Str 4163 z 5209 |
|
---|---|
Maat17 | Post #1 Ocena: 0 2022-08-20 21:05:24 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Rzucilam w cho…e prace, ktora mnie stresowala. Teraz mam latwa I wygodna, tylko malo platna… e tam. Pieniadze to nie wszystko.
Oby byla dlugo…. bo zmieniac za nic nie chce. Po godzinach, ani ani o pracy nie mysle. |
ZlotaPerla2 | Post #2 Ocena: 0 2022-08-20 21:10:43 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
...
[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla2 20-08-2022 21:14 ] Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
ZlotaPerla2 | Post #3 Ocena: 0 2022-08-20 21:13:52 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
A ja siedzę dla bonusa
![]() i że dostałam następną piękną lśniącą monetę 50p. w knajpie za dwa browary cash only było ![]() O taką ![]() ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2022-08-21 08:03:49 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
No tak, ale mnie ta praa nie stresuje, w sumie jest chyba najlatwiejsza jaka dotychczas mialam, natomiast zdarzaja sie przypadki, ze nie da sie nie myslec. Oprocz tego, ze oczywiscie zglasza sie do wszystkich mozliwych "relevant" organow- i niech oni sie zajmuja, ale to taka biurokracja, wiadomo.
Na przyklad pracuje z taka dziwczyna mloda, Pakistanka. Ogolnie ine wiadomo o co tam chodzi, wszystkie mozliwe ss, policja i kto tam jeszcze zaangazowane, nie znamy szczegolow, ale podejrzenia o sex trafficking. Byla w ciazy, dziecko jej zabrali i oddali do adopcji (rodzina? ) chciala sie rzucac z mostu, powiedziala nam, ze byla zamknieta w jakims domu gdzie pewnien czlwoeik kazal jej robic rzeczy, ktorych nie chciala. To wszystko ubrana w te czarne szmaty z matka w tychze samych szmatach, matka jakas taka o wtsretnym spojrzeniu, niby nie mowi po angielsku, ja jej nigdy nie zamowilam tlumacza, bo wolalam z ta moja klientka rozmaiac i jakos tej matce nie ufalam. Niby ta rodzina miala sie nia opiekowac po tym jak zamieszkala z nimi, ale przez okno widzielismy, jak wyszly z job centre to w rozne strony. No i ostatnio przychodzi ta dziewczyna normlniebrana, bez tej matki, poklocila sie z nimi, czy tam ja wyrzucili znowu, diabli wiedza. Ona bardzo chce pracowac i szuka jakiejs pracy w sklepie czy cos w tym stylu. Ucieszyla sie jak jej powiedzialam, ze fajnie wyglada. I ja tak sobie mysle, moze to ta rodzina walnieta jej tak to zycie spieprzyla. Moze ten ktos z kim mieszkala, to byl zwyczajnie jej chlopak i wpadka, a oni z tego wielkie halo, bo z tym sredniowiecznym mysleniem. Ona zupelnie inaczj bez tej matki ja obserwujace wyglada, psychicznie jakos lepiej. Przedtem byl obraz nedzy i rozpaczy, zreszta co sie dziwic, jak jej dziecko zabrali... Chodzi o to, ze przez te ich idiotyczna "kulture" tak naprawde wiemy co tam tak naprawde jest grane. A trudniej pomoc wtedy. Jesli teraz mieszka w hostelu, i po takich przejsciach to moze wpasc w zle towarzystwo, bo wszelkiej masci sutenerzy wlasnie na takich bezbronnych malolatach zeruja. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 21-08-2022 08:04 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
CuriousCatAlive | Post #5 Ocena: 0 2022-08-21 10:05:34 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Chyba wiecej sie mysli o pracy gdy pracuje sie z ludzmi.
Z kolei u mnie niedawno byla sytuacja gdzie z powodow niezaleznych ode mnie grozila spozniona wyplata ludziom wiec pracowalam z domu do drugiej nad ranem zeby zamknac wyplaty. Udalo sie, ale wlasnie bez rozmyslania o pracy oczywiscie sie nie obylo. "Curiosity killed the cat", they say.
|
|
|
niebieskieucho | Post #6 Ocena: 0 2022-08-21 10:46:49 (3 lata temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
...kawy nie należy się bać
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2022-08-21 11:13:42 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Gal, to trochę inna skala niż u mnie, gdzie mam głównie do czynienia z serwerami, ale czasami wstaję z łóżka wieczorem, bo ktoś napisał, że nie ma dostępu do danych po migracji. Wieczorem, bo użytkownik z Nevady, więc u niego są jeszcze godziny pracy.
Ponieważ moja praca jest luźna, to nie wyłączam się dopóki nie skończę, tego co zaplanowałam zrobić. Ale dzięki temu mogę robić coś innego w ciągu dnia. Jadę kupić samochód, trzymajcie kciuki za bezproblemowy powrót do domu nieserwisowanym czołgiem. Mam cały plecak gadżetów, łącznie z kamizelka odblaskowa na wypadek awarii. Niby tylko 40 mil, ale po drodze mogą być korki. Carpe diem.
|
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2022-08-21 12:10:04 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Dobra, trzymamy kciuki. A w jaki rejon jedziesz, bo jak Cambridge to zapraszam na postoj w tej odblaskowej kamizelce (albo na kawe; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
kksiezniczka | Post #9 Ocena: 0 2022-08-21 12:14:34 (3 lata temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Powodzenia Richmond
![]() A ja wczoraj popijalam sobie piwko cały dzień, wieczorem otworzyłyśmy szampana, wypiłam lampkę i… padłam. Dosłownie padłam. Szampan to zło. ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2022-08-21 12:25:21 (3 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Kciuki za wyprawe i zdobycz.
Kksiezniczko, ten szampan pogryzl sie z plebejskim, swojskim piwem i tyle ![]() Obrazilam sie (chwilowo) na jedna z ulubionych miejscowek. Przy sobocie i nadmiarze klientow obcieli menu, w tym moje ulubione napoje chlodzace. Pozostalo tylko piwo i caipirinha do wyboru ( i mieszania). |