Str 4141 z 5215 |
|
---|---|
andyopole | Post #1 Ocena: 0 2022-07-29 19:13:15 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Babie lato to pajaki przelatujace na pajeczynach jak na latajacych dywanach.
|
clockwork_orang | Post #2 Ocena: 0 2022-07-30 13:57:33 (3 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
...ze, wrocilem po dwoch tygodniach wakacji w Pl.
o ile pierwszy tydzien uplynal leniwie na nadrabianiu nowej polskiej fantastyki (nota bene polecam ''lzy diabla''Magdaleny Kozak), o tyle drugi zaczal sie od mandaciku na 100pln a za co? za usilowanie spozycia alkoholu w miejscu publicznym, przy czym piwo mialem jeszcze zamkniete, tyle ze w reku nioslem, bo gdzie mialem? rzucili sie jak psy na kosc, slownie podbiegli szybkim truchtem, spoceni jak... jak turysci na Monciaku, ktory to ledwo opuscilem. tlumaczenie, ze dopiero kupilem i niose do domu nie wystarczylo, za to mandat i lepsze statystyki mocno ich dopingowaly... dalej juz poszlo z gorki, brak adresu w pl spowodowal blysk w oku policjanta, ktory to oswiadczyl o zadolowaniu na 24h, wiec wykpilem sie najpopularniejszym kodem w londynie - SW1A 1AA, ciekawe czy ktos im odpowie na ewentualna korespondencje :D |
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2022-07-30 14:21:10 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Wow, clockwork orange powrocil z forumowego niebytu: D
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
ZlotaPerla2 | Post #4 Ocena: 0 2022-07-30 14:30:05 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
i to w jakim stylu 😎😂
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
clockwork_orang | Post #5 Ocena: 0 2022-07-30 14:53:24 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-07-30 14:21:10, galadriel napisał(a): Wow, clockwork orange powrocil z forumowego niebytu: D taki zbieg okolicznosci... debowe sie skonczylo w okolicznych sklepach, update gry ciagnie sie jak guma z majtek a pogoda absolutnie nie sprzyja na barowanie w samotnosci, wiadomo... urlopy ech, pstrykne tyskie i poszukam weny czy nie stoi za rogiem, bo nowy tatuaz az sie prosi o dopracowanie ![]() |
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2022-07-30 15:45:02 (3 lata temu) |
Ja wreszcie sie dzis zapisalam na silownie. Jak za starych dobrych przedlockdownowych czasow. Znaczy na basen, ale nie mozna sie ze tylko na basen zapisac, wiec niech bedzie, ze jest silownia. Juz widze, ze nie warta swojej ceny, w porownaniu do poprzedniej. No, ale moze chociaz mniej holoty bedzie. David loyds, a poprzednia byla bannatyne. No, przynajmniej maja kort tenisowe i sciane do sqosha, to moze (za rok) sie wezme za tzw cardio.
Laptop mi siada, ale jak widze ceny nowych, to wole naprawic. O ile sie da naprawic. Ale to wkurzajace, jak sie cos psuje: / No i kwestia przyzwyczajenia chyba. No i hasla do wszystkiego sa na tym. Nawet na maila sie nie zaloguje na innym sprzecie a co dopiero do innych takich tam. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
ZlotaPerla2 | Post #7 Ocena: 0 2022-07-30 16:11:18 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Hasła będziesz miała w chmurze.
A ile ten basen z siłownią? bo u nas £30 za mies. albo £300 za rok - to już z jacuzzi, saunami itp. My płacimy £300 - zawsze to 60 na waciki zostaje. Ja jestem wściekła na nasze laptopy DEL XPS, a takie „zajfajne” były drogie zabawki, szkoda że bateria starczyła tylko na parę lat. Teraz nie opłaca mi się wymiana baterii chyba, bo już sprzęt przestarzały. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
clockwork_orang | Post #8 Ocena: 0 2022-07-30 16:22:38 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-07-30 15:45:02, galadriel napisał(a): Ja wreszcie sie dzis zapisalam na silownie. Jak za starych dobrych przedlockdownowych czasow. Znaczy na basen, ale nie mozna sie ze tylko na basen zapisac, wiec niech bedzie, ze jest silownia. Juz widze, ze nie warta swojej ceny, w porownaniu do poprzedniej. No, ale moze chociaz mniej holoty bedzie. David loyds, a poprzednia byla bannatyne. No, przynajmniej maja kort tenisowe i sciane do sqosha, to moze (za rok) sie wezme za tzw cardio. Laptop mi siada, ale jak widze ceny nowych, to wole naprawic. O ile sie da naprawic. Ale to wkurzajace, jak sie cos psuje: / No i kwestia przyzwyczajenia chyba. No i hasla do wszystkiego sa na tym. Nawet na maila sie nie zaloguje na innym sprzecie a co dopiero do innych takich tam. o ile pamietam dobrze to na motorze jezdzilas... tak? silownie niewiele daja, o ile nie spedzasz tam calego dnia, basen rowniez amatorsko traktowany przynosi mierne wyniki a w dodatku trzeba kupowac jakies pierdoly typu isotoniki, diety itd. rower podobno czyni cuda... co do laptopa, to kup sobie przenosny dysk w odpowiednim rozmiarze i sklonuj obecny system na niego, jak laptop padnie i kupisz nowego, to powtorzysz operacje w druga strone - klonujac obraz starego dysku na nowy |
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2022-07-30 17:46:29 (3 lata temu) |
@clockwork, ale to nie zeby schudnac, tylko powrot do lajfstajla sprzed corony. Tzn ja kidys spedzalam cale dnie na silce/ jackuzzi/ basen to sie wtedy oplacalo, teraz wlasnie nie jestem przekonana.
David Lloyds jest 77 na miesiac. Jest jedno jackuzzi, jedna sauna i jeden steam room (w bannatyne byly dwa, dwie sauny i dwa steam room'y przy cenie 45). Ja nie znosze scisku, wiec zobacze co i jak. Tzn dla mnie godziny na plywanie i ewentualna silke jest albo 6 rano albo po 20-ej, i sie zorientuje czy nie bedzie tloku. Wlasnie doczytalam kotrakt i moge wypowiedziec umowe do 14tu dni. Tp dobrze, bo jesli sie okaze, ze tlok non stop to nie zostaje. No i nie wiem, czy yoga wliczona w cene karnetu w bannatyne byla wliczona. Ide tam za chwile to zapytam, bo juz zabukowalam dwie sesje jogi w przyszlym tygodniu, no przeciez nie bede dodatkowo jeszcze placic za to. Problem z banna jest taki, ze tam pelno takich nowobogackich bylo, no nie trawie tego gatunku chba najbardziej. Do tanszych klubow sie nie zapisze, bo nie mam ochoty swoich petentow spotkac. Na motorze jeszcze z 10 lat temu, teraz tylko rower do pracy. Jak jest pogoda. Dobra to zaniose do naprawy i im powiem zeby sklonowali. Jak ja sama sie do tego zabiore, to jeszcze cos popsuje. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
gosian | Post #10 Ocena: 0 2022-07-30 17:54:33 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
A ja w końcu się doczekalam. Czekałam od grudnia na liście. Będę się uczyła pływać
![]() Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|