Cytat:
2023-03-11 20:43:40, galadriel napisał(a):
Powodzenia Maat, ja bym sie bala jako kierowca jechac do Polski.
Bylam 6 razy, tyko ze ponad dekade temu. Dam rade….
Cytat:
2023-03-11 21:49:05, ZlotaPerla2 napisał(a):
… że kiedyś, to się jechało byle do przodu, a teraz to do d…y
nawet sobie nie wyobrażam …
No wlasne… ostatnia szansa by z tego skorzystac.
Cytat:
2023-03-11 21:23:10, Richmond napisał(a):
Zdziwisz się, jak wiele się zmieniło. W Holandii przebudowali parę dużych skrzyżowań na autostradzie, przy Antwerpii są duże roboty drogowe, bo też jest przebudowa, w Niemczech bywają korki lub roboty drogowe i też trzeba dobrze wybrać trasę, a w Polsce to już w ogóle. Nabudowali masę nowy dróg,
szczególnie te z Krakowa do Rzeszowa.
Masz za darmo roaming w Europie? To możesz ściągnąć sobie mapy offline Google albo Hero maps, żeby mieć na wszelki wypadek, a jechać z włączonym internetem, żeby pokazało Ci korki i radary.
Napiszę Ci potem jakie są ceny paliwa gdzie, w odpowiednim wątku oczywiście. Zresztą, ze 2 lata temu wpisałam tam listę tanich stacji poza autostradą, tylko teraz pewnie będzie trudno znaleźć ten post.
Przydatny post Wielima o cenach paliwa:
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/63/30526/Wiesci-z-trasy-UK-PL,1250#post1778363
Hmm….
Mnie sie nie spieszy, pies bedzie dotrzymywal towarzystwa, ale nawigatorem nie bedzie.
Troche to potrwa, jesli beda korki, ale z glownej drogi zjezdzac nie bede.
Nowy gps przyjdzie chyba w poniedzialek, gasnice w srode.
Ja nie bede za bezyna zjezdzac z trasy, moj pojemnik malutki, to mi sie nie oplaca. Jak sie zgubie, albo “przypadkowo” dostane jakies mandaty po drodze, to z oszczednosci nici. 20/30 w ta, czy w ta…, bez roznicy.
Pamietam stare auto tankowalam 4 razy, a mialo pojemnik na 40. To ma 36, jeszcze mniej.
Zapasy jedzenia I wody bede miec, kilka pojemnikow po smietane tez mam. Jakos dam rade.
Rich… tego romingu to ja nie rozumie wcale.
Telefon mam Lycra, za 10 przedplacony taki.
Mam tez mifi z 3. Nie wiem czy w Polsce bedzie dzialac. Jak dojade to kupie sobie karte lokalna do telefonu, bo mifi jest na umowie.
Przyzwyczajam psa do auta. Juz wie, ze jak daje na “parking” to czas skoczyc mi na kolana. Nie bede go wiezic z tylu. Jedzie obok mnie pasem przypiety.
[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 12-03-2023 00:11 ]