Str 4567 z 5256 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Richmond |
Post #1 Ocena: 0 2023-07-24 11:01:27 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Wrocilam do domu po miesiacu, sprawy administracyjne pietrza sie, do tego kupilam jeszcze samochod w dniu powrotu, wiec wiecej rzeczy papierowych do zrobienia.
Wlasciciel zapewnial, ze wszystkie naprawy gwarancyjne zrobione, a nie wiedzial nawet o typowych problemach, wiec teraz musze sprobowac przekonac dealera, zeby zrobil naprawe po gwarancji, w ramach wady produkcyjnej. Jak sie nie uda, to naprawa nie jest droga, ale lepiej jakby producent za to zaplacil.
Poza tym, to chyba zamienilam siekierke na kijek, z auta dla doroslych, z powrotem do auta zabawki. Jak wracalam do domu po M20 i trzeslo mnie na plytach betonowych, to zastanawialam sie co ja zrobilam ... "trzeba bylo brac to ladne S8, a nie gokarta"
Najwyzej skonczy sie na kupnie trzeciego auta, a to pojdzie do storage jako zabawka.
W Toyocie akumulator padl, bo auto stalo od maja, 3 dni ladownia i nic, wiec aku chyba do kosza, mimo ze jest stosunkowo nowy. Teraz laduje zapasowy, bo on wydaje sie w lepszym stanie. Nie wiem co tak rozladowuje akumulator, bo to analogowy samochod i nic nie powinno tam ciagnac pradu.
Mam teraz dwa auta Made in Japan, zadnego start-stop, keyless, prawdziwe reczne hamulce, bez szpiegowania przez producenta i EU. Carpe diem.
|

|
 |
|
|
ZlotaPerla2 |
Post #2 Ocena: 0 2023-07-24 13:24:26 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
My w PL jeździmy prawie 20 letnim polo mojej mamy, auto stoi w garażu cały rok i jeździ tylko jak przyjeżdżamy na wakacje.
Akumulator ładuje się w godzinę i fruuu. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|

|
 |
|
Richmond |
Post #3 Ocena: 0 2023-07-24 14:59:50 (2 lata temu) |
No wlasnie, wiec ten jeden bedzie musial isc do Kwik Fita do utylizacji.
Jak mialam klasyka, to odpalalam samochod raz w miesiacu, zeby nagrzal sie i naladowal aku troche i dzialalo wszystko. A jak zapomnialam albo nie moglam, to przynosilam aku do domu i trzymalam pod pradem i wszystko potem dzialalo. Carpe diem.
|

|
 |
|
ZlotaPerla2 |
Post #4 Ocena: 0 2023-07-24 23:05:09 (2 lata temu) |
Historia jednej zmywarki ...
Przywieźli mi dziś tą zmywarkę, byłam w pracy syn odebrał, nie wiedział, że zmywarka miała być srebrna - przywieźli białą, mąż zainstalował, bo też nie wiedział - głupa pali, bo u pokazywałam, ale on ma rybi mózg, nie ważne, co teraz? wysłałam email do sklepu ... biała jest prawie 100 funtów tańsza Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|

|
 |
|
andyopole |
Post #5 Ocena: 0 2023-07-24 23:45:07 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2023-07-24 23:05:09, ZlotaPerla2 napisał(a):
Przywieźli mi dziś tą zmywarkę, byłam w pracy syn odebrał, nie wiedział, że zmywarka miała być srebrna - przywieźli białą, mąż zainstalował, bo też nie wiedział - głupa pali, bo u pokazywałam, ale on ma rybi mózg, nie ważne, co teraz? wysłałam email do sklepu ... biała jest prawie 100 funtów tańsza
To teraz musisz odpalic stowke mezowi. ...
|

|

|
|
|
andyopole |
Post #6 Ocena: 0 2023-07-25 07:18:31 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2023-07-24 10:17:22, CuriousCatAlive napisał(a):
Cytat:
2023-07-23 11:26:38, karjo1 napisał(a):
Kto zamowil takie lato, zimno, leje, gardlo boli, pozostaje herbata goralska i imbir z miodem i cytryna na goraco.
O kant potluc.
A tak z ciekawosci, co to jest herbata goralska?
D
Herbatka z "prądem" czyli że spirytusem albo samogonem. Prawdziwy góral rumu nie pija.
Albo "tata z mamą".
A przyrzadzajac tę miksturę dbają dziatki żeby w niej było więcej ojca niźli matki!

|

|

|
|
ZlotaPerla2 |
Post #7 Ocena: 0 2023-07-25 08:57:30 (2 lata temu) |
Cytat:
2023-07-24 23:45:07, andyopole napisał(a):
Cytat:
2023-07-24 23:05:09, ZlotaPerla2 napisał(a):
Przywieźli mi dziś tą zmywarkę, byłam w pracy syn odebrał, nie wiedział, że zmywarka miała być srebrna - przywieźli białą, mąż zainstalował, bo też nie wiedział - głupa pali, bo u pokazywałam, ale on ma rybi mózg, nie ważne, co teraz? wysłałam email do sklepu ... biała jest prawie 100 funtów tańsza
To teraz musisz odpalic stowke mezowi. ...
A czego mam oddać stówkę mężowi?
Na razie sprawa w zawieszeniu, szybko dostałam email i przyznali się do błędu, ale nie zaoferowali żadnego solution. Napisał, żeby delivery sticker szukała i mu zdjęcie zrobiła, ale na opakowaniu nie ma żadnych śladów potwierdzających co i gdzie ma być przywiezione  Ja już w końcu nie wiem, czy chcę tą białą zmywarkę i więcej kasy na koncie, czy chcę swoją srebrną, nie lubię białych rzeczy, mam białą pralkę, ale ma wielką czarną klapę.
... a do tego mój wczoraj zaczął wymieniać kran w kuchni i coś poszło nie tak i nie mamy wody i raczej muszę hydraulika wzywać ... tiaaaaa Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|

|
 |
|
Turefu |
Post #8 Ocena: 0 2023-07-25 09:48:03 (2 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Jestem teraz na moich włościach w Northumberland. Zazwyczaj małżonek nas wozi, ale nie mógł z nami przyjechać, to ja pojechałam z synem. Miałam odebrać brata z żona z lotniska w Newcastle. Na trzy mile od celu złapałam kapcia. Dziesiąta w nocy i nikogo nie znam. Ktoś mi próbował
Pomoc , ale koło nie chciało zejść. Zadzwoniłam do AA, ale mieli 4 godziny czekania. W końcu wzięłam taksówkę , pojechałam na lotnisko a potem do mieszkania. Samochód zostawiłam na miejscu wydarzenia, nie blokował drogi. Wróciłam na drugi dzień, znowu ktoś mi pomógł i tym razem wymienił koło. Wiedziałam, ze moje koło zapasowe nie jest odpowiednie na długie podróże, wiec pojechałam do warsztatu zmienić.
W warsztacie okazało się, ze śruby na kole są zniszczone i trzeba będzie wymienić piastę. Ale to długa robota. Jak na razie jestem na wakacjach i nie mam dostępu do samochodu na dłuższy dystans.
|

|

|
|
Richmond |
Post #9 Ocena: 0 2023-07-25 09:56:11 (2 lata temu) |
Z moim akumulatorem poszlo lepiej niz z ta zmywarka. Zapasowy ladnie naladowal sie, rano zmienilam go i auto odpala pieknie. Ale przy montazu spadla mi jedna czesc uchwytu w srodek auta i musialam niezle nameczyc sie, zeby wyciagnac ja pod spodem. Dobrze, ze mam szczuple rece.
Ale z szukaniem ubezpieczenia dla 4x4 nie idzie mi tak dobrze. Wszyscy na forum polecaja A-plan, a tam mi mowia, ze musze miec samochod conajmniej 2 lata, bo rok to za krotko. Niech spadaja na drzewo. Carpe diem.
|

|
 |
|
ZlotaPerla2 |
Post #10 Ocena: 0 2023-07-25 11:35:37 (2 lata temu) |
Dostałam propozycję zatrzymania białej i £40 off 😎 albo jutro mi przywiozą srebrna i wymienią. Wzięłam srebrną. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|

|
 |
|