MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4542 z 5249 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4541 | 4542 | 4543 ... 5247 | 5248 | 5249 ] - Skocz do strony

Str 4542 z 5249

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tesstickle

Post #1 Ocena: 0

2023-06-24 12:43:57 (2 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Weekend dla ubogich :-8

Suszi za 50p z Tesco i widok na Miarine z milionami na wodzie :-]

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 24-06-2023 12:45 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2023-06-24 15:31:58 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jechałam dzisiaj autobusem po drodze na Stelvio Pass, interesujące doświadczenie. Autobus poniżej 10m długości i składał się na wszystkich zakrętach i nie musiał nigdzie cofać. Dla tych co nie kojarzą okolicy, tak wygląda część trasy
https://maps.app.goo.gl/wWK9BJi4oLqsa5TN6

Z samego rana zrobił się mały korek na drodze, bo motocyklista, a może rowerzysta przewrócił się na zakręcie. Przyjechała karetka, do tego jechał autobus z dołu i jeszcze grupa Alf 4C.

Ja to był mogła siedzieć w punkcie widokowym i obserwować samochody cały dzień. Pomijając Porsche i super cars, jeździ dużo rzadkich i dziwnych pojazdów. Jutro rano zrobię sesyjke z teleobiektywem, a tymczasem idę szukać świstaków. Coś ich nie widać, ani słychać w standardowych lokalizacjach. A ja specjalnie przywiozłam wielki obiektyw. Wieczorem biegały i gwizdały, może mają popołudniową drzemkę.

Powinnam dodać, że nocuje tu 6 raz, a przejazdem byłam więcej razy. Mimo to, zawsze fascynuje mnie ta droga i okolica.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 24-06-2023 15:35 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #3 Ocena: 0

2023-06-24 16:01:18 (2 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

A propo.

Piękna pogoda więc przyjechał Janusz swoim 12 letnim porsze kajen w dizlu nad wodę. (porsze i w dizlu *NO**STOP* )

Przywiózł rodzinę i skuter wodny. Super, zazdraszczam.
I wszystko było by fajnie gdyby nie robił wiochy.
Może i bym nic nie pisał gdyby nie komentarze odpoczywających ludzi.
Że nie były przychylne to mało powiedziane.

Obrał sobie obszar do 50ciu metrów od brzegu i ryczał silnikiem (nie wiem - popsuty czy mocny?) kręcił bączki, mieszał wodę, straszył ludzi. W wodzie chlapała się trójka młodych ludzi, widać było że jakby trochę się zestresowali bo stosunkowo blisko nich wyprawiał "ewolucje" generalnie męczył silnik.
Potem na maszynę wsiadła żona (chyba) z takim czerwonym kucykiem.
I okazało się ze można normalnie, dalej od brzegu, bez straszenia hałasowania.*THUMBS UP*
W tym czasie "przewodnik stada" odpalił głośnik BT wielkości małej pralki i zapodał hity z telefonu.

Dlaczego to wszystko napisałem?
Rodzinka nie krępowała się rozmawiać w ojczystym języku ( bo i niby czemu mieli by się wstydzić.)
A nasz piękny śfiszczący język jest dosyć rozpoznawalny.
No i właśnie te mało przychylne komentarze.:-(:-8

Także moi drodzy rodacy, baczcie na swoje zachowanie by się inni nie musieli za was wstydzić.

No chyba że macie wywalone :-8

Tu jeszcze nie wygląda źle.

Odpoczynek z widokiem na ESSO petroleum :-]

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 24-06-2023 16:50 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2023-06-24 20:24:08 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Też wylosowałam dzisiaj rodaków przy kolacji. Pierwszy raz w tej lokalizacji. Kulturalni byli, ale ciężko mi było powstrzymać się od śmiechu jak próbowali rozpracować jak jest ogrzewana restauracja zimą, bo nie ma kaloryferów. Zimą droga i hotel są zamknięte.

A gdzie tam woda z widokiem na Esso?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2023-06-24 20:28:14 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Dzwieki tych skuterow wodnych przyciagaja rekiny. Bylo w Szczeki:8 tak mi sie przypomnialo. Kiedys bylam pewna, ze w morze srodziemnym nie ma rekinow. I pare razy wypadlam z tego skutera dalekoooo od brzegu. A teraz na fb mi mlody pokazuje non stop w Libii w Med lowia rekiny. Pelno ich. W takiej Tunezji juz strach do wody wskakiwac.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #6 Ocena: 0

2023-06-24 20:33:49 (2 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Wyspa - czyli teren jakby ograniczony.
Tubylcy ( i wszyscy inni ) narzekają na brak miejsca do parkowanie.
Więc czemu parkują jak πzdy? :-8:-M]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2023-06-24 23:32:03 (2 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Moja siostra ostatnio nad Morzem Czerwonym: Nie, tu nie ma rekinów, to jest Morze Czrwrwone.
Kuźwa, tak jakby rekin wiedział i rozróżniał morza, gdzie mu wolno pływać i ewentualnie atakować!!!! Tragedia.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2023-06-25 06:38:02 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Niedawno rekin zjadł pływaka w Hurghadzie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2023-06-25 07:58:22 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

No wlasnie, ze w Sharm sa to od dawna wiadomo, a tu teraz w Hurgadzie. I to blisko do brzegu przyplywaja. Ex tam nurkowal, mnie tez zaloga namawiala zebym sobie poplywala na srodku kurna morza. Pewnie chcieli zeby nas cos pozarlo..

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 25-06-2023 08:00 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #10 Ocena: 0

2023-06-25 09:53:56 (2 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Dobrze, że nie cierpię słonej wody
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Strona 4542 z 5249 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4541 | 4542 | 4543 ... 5247 | 5248 | 5249 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,