Cytat:
2024-07-26 22:18:44, galadriel napisał(a):
Tez ogladam otwarcie olimpiady w Paryzu. W sumie fajne, tylko caly czas czekalam gdzie te rekiny…
A gdzie tam byl sex kobiety z dwoma facetami?
Jedna z atrakcji byl pokaz mody i jakies tance drag queens. Ale nie wiem o co chodzi z tym sexem: D
Mnie sie podobal pomysl, ze wszystko dzialo sie na Sekwanie. Ten jezdziec na srebrnym rumaku troche jak Joanna D’Arca, nie wiem czy tylko mnie sie tak skojarzylo.bylo tam troche konotacji historycznych, nie pamietam czy Curie sie zakwalifikowala do panteonu kobiet, byly nawiązania do dzwonnika z Notre Damme, Les Mis, Lupina ( to ta zakapturzona postac niosaca ogiem ponoc) tancerze/ gimnastycy na wyspach generalnie dwor Ludwika XVI, byl tez podobno chor a’la Maria Antonina, ale sie nie zalapalam. Ciekawym pomyslem byli tancerze na dachach paryskich. Tez przypominalo to taki jeden film francuski. No i Moulin Rouge.
Ogolnie to Paryz, wiec chyba im sie udalo oddac ducha tego miasta, Francji. Kogo zabraklo? Nie wiem, moze trzech muszkieterow i kardynala Richelieu… Napoleona?
No i rekinow w Sekwanie

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett