Str 4170 z 5215 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2022-08-29 20:02:45 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Jakos tak trafiam. Albo mlode laski, albo obcokrajowcy.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2022-08-29 21:03:38 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Tak mi sie skojarzylo w zwiazku ztym pijanym gowniarzem.
Pamietacie W Constantine, przy wypadku assystowali anioly, ze skrzydlami i oczyma lsniacymi na niebiesko/ zielono- paramedycy. I demony o czarnych skrzydlach, z oczami czerwonymi. No wiec przy takiej okazji, ja bym chyba jednak byla demonem, bo najchetniej bym go jeszcze dobila, o wspolczuciu mowy nie ma: / Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
CuriousCatAlive | Post #3 Ocena: 0 2022-08-29 21:17:59 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
U mnie delivery drivers w supermarkecie to jakies 70% biali Anglicy, a 30% mniejszosci etniczne z akcentami indyjskimi - karaibskimi- z bylych kolonii. Jeszcze nie bylo u mnie osoby spoza tego kregu z zakupami z Sainsbury's a zamawiam teraz od kilku miesiecy regularnie.
"Curiosity killed the cat", they say.
|
Maat17 | Post #4 Ocena: 0 2022-08-29 21:52:05 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Ci biali Anglicy, to mlodziez…. mieszka z rodzicami.
|
ZlotaPerla2 | Post #5 Ocena: 0 2022-08-30 07:29:42 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Cytat: 2022-08-29 21:03:38, galadriel napisał(a): Tak mi sie skojarzylo w zwiazku ztym pijanym gowniarzem. Pamietacie W Constantine, przy wypadku assystowali anioly, ze skrzydlami i oczyma lsniacymi na niebiesko/ zielono- paramedycy. I demony o czarnych skrzydlach, z oczami czerwonymi. No wiec przy takiej okazji, ja bym chyba jednak byla demonem, bo najchetniej bym go jeszcze dobila, o wspolczuciu mowy nie ma: / że co pamiętamy? ![]() dostawcy u mnie sami pro rosyjscy i Rumuni, ja nie zamawiam spożywki, tylko normalne przesyłki Ale widzę, że RM trzyma z tutejszymi, tylko w punktach Hindusi sami pracują ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
|
|
kksiezniczka | Post #6 Ocena: 0 2022-08-30 13:14:45 (3 lata temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Siedze na lotnisku i chce już wsiąść i isc spać.
I w połowie drogi uświadomiłam sobie, ze nie wzięłam portfela… Tak to jest jak się człowiek spieszy po nocnej zmianie. Gotówki trochę mam, karty w telefonie i awaryjnie stary dał mi swoją. Achhhh A wczoraj z kolei przed nocna zmiana wstałam głodna i niechcący zjadłam kawał półsurowej pizzy… To była taka kupna sourdough z co op, siostra jak spałam przygotowała mi, dodała przypraw, sera itd, zrobiła zdjęcie ze to dla mnie. No to wstałam i myśle : zjem kawałek na stojąco, na zimno. I zjadłam. I taka myśle dziwna trochę, jakoś się rozsypuje… Ale cicho siedze wdzięczna, ze ktoś jeść zrobił. I nagle słyszę z pokoju obok: widziałaś pizze? Wstaw sobie i upiecz. Ooooo ale mnie zatkało ![]() A dziś dopiero wtorek. Jeszcze cały tydz przygód przede mną ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
ZlotaPerla2 | Post #7 Ocena: 0 2022-08-30 13:29:36 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
KK dzięki ci cywilizacjo, do 100 rób zakupy, a gdzie ty znowu wylatasz?
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
kksiezniczka | Post #8 Ocena: 0 2022-08-30 13:34:30 (3 lata temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Na chwilkę do Francji.
I jednak trochę szczęścia mam: przy oknie nikt nie siedzi, wiec zamiast środka mam okno. Będzie o co oprzeć głowę ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2022-08-30 16:41:05 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Bylam dzisiaj w Toyocie na duzym serwisie, ceny maja znacznie przyjemniejsze niz niemieckie marki. Nawet Fiat mial drozszy duzy serwis. Musze sprawdzic czy wlali plyn do spryskiwaczy, na fakturze nic o tym nie ma, Mercedes zawsze doliczal.
Ostatni raz bylam w Toyocie w 2009r i potem obrazilam sie na marke, bo nie chcieli naprawic klimy 2 tygodnie po gwarancji, mimo ze popsula sie juz po pierwszym roku i raz naprawiali. DLa mnie to byla kontynuacja usterki, a oni twierdzili, ze to nowy problem. Carpe diem.
|
iwona38 | Post #10 Ocena: 0 2022-08-30 16:57:02 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Ja w sobote odbieram swoja nowa toyotke. Tez sie juz na nich prawie obrazilam bo czekalam od lutego. Ale niech tam, wreszcie jest.
Nie kupuje w Amazonie.
|