Czytałam wczoraj recenzje na TripAdvisor i ludzie narzekali na brak kabin już w 2012r. Najwyraźniej nikt nie planuje ulepszeń, skoro nie zrobili tego przez 10 lat.
Dzisiaj taka średnia pogoda, a wczoraj było tak ładnie cały dzień.
2023-02-15 19:19:22, Richmond napisał(a): Czytałam wczoraj recenzje na TripAdvisor i ludzie narzekali na brak kabin już w 2012r. Najwyraźniej nikt nie planuje ulepszeń, skoro nie zrobili tego przez 10 lat.
Skoro kabin brak a ludzie nadal przyjeżdżają, to po co się wysilać?
A może to taka lokalna atrakcja?
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
Brak alternatyw jest przyczyną tego, że ludzie tu przyjeżdżają. Jak wrzuciłam w wyszukiwarkę hasło "camping on Oahu", to dowiedziałam się, że trzeba wystąpić o pozwolenie do State Parks czy gdzieś tam. A to jest jedyne miejsce prywatnie zarządzane i po prostu je rezerwujesz. Podobno jest też najbezpieczniejsze. Hawaje mają problem z bezdomnymi i narkomanami. Na każdym parkingu przy plaży lub innej atrakcji turystycznej są tabliczki, żeby nie zostawiać nic wartościowego w samochodzie albo że to okolica z dużą ilością kradzieży
Oprócz pozwolenia na pobyt w innych miejscach, są one tylko dla namiotów i:
"There is no camping available at State Parks on Oahu Wednesday and Thursday nights."
Dzisiaj przyjechali Polacy starymi VW, nie wiem skąd są dokładnie, bo nie pytałam. Spotkaliśmy się przy bramie wjazdowej, a potem pytali się o prysznice. Byli zawiedzeni brakiem ciepłej wody.
2023-02-16 06:53:31, Richmond napisał(a): Brak alternatyw jest przyczyną tego, że ludzie tu przyjeżdżają...
Sedno odpowiedzi
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak