![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )

Str 4149 z 5212 |
|
---|---|
tesstickle | Post #1 Ocena: 0 2022-08-03 14:49:18 (3 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Zawsze to miło zatrzymać się i pogadać o niczym
![]() ![]() ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
kksiezniczka | Post #2 Ocena: 0 2022-08-03 15:11:54 (3 lata temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Basen zaliczony
![]() A garsonka to śmieszne słowo ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
tesstickle | Post #3 Ocena: 0 2022-08-03 17:13:30 (3 lata temu) |
Dawno dawno temu ... można by ło już zauważyć że nakrętki na butelkowanej wodzie robią się coraz mniejsze - mniej wygodne (że niby mniej plastiku)
A od jakiegoś czasu zmienione zamknięcie po oderwaniu nakretki zostawia odstający kawałek tego wianka pod nakrętką. Raz - że jest to irytujące i przeszkadza. Dwa - odstający kawałek plastiku kaleczy palce. Ja mam już dwa palce pocięte przy otwieraniu butelki. Nie wiem czy to nadaje się do sądu? Tylko kogo ciągać? sklep? firmę robiącą wode w butelkach czy producenta butelek? [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 03-08-2022 17:14 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|
andyopole | Post #4 Ocena: 0 2022-08-03 18:51:36 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2022-08-03 17:13:30, tesstickle napisał(a): Dawno dawno temu ... można by ło już zauważyć że nakrętki na butelkowanej wodzie robią się coraz mniejsze - mniej wygodne (że niby mniej plastiku) A od jakiegoś czasu zmienione zamknięcie po oderwaniu nakretki zostawia odstający kawałek tego wianka pod nakrętką. Raz - że jest to irytujące i przeszkadza. Dwa - odstający kawałek plastiku kaleczy palce. Ja mam już dwa palce pocięte przy otwieraniu butelki. Nie wiem czy to nadaje się do sądu? Tylko kogo ciągać? sklep? firmę robiącą wode w butelkach czy producenta butelek? [ Ostatnio edytowany przez: <i>tesstickle</i> 03-08-2022 17:14 ] Zacznij z innej strony, pewniejszej = segregacja plastiku do recyclingu. Butelka jest z PET a zakretka z polietylenu i na sortowniach jest zalecenie aby te dwa rodzaje tworzywa separowac. Niby PET to utwardzony polietylen ale juz inaczej sie go recyclinguje. |
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2022-08-03 19:34:30 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
O szkoda, chyba ze znajdziemy jakis health club albo hotel wpol drogi miedzy namiZlota; )
Tez wczoraj sie wdalam w gadki z takim jedym w steam/ saunie. Ja zaczelam rozmowe, bo widzialam, ze za mna przylazl i sie gapi i niewie jak odezwac. Pewnie zawsze te same twarze beda w podobnych godzinach. No to zobaczymy czy jacys wporzo ludzie tez sie trafia. Niby nic takie plywanie, a dzis wszystkie miesnie czulam. Chyba ze to po yodze. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
tesstickle | Post #6 Ocena: 0 2022-08-03 19:41:51 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-08-03 18:51:36, andyopole napisał(a): Cytat: 2022-08-03 17:13:30, tesstickle napisał(a): Dawno dawno temu ... można by ło już zauważyć że nakrętki na butelkowanej wodzie robią się coraz mniejsze - mniej wygodne (że niby mniej plastiku) A od jakiegoś czasu zmienione zamknięcie po oderwaniu nakretki zostawia odstający kawałek tego wianka pod nakrętką. Raz - że jest to irytujące i przeszkadza. Dwa - odstający kawałek plastiku kaleczy palce. Ja mam już dwa palce pocięte przy otwieraniu butelki. Nie wiem czy to nadaje się do sądu? Tylko kogo ciągać? sklep? firmę robiącą wode w butelkach czy producenta butelek? [ Ostatnio edytowany przez: <i>tesstickle</i> 03-08-2022 17:14 ] Zacznij z innej strony, pewniejszej = segregacja plastiku do recyclingu. Butelka jest z PET a zakretka z polietylenu i na sortowniach jest zalecenie aby te dwa rodzaje tworzywa separowac. Niby PET to utwardzony polietylen ale juz inaczej sie go recyclinguje. No to jeszcze raz, w nowym typie zamknięcia butelki ciężko jest oderwać nakrętkę. Czy to w celu segregacji? - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2022-08-03 21:59:42 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
To sa te tanie wody z aldi czy lidla. Jak kupisz w polskim sklepie albo w tesco, to beda „stare” nakretki, nie te niebezoieczne; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
tesstickle | Post #8 Ocena: 0 2022-08-04 06:02:10 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-08-03 21:59:42, galadriel napisał(a): To sa te tanie wody z aldi czy lidla. Jak kupisz w polskim sklepie albo w tesco, to beda „stare” nakretki, nie te niebezoieczne; ) Tak, kupuję tanią wodę. Kupuję w Sainsbury's i ma dokładnie takie same zamknięcia jak ta z lidla. Dzień i dobry. ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|
ZlotaPerla2 | Post #9 Ocena: 0 2022-08-04 06:23:11 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Dzień dobry Tess - nie pij wody! pij piwo 😎
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
tesstickle | Post #10 Ocena: 0 2022-08-04 10:43:47 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-08-04 06:23:11, ZlotaPerla2 napisał(a): Dzień dobry Tess - nie pij wody! pij piwo 😎 Za piwem nie specjalnie przepadam, jeśli już to jaki fajny orzeźwiający sajderek jako kompocik na ciepły dzień. ![]() Ale w ramach testowania "rudejnamyszach" ostatnio posmakowała mi ![]() Całkiem przyjemny smaczek ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|