MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4163 z 5209 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4162 | 4163 | 4164 ... 5207 | 5208 | 5209 ] - Skocz do strony

Str 4163 z 5209

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Maat17

Post #1 Ocena: 0

2022-08-20 21:05:24 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Rzucilam w cho…e prace, ktora mnie stresowala. Teraz mam latwa I wygodna, tylko malo platna… e tam. Pieniadze to nie wszystko.
Oby byla dlugo…. bo zmieniac za nic nie chce.
Po godzinach, ani ani o pracy nie mysle.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla2

Post #2 Ocena: 0

2022-08-20 21:10:43 (3 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

...

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla2 20-08-2022 21:14 ]

Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #3 Ocena: 0

2022-08-20 21:13:52 (3 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

A ja siedzę dla bonusa :-/

i że dostałam następną piękną lśniącą monetę 50p. w knajpie za dwa browary cash only było ;-)

O taką :-P

Obrazek
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2022-08-21 08:03:49 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

No tak, ale mnie ta praa nie stresuje, w sumie jest chyba najlatwiejsza jaka dotychczas mialam, natomiast zdarzaja sie przypadki, ze nie da sie nie myslec. Oprocz tego, ze oczywiscie zglasza sie do wszystkich mozliwych "relevant" organow- i niech oni sie zajmuja, ale to taka biurokracja, wiadomo.

Na przyklad pracuje z taka dziwczyna mloda, Pakistanka. Ogolnie ine wiadomo o co tam chodzi, wszystkie mozliwe ss, policja i kto tam jeszcze zaangazowane, nie znamy szczegolow, ale podejrzenia o sex trafficking. Byla w ciazy, dziecko jej zabrali i oddali do adopcji (rodzina? ) chciala sie rzucac z mostu, powiedziala nam, ze byla zamknieta w jakims domu gdzie pewnien czlwoeik kazal jej robic rzeczy, ktorych nie chciala. To wszystko ubrana w te czarne szmaty z matka w tychze samych szmatach, matka jakas taka o wtsretnym spojrzeniu, niby nie mowi po angielsku, ja jej nigdy nie zamowilam tlumacza, bo wolalam z ta moja klientka rozmaiac i jakos tej matce nie ufalam. Niby ta rodzina miala sie nia opiekowac po tym jak zamieszkala z nimi, ale przez okno widzielismy, jak wyszly z job centre to w rozne strony. No i ostatnio przychodzi ta dziewczyna normlniebrana, bez tej matki, poklocila sie z nimi, czy tam ja wyrzucili znowu, diabli wiedza. Ona bardzo chce pracowac i szuka jakiejs pracy w sklepie czy cos w tym stylu. Ucieszyla sie jak jej powiedzialam, ze fajnie wyglada.

I ja tak sobie mysle, moze to ta rodzina walnieta jej tak to zycie spieprzyla. Moze ten ktos z kim mieszkala, to byl zwyczajnie jej chlopak i wpadka, a oni z tego wielkie halo, bo z tym sredniowiecznym mysleniem. Ona zupelnie inaczj bez tej matki ja obserwujace wyglada, psychicznie jakos lepiej. Przedtem byl obraz nedzy i rozpaczy, zreszta co sie dziwic, jak jej dziecko zabrali...

Chodzi o to, ze przez te ich idiotyczna "kulture" tak naprawde wiemy co tam tak naprawde jest grane. A trudniej pomoc wtedy. Jesli teraz mieszka w hostelu, i po takich przejsciach to moze wpasc w zle towarzystwo, bo wszelkiej masci sutenerzy wlasnie na takich bezbronnych malolatach zeruja.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 21-08-2022 08:04 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #5 Ocena: 0

2022-08-21 10:05:34 (3 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Chyba wiecej sie mysli o pracy gdy pracuje sie z ludzmi.

Z kolei u mnie niedawno byla sytuacja gdzie z powodow niezaleznych ode mnie grozila spozniona wyplata ludziom wiec pracowalam z domu do drugiej nad ranem zeby zamknac wyplaty. Udalo sie, ale wlasnie bez rozmyslania o pracy oczywiscie sie nie obylo.
"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #6 Ocena: 0

2022-08-21 10:46:49 (3 lata temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

...kawy nie należy się bać
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2022-08-21 11:13:42 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Gal, to trochę inna skala niż u mnie, gdzie mam głównie do czynienia z serwerami, ale czasami wstaję z łóżka wieczorem, bo ktoś napisał, że nie ma dostępu do danych po migracji. Wieczorem, bo użytkownik z Nevady, więc u niego są jeszcze godziny pracy.

Ponieważ moja praca jest luźna, to nie wyłączam się dopóki nie skończę, tego co zaplanowałam zrobić. Ale dzięki temu mogę robić coś innego w ciągu dnia.

Jadę kupić samochód, trzymajcie kciuki za bezproblemowy powrót do domu nieserwisowanym czołgiem. Mam cały plecak gadżetów, łącznie z kamizelka odblaskowa na wypadek awarii. Niby tylko 40 mil, ale po drodze mogą być korki.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2022-08-21 12:10:04 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Dobra, trzymamy kciuki. A w jaki rejon jedziesz, bo jak Cambridge to zapraszam na postoj w tej odblaskowej kamizelce (albo na kawe; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #9 Ocena: 0

2022-08-21 12:14:34 (3 lata temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Powodzenia Richmond:-)

A ja wczoraj popijalam sobie piwko cały dzień, wieczorem otworzyłyśmy szampana, wypiłam lampkę i… padłam. Dosłownie padłam.
Szampan to zło.
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2022-08-21 12:25:21 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Kciuki za wyprawe i zdobycz.

Kksiezniczko, ten szampan pogryzl sie z plebejskim, swojskim piwem i tyle :).

Obrazilam sie (chwilowo) na jedna z ulubionych miejscowek.
Przy sobocie i nadmiarze klientow obcieli menu, w tym moje ulubione napoje chlodzace.
Pozostalo tylko piwo i caipirinha do wyboru ( i mieszania).

Do góry stronyOffline

Strona 4163 z 5209 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4162 | 4163 | 4164 ... 5207 | 5208 | 5209 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,