … diversity.

I trochę historii
https://historia.dorzeczy.pl/81466/homoseksualizm-w-zwiazku-sowieckim.html

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla2 28-07-2024 11:20 ]

Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2024-07-28 11:54:35 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2024-07-28 10:34:29, Gwontownik napisał(a):
Ale właśnie ten kierunek jest powszechnie stosowany w życiu codziennym. Spróbuj skrytykować odmieńca seksualnego w jakiekolwiek sprawie niezwiązanej z seksualnością to będziesz homofobem i hejterem. Natomiast w drugą stronę to nie działa, oni mogą więcej. I nie mówię tego abym miał coś przeciwko jednej czy drugiej stronie. Traktujmy się na wzajem według tych samych kryteriów, niezależnie od tego jakie one są. To nie może być tak że skrytykowane geja odnośnie np. jego niezdrowej diety jest mowa nienawiści, natomiast gej może lżyć, znieważać innych łamiąc podstawowe przepisy prawa podpierając się swoboda wypowiedzi

Kij ma dwa końce, a czasami nawet więcej. Jeśli o kimś będziesz wyrażasz się w sposób który będzie zwracać uwagę na jego wyróżnik (orientacja seksualna, kolor skóry ect) to ta osoba np. w obliczu braku argumentów może zwrócić uwagę na to, że jest dyskryminowany z powodu jakiejś osobniczej cechy. Dlatego do Zenka trzeba zwracać się Zenek a nie Zenek który jest gejem.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #3 Ocena: 0

2024-07-28 14:16:06 (rok temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Nie zgodze sie z toba. Jak ktos o innym kolorze skory nazwie mnie bialasem to nie jest to dyskryminacja, ale jak ja zrobie to samo w ich strone, to jestem rasista i nalezy mnie przykladnie ukarac.
Podobna sytuacje mamy z chrzescijanami, mozna na nich pluc ile sie da, ale nam nie wolno zrobic tego w stosunku do lgbt.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2024-07-28 14:33:13 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Malo tego. Do całokształtu obrazu dodać należy że im głośniej ktoś krzyczy o przynależnym mu szacunku i prawie do walki z hejtem sam największym hejtrrem się okazuje. Ale w lewicowych środowiskach to standard; krzyczą za popiersiem dla uchodźców a kiedy jeden z jutuberow przyprowadził do sejmu uchodzce, aby lewaki mu pomogli własnymi środkami to szybko okazało się że do pomocy chętnego brak a gościa straż marszałkowska z sejmu wyprowadzała. Oczywiście była to prowokacja, ale kto o tym wiedzial.? Lewak który strażników wzywał? Tak silne są ich przekonania.
Lewactwo to choroba. Coś pomiędzy opętaniem a dwubiegunowoscia. Trudno to leczyć i trudno dać się takiemu podporzadkowac.

A tak swoją drogą ciekawe dlaczego ta lewa strona całemu światu próbuje wcisnąć swoją ideologię sami jej nie stosujac. Tu przykładów można by na pęczki pokazyzywac. Tylko po co, skoro wg ich przekonania będzie to tylko mowa nienawiści.

Od siebie dodam tylko, że każde zwichrowanie w którąkolwiek że stron to dziwactwo, zboczenie i nienormalnosc. Człowiek jest tak skonstruowany że robi dobrze najpierw dla siebie, swojej rodziny, swoich bliskich, swojego kraju, a dla pozostałych w dalszej kolejności. I nikt mi nie wmówi że jest to nienormalne i egoistyczne bo cała natura kieruje się tymi prawami. Cała natura z wyjątkiem tych skrajnie myślących, przekonanych do slusznosci swych poglądów aby zrobić dobrze ukraincowi kosztem swoich rodakom. Tu przykładowego ukrainca można by zastąpić każdym innym uchodźca, kolorowym czy innym dewiantem klimatycznym czy seksualnym.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 28-07-2024 16:43 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2024-07-28 15:32:08 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ale o czym wy mowicie? To jest Francja nie Polska, ( i analogicznie to jest Anglia nie Polska, bo tu tez wszystko wam nie pasuje). Jak mielismy w Polsce na tronie krola francuzkiego to uciekl, bo juz …set lat temu on byl “ gejowaty” albo przynajmniej “ roznorodny” co nie pasowalo do odzianej w skory niedzwiedzie arystokracji ( a oni skomentowali, ze sie Walezy nosi jak baba, bo ma kolczyki, peruki i zaboty).

Wy wogole klasyke kiedykolwiek czytaliscie? Albo zyciorysy artystow ( francuskich w tym przypadku zeby nie bylo) zeby wogole z innej perspektywy spojrzec ni z polskiej? Kontrowersja dla wszelkich religii jest ustawowa swieckosc Francji. Oni nienawidza religii, wszystkich. Stad Charlie Hepto, ban na burki, i na ze w pracy zreszta tez. Zabytki sredniowieczne koscioly to dla nich dziedzictwo i hostoria a nie wspolczesnosc.Nie wiem, czy to od czasow rewolucji francuskiej, nie trzeba byc jakims wybitnym znawca hostoriiFrancji zeby zauwqzyc, ze oni tak maja z dawien dawna. To nie Warszawa ani Lahore. To Paryz, czyli Moulin Rouge, Tolouse Lautrec, Balzac, a z najnowszych Ozon.

Tak przy okazji, oni sie nie uczyli z Eurwowizji, tylko co najwyzej Eurowizja od nich.

Edit: banda degenaratow z Paryza, Fin de sicle

:-8

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 28-07-2024 15:42 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2024-07-28 16:00:11 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

I co tą wypowiedzią chcesz udowodnić? To że są inni niż cała reszta świata nie upoważnia nikogo do poniżania tej reszty świata. Już nawet nie wspomnę pomimo, że jest to sprzeczne z ideą olimpiady. Co do "francuskiej inności" to już przerabialiśmy atak na Charlie Endo. Prawda? Zarobili sobie na to ta swoją innością właśnie. Nic ich to nie nauczyło? I naprawdę trzeba być nie oczytanym, aby nie wiedzieć, że występują znaczne różnice kulturowe, które jeż zauważalne są po przekroczeniu granicy jednego kraju a co dopiero 1500 km. Nie oznacza to, że wykorzystując te różnice można z kogoś kpić i poniżać jego wartości. Prawda?

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #7 Ocena: 0

2024-07-28 16:16:44 (rok temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Gal g...o mnie obchodzi, ze Francja nienawidzi religii. Olimpiada jest nie tylko dla Francozow, igrzyska maja laczyc a nie dzielic. To otwarcie sprowokowalo ostre reakcje i to nie tylko ze strony chrzescijan. Ja jako swiecka osoba tez jestem oburzona, nie chce aby moje wnuki ogladaly drag queen niosocego ogien olimpijski. To takie trudne do zrozumienia? JA nie chce ogladac faceta z broda i owlosiona klata w sukience i rajtuzach, bo nie ma to nic wspolnego z normalnoscia.
Chce szacunku dla moich pogladow a wciska mi sie na sile zboczona ideologie a ja mam udawac, ze wszystko jest ok, bo mnie oskarzy sie o rasizm, ksenofobie i Bog wie o co jeszcze. Zwolniono dziennikarza za wyrazenie swojej opinii, pomysl co zrobia z toba, jesli powiesz cos, co im sie nie spodoba. MYSL bo teraz jest na czas, pozniej bedzie za pozno.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2024-07-28 16:20:33 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2024-07-28 16:16:44, iwona38 napisał(a):
Zwolniono dziennikarza za wyrazenie swojej opinii

Nie do końca. Jeśli była to jego opinia to równocześnie była to interpretacja Johna Leniona, autora tego kawałka.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 28-07-2024 16:25 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2024-07-28 16:21:21 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2024-07-28 14:16:06, iwona38 napisał(a):
Nie zgodze sie z toba. Jak ktos o innym kolorze skory nazwie mnie bialasem to nie jest to dyskryminacja, ale jak ja zrobie to samo w ich strone, to jestem rasista i nalezy mnie przykladnie ukarac.
Podobna sytuacje mamy z chrzescijanami, mozna na nich pluc ile sie da, ale nam nie wolno zrobic tego w stosunku do lgbt.

Dlatego że jesteś w większości. Nie chodzi o to czy to jest dobrze, czy nie, tylko o to, że tak jest. Dlatego temat można urwać u samej d. nie nazywając kogoś jego cechą szczególną.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2024-07-28 16:27:48 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Tak? Czy niezwracanie uwagi i pozwalanie na obelgi jest wyjściem z sytuacji?

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 28-07-2024 16:38 ]

Do góry stronyOffline

Strona 4912 z 5277 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4911 | 4912 | 4913 ... 5275 | 5276 | 5277 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,