Str 4541 z 5249 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2023-06-22 20:22:18 (2 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Pochwale autko, MOT bez mrugniecia okiem, mile.
|
tesstickle | Post #2 Ocena: 0 2023-06-23 08:59:26 (2 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
https://tvn24.pl/poznan/gostyn-szukal-swojego-kota-znalazl-go-w-pulapce-u-sasiada-6899944
Tak mi sié przypomniało. Kiedyś (30 lat temu) mieszkałem na osiedlu domków jednorodzinnych, WE warszawie. ![]() późnym wieczorem zapukała sąsiadka (wiem ![]() ![]() i poprosiła o pomoc bo prawdopodobnie jej kot został złapany w pułapkę u sąsiada. Nie wiedząc na co się piszę przeskoczyłem przez mur, wszedłem do otwartego garażu i w klatce z zapadką znalazłem wystraszonego miałczącego przeraźliwie sierściucha. Oddałem sąsiadce a ta w ramach podziekowania ... (śfintuchy ![]() Legędę bo nikt go za rekę nie złapał. Stary gołębiarz, na garażu miał dosyć spory gołębnik. W ramach ochrony swoich pupilków zabijał pupilków swoich sąsiadów. W garażu miał ( podobno kilka) pułapek na koty a potem do zamkniętego garażu wpuszczał swoje dwa rotwailery. Moje dwa koty znikneły wcześniej, ale składałem to na karb włóczęgostwa po okolicy. Nie wiem czyjego kota skazał na rozszarpanie, ale ktoś mu się odwdzięczył. Nie, nie zabijał gołębi. Ponieważ gołębnik był typową samodzielną konstrukcją (czyli zrobiony ze wszystkiego co się nawineło pod rękę) nie był zbyt solidny. Ktoś zainwestował i oplótł całą konstrukcję (chyba) linką stalową. A koniec linki przymocował .... do podwozia terenówki gołębiarza! A ten miał w zwyczaju codziennie rano (skoro świt) jeździł na giełdę warzywną czy kwiatową czy coś takiego. No i tego pięknego poranka jak zwykle wystartował z impetem roz... ciągnąc za sobą szczątki gołębnika i kawałka dachu z garażu. Gołębie jak to miały w zwyczaju wróciły, ale ponoć nie wszystkie. podobno parę ładnych groszy stracił bo rasowe były. No i taką to uroczą historyjką uraczyła mnie sąsiadka ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2023-06-23 10:11:46 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2023-06-22 20:22:18, karjo1 napisał(a): Pochwale autko, MOT bez mrugniecia okiem, mile. Niech wiecznie sluzy, tylko te strefy ULEZowe zmniejszaja uzytecznosc. A ja dzisiaj pracuje z Lichtenstein, z okolic zamku w Vaduz. Fajny widok z gory na miasto, ale sam zamek niestety w rusztowaniach. Carpe diem.
|
ZlotaPerla2 | Post #4 Ocena: 0 2023-06-23 12:43:26 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Ja mam oba auta 0 fee w strefach
![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
kksiezniczka | Post #5 Ocena: 0 2023-06-24 00:46:22 (2 lata temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Nas wypad na koncert w Birmingham kosztował £16. Tzn za same opłaty za wjazd w miasto. Z tego miasta to widziałam hotel, pub i arenę. I tyle.
I kurczę blade. Mam dziś czyli 24 czerwiec rocznice ślubu! Kiedyś usłyszałam, ze mam męski umysł i to chyba serio prawda, bo jakoś mi umknęło to romantyczne święto ![]() ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
|
|
kksiezniczka | Post #6 Ocena: 0 2023-06-24 00:51:17 (2 lata temu) |
Nas wypad na koncert w Birmingham kosztował £16. Tzn za same opłaty za wjazd w miasto. Z tego miasta to widziałam hotel, pub i arenę. I tyle.
I kurczę blade. Mam dziś czyli 24 czerwiec rocznice ślubu! Kiedyś usłyszałam, ze mam męski umysł i to chyba serio prawda, bo jakoś mi umknęło to romantyczne święto ![]() ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2023-06-24 08:21:46 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
No to wszystkiego naj Ksiezniczka
![]() ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
gosian | Post #8 Ocena: 0 2023-06-24 08:46:51 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
KK to kolejnych rocznic życzę..
A jak Twój bark? Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2023-06-24 09:58:23 (2 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Rich, dzieki, faktycznie niech autko sluzy wiecznie, cudne jest
![]() ULEZy przezyjemy, coraz rzadziej po miastach jezdzimy. Poczciwa niepoprawna politycznie Toska, ze smartow tylko fiat 126p sie trafil. Smart testowany z ciekawosci, rower ma wiecej sensu. Kksiezniczka, najlepszego, wielu kolejnych nie-zapomnianych rocznic i koncertow. |
kksiezniczka | Post #10 Ocena: 0 2023-06-24 12:35:18 (2 lata temu) |
A dziękuje
![]() I bark już ok. Tzn czuje coś tam w środku, ale to tylko echo tego co było pare dni temu. Ufff ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|