Str 4570 z 5256 |
|
---|---|
rafald | Post #1 Ocena: 0 2023-07-27 12:07:35 (2 lata temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Mam czasem podobne dylematy. Duże korpo, dobra kasa i benefity, fajny team, ale ograniczone możliwości rozwoju. Musiałbym przenieść się do większego oddziału, albo jeszcze lepiej - do HO, a nie chce mi się zmieniać lokalizacji.
Pewnie za 2-3 lata trzeba będzie poważnie się zastanowić nad zmianą firmy. |
ZlotaPerla2 | Post #2 Ocena: 0 2023-07-27 13:23:00 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Cytat: 2023-07-27 00:51:49, fugazi napisał(a): Cytat: 2023-07-26 13:28:52, ZlotaPerla2 napisał(a): ... że mam w nosie już tą zmywarkę, wczoraj była 329 a dziś 349, jutro będzie znowu 369 a na weekendzie 419, aaaaa ja poczekam na "okazję" Nie kazałam sobie przywozić zmywarki którą zamówiłam na innej stronie, niech aby zabiorą tą złą co przywieźli. A co się zadziało z poprzednią zmywarką? Często jest tak że nie pobiera wody, nie wypuszcza, albo całkiem przestaje chodzić. Ja z rok temu naprawiałem w domu, bo nie dawało mi spokoju co ją wyłącza. Dół zmywarki jest zrobiony cały z jednego kawałka plastiku, tworzy taką szczelną miskę od spodu. Tam na dole jest pływak styropianowy. Wystarczy jakis mały, niegroźny przeciek z uszczelki, gumowej rurki wewnątrz itp. Woda nie leci na podłogę tylko sie zbiera w tej trei/misce, pływak podnosi się o centymetr i wyłącza switch zasilania. Ludzie mówią- spaliła sie. Czasem wymaga banalnej naprawy a jest wymieniana. No chyba że już była wiekowa. [ Ostatnio edytowany przez: <i>fugazi</i> 27-07-2023 00:52 ] NIe jest wiekowa, ma chyba 5 lat, a ja ciupa nie zarejestrowałam do gwarancji. Ogólnie mam problem z rejestracjami do gwarancji i pierwszą rzeczą na którą to zrobiłam jest mój nowy kask ![]() Ona się normalnie odpala i chodzi przez jakieś pół godziny i staje dęba ze śpiewem F13 i tak można ją sobie włączać w kółko. Internety mówią, że to jakaś sonda temperatury ... Ps. dziś rano cena 349, a teraz 419 ![]() ![]() a ps. praca, dziewczyna z dniówki jedzie na urlop na 3 tyg. no i oczywiście big problem, bo nie ma komu robić, chcą mi wcisnąć godziny 12-8 i 10-6 w piątki, a ja wiem, że nie ma wyjścia i wk... ![]() ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
kksiezniczka | Post #3 Ocena: 0 2023-07-27 13:50:19 (2 lata temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Czekam na nowego Kindla. Ale emocje
![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2023-07-27 15:21:14 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2023-07-27 12:07:35, rafald napisał(a): Mam czasem podobne dylematy. Duże korpo, dobra kasa i benefity, fajny team, ale ograniczone możliwości rozwoju. Musiałbym przenieść się do większego oddziału, albo jeszcze lepiej - do HO, a nie chce mi się zmieniać lokalizacji. Pewnie za 2-3 lata trzeba będzie poważnie się zastanowić nad zmianą firmy. Jako kontraktor, biorę to co mi płaci. Benefitow i tak nie ma. Z etatem bardziej bym wybrzydzala. BMW dzisiaj odjechało na aukcje, zrobiło się miejsce na podjeździe. Będę mogła wyciągnąć terenówkę z garażu. Carpe diem.
|
rafald | Post #5 Ocena: 0 2023-07-28 09:54:03 (2 lata temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Holandia wprowadza Net Zero:
Fire breaks out on cargo ship carrying 3000 cars off Dutch coast Coś czuję, że jeszcze parę lat tego szaleństwa i z elektrykami będzie tak jak z dieslami. |
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2023-07-28 09:59:56 (2 lata temu) |
W Polsce sa inne kwiatki, polecam wyszukiwanie na haslo: "zakaz wjazdu elektrykow na parking" jest sporo artykulow. AdBlock nie pozwala mi ich przeczytac, ale na pewno je znajdziecie.
Jeden z nich sprzed paru dni: https://moto.trojmiasto.pl/Na-parking-tej-galerii-handlowej-elektrykiem-juz-nie-wjedziesz-n180093.html Carpe diem.
|
gosian | Post #7 Ocena: 0 2023-07-28 10:14:13 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Księżniczka w styczniu w Londynie gra Depeche Mode. Wybierasz się czy to nie twoje klimaty?
Słuchałam ich kiedyś, pierwsze glany... W styczniu mam urodziny, może zrobię sobie prezent? 🤔 Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Maat17 | Post #8 Ocena: 0 2023-07-28 10:26:46 (2 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Tak bylo w Nowym Yorku.
“The collapse of a parking garage in New York City on Tuesday that killed at least one person has put a new spotlight on aging structures and heavy electric vehicles. The incident occurred after a recent study raised concerns that many older parking garages may need to be re-evaluated due to the increased weight of electric vehicles.” “According to German publication InFranken, an underground parking garage located in Kulmbach, Germany has decided to outright ban battery-electric and hybrid vehicles.” “An underground garage fire caused an electric vehicle ban because lithium-ion battery fires can't be extinguished, they can only burn out.” ![]() |
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2023-07-28 10:35:14 (2 lata temu) |
W prasie w UK tez bylo swego czasu sporo artykulow o tym, ze stare konstrukcje garazowe nie sa przystosowane do ciezaru samochodow elektrycznych.
W tym toku mialam okazje porownac dwa samochody z hybdryda (baterie) i bez. Samochod z bateriami byl ciezszy, wiec oszczednosc paliwa (i pewnie spalin) byla zminimalizowana jego waga. Drugi samochod bez baterii, ze slabsza nominalna moca o 30KM, ale tylko z silnikiem spalinowym, jezdzil dynamiczniej. szybszy do 100km/h, palil tyle samo co hybdryda. Jedyna przewaga hybrydy moglabym byc w ruchu miejskim, ale ja jezdze glownie w trasy. Z tego tez wzgledu samochody elektryczne sa dla mnie kompletnie bezuzyteczne ze wzgledu na maly zasieg. Do tego dochodzi problematycznosc ladowania poza domem, brak dzwieku silnika i koszt kupna. Niektore modele elektryczne podobaja mi sie wizualnie, ale co z tego, jak nigdy nie bedzie wersji z silnikiem. [ Ostatnio edytowany przez: Richmond 28-07-2023 10:37 ] Carpe diem.
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2023-07-28 15:39:37 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Mnie irytuje, ze ich nie slychac jak jada. Ale i tak chce hybryde zeby sie przekonac jak sie jezdzi i sie przyzwyczaic.
Ale mnie kurde draznia te ruuskie zza plota. Juz wiem dlaczego tak grzebie przy tych kolach i te opony sciaga wciaz. Bo to pirrelii i je chowa do samochodu. Bosche, co za wiocha. Teraz cos jeszcze stuka puka non stop na ogrodzie, zabral sie do stukania plytek. Moja koleznaka mowi, ze tam wiekszosc z tej Lotwy, to nie chca tu zostawac, dlatego tak tyraja na magazynach i sla kase do swojego kraju zamiast dbac o dom i otoczenie. No ale tak 10 lat tyrac? Jezuu niech sie wyprowadza wreszcie: / Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|