2023-06-28 14:47:40, fugazi napisał(a): Londyn, nie da się jeździć...
Z przykrością stwierdzam, że moda na nienoszenie biustonosza pod bawełną drastycznie się ostatnio rozpanoszyła.
Przykro, bo wypadków przez rozpraszanie kierowców mamy już wystarczająco dużo. Niechlubne pierwsze miejsce prawdopodobnie może zajmować Kings Road SW3
Wydaje mi się że jesteś wystarczająco starszym nastolatkiem aby pamiętać że w latach 80-tych ubiegłego wieku nienoszenie biustonosza przez dziewczyny było dość powszechne. Do dziś pamiętam cudownie wstrzasane dobra doczesne mojej kuzynki. O różnych gwiazdach, dziś zwanych celebrytkami, nie wspomnę.
Coś musi być na rzeczy... w ubiegłym tygodniu przyszła do nas dostawa ethanolu. Tysiąc litrów w zbiorniku zwanym w Polsce "mauserem". Przedwczoraj, już opróżniony, wywiozlem z hali i zacząłem przemysliwać jakby go spieniezyc, czysty, suchy, nic ino brać.
Z nikim nie rozmawiałem o tym, nie kliknąłem na ten temat w żadną klawiaturę. A wczoraj wieczorem dostałem ofertę skupu tego typu zbiorników.
Czyli nie tylko podsluchują ale i czytają w myślach.
Mam kolegę, właściciela prosperujacego choc niewielkiego warsztatu samochodowego. Kiedys musial wyskoczyc pilnie po zakup jakichś części a ponieważ jego autko było pozastawiane innymi wziął auto swojego tescia.
Gdy już wracał, przed samym domem zagapil się na wyjątkowo zgrabne nogi przykryte nieco mini spodniczką. Tak się zapatrzył że przywalił w jadącego przed nim Malucha na tyle mocno że aż wypadł z niego silnik.
Ale najgorsze, opowiadał mi później, że nie była ta pani ani ładna, ani młoda.
No ale nogi miała zgrabne a kolega extra dwa auta do roboty.
2023-06-29 01:18:27, andyopole napisał(a): ..
Są kraje na swiecie gdzie nikt nie słyszał o płatnych parkingach pod sklepami, płatnych wózkach czy płatnych toaletach.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
Jak miałam koło 20 lat to nie wiedziałam co to stanik i wiedziałam że je widać przez ubranie 😎 ale to do ciąży, nie karmiłam ale push up już trzeba było.
Mi podobało się w Korei, że wszystkie parkingi hotelowe były za darmo, niezależnie od tego jak tani lub drogi był hotel.
W Europie zwykle im droższy hotel, tym droższy parking.
Koszyków na monety nie toleruje i zwyczajnie omijam miejsca, gdzie jest wymagana moneta, oprócz Belgii, gdzie mam zwykle tonę butelek do zwrotu i koszyk jest niezbędny.
a pro po butelek, to piwna kaucja już całą złotówkę 😎 a piwo perła zgroza 4 złote, ciekawe ile w barze? ze 20?
W Hiszpanii udało nam się uniknąć płatnego parkingu hotelowego, bo sezonu jeszcze nie było i w całym miasteczku normalne zatoczki parkingowe.
Monety w koszykach to zmora, w UK mam zawsze przy kluczyku, a tu zapominam, a wszędzie kosze.